42 találat a(z) kézi számla cimkére

Kézi számla sztornózása első példány nélkül Kérdés

Jó napot! A vállalkozásunknál olyan gond lépett fel, hogy kiállítottunk egy kézi számlát javításról, majd ki lett állítva egy gépi számla is. Az ügyféllel egyeztettünk, és kértük, hogy a kézi számlát küldjék vissza részünkre, mert nálunk az nem szerepel a könyvelésben, és azt szeretnénk sztornózni, viszont a számla 1. példánya a postán elveszett. Az ügyfél pedig kérte, hogy a sztornó kézi számlát küldjük, vagy a hivatalos másolatát küldjük vissza a részükre. Ilyenkor mi a teendő?

Online számlázás Kérdés

Tisztelt Adózóna! A NAV online számlázó rendszerébe megtörtént a regisztráció. Az adózó kézi számlatömböt használ a számlázáshoz. A regisztráció során létre lett hozva elsődleges és másodlagos felhasználó. Az online számlázás menüpontban fel lett rögzítve egy kézi számla, melynek áfája meghaladta a 100 ezer forintot. A számla kelte és teljesítése a mai nappal lett rögzítve, nem a tényleges dátummal, ami a számlán szerepel (két nap az eltérés), emiatt a számlát technikai érvénytelenítéssel érvénytelenítettem. Ezt követően a kéziszámla-rögzítésben felvittem a helyes adatokkal a számlát, ez is be lett küldve. Kérdésem, hogy helyesen jártam-e el? A másik kérdésem, hogy mivel az online számlázási rendszerben regisztrálva lettem, minden egyes számlát az online rendszerben kell kiállítani, vagy továbbra is használhatom a kéziszámlatömböt, különös tekintettel az értékhatár alatti számlákra is, majd az értékhatár feletti számlákról adatot szolgáltatok az online felületen? Vagy ezek után kötelező ott kiállítani minden egyes számlát? Köszönöm a választ!

Katás áfás számla lejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném segítségét a következő problémában: katás bt. áfás kézi számlát állít ki. Mikor kell lejelentenie, ha a számla bruttó összege 2 500 0000 Ft, a teljesítés kelte: 2018. 08. 21., a kiállítás kelte: 2018. 08. 31. és a fizetési határidő: 2018. 09. 30. Tekintettel arra, hogy a katás bt. pénzforgalmi elszámolású, így ezen számla mikor kell, hogy lejelentve legyen, 2018. 08. 31-én, vagy 2018. 09. 30-án. Köszönettel: Géczi Sándorné

Számla 100 ezer forintot elérő áfatartalomnál Cikk

Az utóbbi napokban pörögtek az olvasói kérdések a 100 ezer forint áfatartalmat elérő számlák július 1-jétől előírt kötelezettségeivel kapcsolatban. Dr. Kelemen László adószakértő, jogász két, ilyen kérdésre adott válaszait közöljük.

Online számlázás Kérdés

Az adózó kézzel állítja ki a számlát. Milyen nyomtatványon teljesíti az adatszolgáltatást az adózó, ha a 100 000 Ft értékhatárt eléri?

Számlázóprogramból kiállított számla jelentési kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás, amely vállalatirányítási rendszert használ, ebből a programból számláz. A kiállított számlák kb. 1-2 százaléka kerül csak belföldi adóalanyok felé kiszámlázásra. Sajnos az ERP rendszer nem nem tudja teljesíteni a 2018. 07. 01-jétől esedékes online jelenléti kötelezettséget. Ezért is kerül lecserélésre, de csak 2019-ben történik meg teljesen. Hogyan járok el helyesen? 1. a jelenléti kötelezettséget, mint kvázi számlatömb esetén kézzel teszem meg? 2. kiállítom a rendszerből a számlát, mert könyveli a készletet és az eredményt, az áfát is, de regisztrálok az NAV Online Számlázó rendszerébe, ahol újra kiállítom a számlát, hivatkozva az ERP rendszer által adott számlaszámra, a dupla áfafizetés elkerülése miatt? Ez csak egy átmeneti állapot, amit meg kellene oldanom! Köszönettel: Gál Dezső

Kézi számla a teljesítési nap után Kérdés

Nem a teljesités idő napján állítom ki a kézi számlát, hanem később, mikor kell lejelentenem a NAV felé?

Számlázás 2018. 07. 01-jétől Kérdés

NAV-os előadáson hangzott el, hogy július 1. után lehet számlát kiállítani kézzel is és NAV számlázóprogrammal is. Az egyik nem zárja ki a másikat. Választhatom, hogy ha az áfa 100 ezer forint felett van, programmal állítom ki a számlát, ha alatta van kézi számlatömböt használhatunk. Az Önök egyik állásfoglalásukban az szerepel, hogy ha NAV számlázóprogramot használunk, minden számla bejelentésre kerül, ez a hátránya NAV számlázó programnak. Jól értem, hogy van ellentmondás a két dolog között? Köszönettel. Mné.

Online számla-adatszolgáltatás Kérdés

Tisztelt szakértő! Kérdésemet a 07.01-től kötelező online adatbejelentéssel kapcsolatban tenném fel. Amennyiben ügyfelem kézzel kiállított számlát használ, abban az esetben is be kell jelentkeznie a NAV-hoz, illetve milyen formában kell bejelenteni, ha a számla összege meghaladja a 100 ezer forint áfatartalmat? Válaszát előre is köszönöm.

Helyes számla kibocsátása Kérdés

Kereskedelmi vállalkozás pénztárgépet használ. A vevők egy része ún. kézi számlát kér. A vállalkozás a készpénzes vásárlást rögzíti a pénztárgépben, majd a nyugta mellé tűzi a kézi számla egy példányát az árbevétel-duplázás elkerülése érdekében. Az egyidejű adatszolgáltatásnál a kézi számláról kell adatot szolgáltatni, ha eléri a 100 000 Ft áfatartalmat?

Számla jelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni abban, hogy hol található a webes felület, amelyen keresztül 2018.07.01-től be kell jelenteni a kézi számlákat a NAV felé? Segítségét előre is köszönöm.

Számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kézi úton, számlanyomtatványon helyes-e úgy kiállítani egy számlát, hogy azon egy tételben tünteti fel a számlakibocsátó – eszközök értékesítése címen – az eladott körülbelül 30 féle eszközt, jelezve, hogy azokat mellékletben részletezi? Az értékesített eszközök mindegyike 27 százalékos áfakulcsú. Vagy tételesen ki kel kell írni minden eszköz nevét, mennyiségét, nettó egységárát, az áfakulcs mértékét, az áfa nélküli értékét és a végén lehet csak összesíteni? Mielőbbi válaszukat előre is köszönöm.

Alanyi mentes online számlázása katásként, EU-ba Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás vállalkozás alanyi mentes. Az EU-ba teljesít szolgáltatásnyújtást. Ennek keretében a szolgáltatást igénybe vevő az adó elszámolására kötelezett. Mi a teendője, ha: 1. Számláját gépi számlázó programmal állítja ki. Online számlázó programra lesz szüksége 2018.07.01-től? 2. Kézi számlát állít ki. Kell jelentenie az így kiállított számlákat a NAV-nak? Válaszát előre is köszönöm

Kézi számla kiállítása bejelentett számlázó program mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk a 2017.07.01-én induló online adatszolgáltatásnak nem tud megfelelni a bejelentett számlázó programmal szeptemberig. A 100 ezer forint feletti áfatartalmú számlák száma maximum havi kettő. Megoldható-e az, hogy ezen két számlát kézi számlatömbben állítjuk ki, és kézi számlaként jelentjük 5 napon belül a NAV-nak? Cégünknek egy bejelentett számlázó programja van, s kézi számlatömböt nem használ jelenleg. A kézi számlát ugyanazon telephelyen történő értékesítésről állítanánk ki, mint a többi számlánkat. Kell-e engedélyt kérni a NAV-tól, hogy kézi számlát állíthassunk ki? Válaszát előre is köszönöm!

Alanyi mentes katás és az online adatszolgáltatás Kérdés

2018. július 1-jétől a 100 ezer forint feletti áfatartalmú számlákról adatot kell szolgáltatni a NAV-nak. A katás, alanyi mentes bt. viszont főszabály szerint mentesül ezen kötelezettsége alól. Mi a teendő, ha viszont áfaköteles ügylete keletkezik, például tárgyi eszközt értékesít? Online számlázás esetén kell-e külön regisztrálnia magát a NAV felületén? Kézi számla esetén elégséges a számlakiállítás napján regisztrálnia, és a szükséges adatokat feltölteni a NAV online rendszerébe?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő traktor beszerzése

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Életkori pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Rehab mentor

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs