43 találat a(z) kézi számla cimkére

Kft.: számla vagy nyugtaadás? Kérdés

Kézi számla érvénytelenítése(2) Kérdés

Érvénytelen kézi számla: legyen körültekintő az adatszolgáltatásnál! Cikk

Egy kft. adott értékesítéséhez egyszerűsített készpénzfizetési számlát állított ki, amit a NAV online számlaadat-szolgáltatás felületén be is jelentett. Kiderült, hogy mégis átutalással fizetne a vevő. Valamennyi példány begyűjtése, a számla áthúzása rontott jelöléssel, és a számlatömbben megőrzés helyes érvénytelenítés mód? Hogyan kell ezt a NAV oldalán jelenteni? – kérdezte olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Kézi számla érvénytelenítése Kérdés

Elveszett, kézzel kiállított számla pótlása Cikk

Elfogadható-e az elveszett kézi számla helyett a szállító által hitelesített számlatömbi másodpéldány? – kérdezte az Adózóna olvasója. Antretter Erzsébet adószakértő, a Niveus Consulting Group Kft. igazgatója válaszolt.

Elveszett, kézzel kiállított számla pótlása Kérdés

Kézi számla és online kiállított számla együttes alkalmazása Kérdés

Számlázóprogram mellett kézi bizonyalt Kérdés

Számlázás 2020. július 1-jétől Kérdés

Regisztráció – számlázás Kérdés

Számlázás Kérdés

Nyugtatömb Kérdés

Tisztelt szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy 2020.07.01-jétől továbbra is használhatják-e a nyugtatömböt azon vállalkozók, akik nem pénztárgépköteles tevékenységet végeznek, valamint ettől az időponttól kell-e a közösségen belüli szolgáltatásnyújtásról adatot szolgáltatni, vagy csak a belföldön adószámmal rendelkezőkre vonatkozik. Ha az utóbbi, akkor a kézi számla továbbra is maradhat a közösségen belüli szolgáltatás nyújtásra? Válaszát Köszönöm szépen!

Az online számlaadat-szolgáltatás leggyakoribb hibáira figyelmeztet a NAV Cikk

Folyamatosan vizsgálja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség teljesítését, ennek során öt típushibát azonosított. Ezek a hibák kellő körültekintéssel és az adóhatóság javaslatainak figyelembevételével elkerülhetők.

Számlakiállítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ruházati kereskedelemmel foglalkozó egyéni vállalkozó megszünteti a tevékenységét és a megmaradt árukészletét továbbszámlázná az üzlethelyiséget a továbbiakban bérbe vevő vállalkozó felé. Az összesen átszámlázandó áru értéke az 1 millió Ft-ot meghaladná. A vállalkozó kézi számlatömbbel rendelkezik, ezért az egy ügyletért nem használná a NAV online számlázó rendszerét. Kérdésem az, hogy elfogadható megoldás-e, ha a vállalkozó felvesz sorszámozott leltárívekre egy leltárt, és a számlára ráírja, hogy ruházati termékértékesítés tól-ig leltár szerint, vagyis nem a számlán részletezné az értékesített termékek listáját, csak az összesen értéket vezetné fel rá? Ebben az esetben teljesíteni tudná a 100 ezer Ft áfatartalmú számlára vonatkozó kézi lejelentési kötelezettségét. Tételes kéziszámla kiállítása esetén elképzelhető, hogy az egy számlára kerülő összegek áfatartalma kevesebb, mint 100 ezer Ft lenne. Az utóbbi megoldás is helyes? Köszönöm válaszukat!

Számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cipő-kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozásunk webshopot indít a már régóta működő cipőboltja mellett. A cipőboltban online pénztárgép üzemel, amennyiben készpénzfizetési számlát kér a vásárló, azt a megfelelő számlatömbbel, kézzel írva teljesítjük. Kizárólag a webshopos értékesítéseknél a számlázz.hu-t használnánk. A kérdésünk: van-e bármi akadálya annak, hogy a telephelyen üzemelő cipőbolt továbbra is a kézzel írt számlát állítson ki, a webshopon történő értékesítés esetén pedig a szamlazz.hu-t alkalmazza? (Természetesen az Áfa tv. szerinti lejelentési kötelezettségünk biztosítása mellett.) Válaszukat előre is köszönjük!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás gyakorisága év közben

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Üzemanyag-elszámolás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Jogdíjból származó haszon megosztása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs