6 találat a(z) készpénzállomány cimkére

Itt vannak az adatok az MNB előzetes statisztikai mérlegéről az áprilisi adatok alapján Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján adott ki tájékoztatót a 2022. április havi adatok alapján készített előzetes statisztikai mérlegéről.

Itt vannak az adatok az MNB előzetes statisztikai mérlegéről a februári adatok alapján Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján adott ki tájékoztatót a 2022. február havi adatok alapján készített előzetes statisztikai mérlegéről.

Év végi készpénzállomány csökkentése kivában Kérdés

Csökken az emberek öngondoskodási hajlandósága Cikk

Az OTP öngondoskodási index értéke a 2016-os csúcs óta folyamatosan csökken, így elmondható, hogy trendszerűen csökken a lakosság öngondoskodási hajlandósága – mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese kedden Budapesten, a pénzintézet sajtótájékoztatóján.

Pénztárkészlet Kérdés

Egyéves, 100 millió forintos forgalmat bonyolító zöldség-gyümölcs nagykereskedelmi kft.-nek a napi pénztárkészlete folyamatosan 2 és 5 millió forint között mozog. Kinek a felelőssége a napi készpénzállomány bizonylatolása és annak rendelkezésre állásának biztosítása, ha a kft.-ben mind a két tag dolgozik munkaviszonyban, de csak az egyik ügyvezető, viszont a bankszámla felett mindkettőnek van rendelkezési joga? Napi, illetve időszaki pénztárjelentést természetesen nem vezetnek. Továbbá mi a kötelessége a könyvelőnek, ha tisztában van vele, hogy a papíron lévő pénzkészlet a valóságban nem létezik, bár ezt nyilván nem ismerik el. Válaszát előre is köszönöm!

Egy adócsaló ne legyen mohó! Mikor gyanakodjon a könyvelő? Cikk

Mikor kezdjen el a könyvelő gyanakodni – eltekintve azoktól, akik részesei, netán irányítói az illegális tevékenységnek –, hogy ügyfele rosszban sántikál, adót csal? Egy adóhatósági hír ürügyén hívjuk fel a könyvelők figyelmét arra, hogyan vehetik észre az árulkodó jeleket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs