20 találat a(z) kínai cimkére

Kínai nők százai fizettek azért, hogy az Egyesült Államokban szülhessenek Cikk

Kaliforniában húsz ember ellen vádat emeltek, mert kínai nők százaival fizettettek azért, hogy az Egyesült Államokban szülhessenek. Az ott született gyermekek ugyanis automatikusan amerikai állampolgárok.

Súlyos pénzbüntetést kapott egy kínai színésznő adóelkerülésért Cikk

Több százmillió jüan pénzbüntetést kapott az egyik legnépszerűbb kínai filmsztár, Fan Ping-ping adóelkerülés és más szabálysértések miatt – számolt be róla szerdán a BBC News.

Fertőzésveszély egyes import termékek fa csomagolóanyagainál Cikk

2018. október 1-jén újabb kétéves monitoring vizsgálat kezdődik egyes belarusz és kínai áruk (kő-, fém-, fa-, kerámia-, papíráruk, gépek és alkatrészek) fa csomagolóanyagaira vonatkozóan. A vizsgálat újbóli elrendelését az elmúlt évek negatív ellenőrzési tapasztalatai indokolták. Az Európai Bizottság egyúttal az ellenőrzött áruk körét is jelentősen bővítette – közölte a Nébih.

Trump újabb ötlete a kínai importáruk vámjára Cikk

Sajtóértesülések szerint Donald Trump amerikai elnök fontolgatja, hogy 10-ről 25 százalékra emeli a 200 milliárd dollár értékű kínai importárura kivetendő védővámot.

Kínai cégek férhettek hozzá Facebook-felhasználók adataihoz Cikk

A Facebook közösségi oldal kedden elismerte, hogy több kínai technológiai vállalatnak biztosított hozzáférést felhasználói adataihoz.

Hamisítványok akadtak horogra a repülőtéren Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy 800 hamis Minecraft plüssfigurát foglaltak le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Tejallergiások ne egyenek ebből a sütiből! Cikk

Kínában előállított vörösbabos - dinnyemagos süteményben nyomokban tej összetevőt (kazein-t) mutatott ki a svéd hatóság. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF-rendszeren keresztül értesült az esetről.

Ellenlépésre készülnek a németek a kínaiak gazdasági térnyerése miatt Cikk

Tovább szigoríthatják a külföldi befektetők tevékenységét szabályozó előírásokat Németországban a kínai tőke térnyerése miatt – jelezte egy hét végi interjúban a szövetségi gazdasági miniszter azzal kapcsolatban, hogy a Geely kínai autógyártó társaság tulajdonosa váratlanul megszerezte a Daimler német járműipari csoport csaknem 10 százalékát.

Tovább nő a kínai turisták száma Cikk

A külföldre utazó kínaiak száma 200 millió lesz 2021-re – vélik szakértők, akiket a Daily Mail című brit lap idéz.

Veszélyes anyagot mértek egy kínai konyhai eszközben Cikk

Az előírt határértéket nagymértékben meghaladó formaldehid-kioldódást mért a szlovák hatóság egy, a KIK áruházakban forgalmazott, Kínából származó, bambuszrost anyagú, műanyag tálból. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF rendszeren keresztül értesült az esetről.

Egészségügyi szolgáltatási járulék – kínai állampolgár Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kínai állampolgár, aki bevándorló státuszban van Magyarországon. Ötévente kell ellenőrzésre mennie a bevándorlási hivatalba. Itt albérletben lakik. Magyarországon bevétele nem volt, Kínában és Japánban dolgozott. Most 64 éves. Ezentúl Magyarországon szeretne élni. Szeretne egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni. Az OEP-pel kell szerződést kötnie, vagy jelentsem be 1011-es adatlapon? Köszönöm a válaszát.

Megszállták a külföldiek Magyarországot Cikk

Júliusban a külföldiektől származó szállásdíjbevételek 30,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, a belföldi vendégek 8,1 százalékkal költöttek többet szállásdíjra – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma kiadott jelentéséből.

Disney-s porcelánokat vont ki a forgalomból a Nébih Cikk

Kivonta a forgalomból a Disney „Minnie Mouse” mintás, három részes reggeliző készleteket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután abban egy rákkeltő anyagból, a kadmiumból az elfogadott maximális érték több mint kétszeresét mutatta ki a cseh hatóság. A Nébih az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) értesült a bejelentésről.

Kínai színészek vendégjátékért fizetett díj adózása Kérdés

Kínai színészek vendégszereplése során a színház (mely 100%-ban a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló nonprofit kft.) napidíjat, fellépési díjat fizet. (Időben pár napról van szó.) Kell-e vonni adót, járulékot, illetve kell-e fizetni szochót vagy ehót a kifizetések után? Véleményünk szerint egyiket sem kell a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény 17. cikkely 3. pontja értelmében. Kérjük szíves megerősítésüket. Köszönettel.

Harmadik országos társas vállalkozó bejelentése, bevallásai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kínai magánszemély kft.-t alapított Magyarországon, amelynek ügyvezetője is. Úgy tudjuk, hogy a taj szám kiadásának feltétele a tartózkodási engedély. Tartózkodási engedélye még nincs, és valószínűleg hónapokig nem is lesz, így taj száma sem. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben hogyan kell bejelenteni őt társas vállalkozóként (mivel a T1041-es nyomtatványon kötelező a taj szám), és hogyan tudunk járulékbevallást beadni az alatt az idő alatt, amíg nincs taj száma? Köszönettel: VL

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkabérutalás rossz bankszámlaszámra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Térítésmentes átadás áfabevallása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close