38 találat a(z) képviselő cimkére

Őcsg képviselő halála Kérdés

Csalás miatt vádat emeltek George Santos New York-i kongresszusi képviselő ellen Cikk

New Yorkban 13 vádpontban indult bűnvádi eljárás szerdán George Santos republikánus kongresszusi képviselő ellen.

Családi gazdálkodó táppénzen Kérdés

Pénzügyi képviselettel rendelkező cég termékexportja Cikk

Magyarországon pénzügyi képviselettel rendelkező svájci cég Magyarországon beszerzett terméket szeretne exportálni az USA-ba. Megteheti-e ezt? Olvasói kérdésre Antretter Erzsébet adószakértő, a Niveus Consulting Group Kft. igazgatója válaszolt.

Import háromszögügylet szlovén adóügyi képviselővel Kérdés

Turizmusfejlesztési ügyben nyomoz a NAV Badacsonytomajon Cikk

Az adónyomozók a választás után egyenként idézték be a badacsonytomaji képviselő-testület korábbi és mostani tagjait – írja a 24.hu.

Érvénytelenség a munkaviszonyban Cikk

A Kúria Joggyakorlat-elemző csoportja összefoglaló véleményt hozott nyilvánosságra munkaviszony érvénytelenség eseteiről. Ennek legfontosabb gyakorlati megállapításait foglaljuk össze az alábbiakban.

Földtulajdonosi közösség könyvelése Kérdés

Áll a bál Trump korábbi adóbevallásai körül Cikk

Donald Trump amerikai elnök ügyvédjei képviselőket perelnek annak érdekében, hogy ne juthassanak hozzá az elnök korábbi adóbevallásához.

Cégkapu-használat: ellenőrizze a jogosultságokat! Cikk

„A január 1-jétől érvényes kötelező cégkapuhasználat az adóbevallások beküldését illetően mit jelent? Arra gondolok, hogy a korábban EGYKE nyomtatványon beküldött meghatalmazások továbbra is érvényesek maradnak, vagy kell valamilyen új bejelentést tenni?” Olvasói kérdésre Kocsis Zoltán közgazdász (dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda) válaszolt.

Önkormányzati képviselő és katás vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy önkormányzati képviselő ezen tisztsége mellett szeretne oktatást vállalni néhány órában hetente, és felmerült, hogy ezt katás vállalkozóként tenné. Önkormányzati képviselőként tiszteletdíjban részesül, más tevékenységet jelenleg nem végez. A kérdésem az, hogy katás egyéni vállalkozóként főállásúként vagy nem főállásúként kellene megfizetnie ebben az esetben a katát? Válaszát előre is köszönöm!

A minisztériumokról döntenek ma a képviselők Cikk

Az Országgyűlés ma szavaz a negyedik Orbán-kormány tíz minisztériumának létrehozásáról.

A lengyel kormánytagok visszaadják jutalmaikat, ötödével csökken a képviselők fizetése Cikk

A lengyel miniszterek, valamint a politikai kinevezésű államtitkárok úgy döntöttek, hogy visszaadják tavalyi jutalmaikat – közölte csütörtöki sajtóértekezletén a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) elnöke, bejelentve azt is, hogy 20 százalékkal csökkentenék a képviselők fizetését.

Külföldi szállító képviselőjének költségei Kérdés

Tisztelt Szakértő Asszony! http://adozona.hu/kerdesek/2018_3_19_Kulfoldi_szallito_kepviseloje_lat_sby Válaszával sajnos nem tudok egyetérteni. A külföldi partner képviselőjével folytatott megbeszéléseket és partnerlátogatásokat nem gondolom szórakozásnak – bár a munka is lehet szórakozás –, ha igen, akkor az összes területi képviselő az országban jól szórakozik az általa képviselt cégek költségén. A két kísérő a társaságunk két alkalmazottja volt, lehet, hogy ez okozza a félreértést. A külföldi szállító képviselője szállásköltsége például nem a vállalkozás érdekében felmerült költség, csak akkor lenne az, ha valamilyen alkalmazotti/megbízási jogviszonyban áll a magyar féllel? Több országban (Európában is) teljesen normális dolog, hogy akár még a potenciális ügyfelet is vendégül látják és "elszállásolják", nemhogy a több tíz éve beszállító partner képviselőjét. Üdvözlettel: BG

Alapítvány Kérdés

Alapítvány képviselője állhat-e munkaviszonyban az alapítványnál úgy, hogy a munkáltatói jogok gyakorlója más személy? Köszönettel: Bné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkahelyi baleset utáni ellátás számviteli elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Bt.-beltag, -kültag ingyenes munkavégzése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Indiai áru árutovábbítása – áfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31