5 találat a(z) kávéautomata cimkére

Dolgozóknak kávéautomata Kérdés

Dolgozói zsetonos kávégép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünknél a személyzeti étkezőbe egy kávéfőzőgépet helyeztünk üzembe, amelynek használata "zseton" bedobásával történik. A zsetonok 50 forintba kerülnek, a dolgozók a vezetőjüktől vehetik meg a zsetont. (Ebből történik a szemeskávé vásárlása.) Szeretném a segítséget kérni ennek helyes könyvviteli elszámolásában, számlázásában, járulék- és egyéb adóvonzatának megismerésében. Előre is köszönöm a válaszát.

Kávégép-automata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó kávégép-üzemeltetéssel foglalkozik, a gép érmevizsgálóval rendelkezik, nem új, már régebb óta használatban van. Kérdéseim az alábbiak: – Fenti kávégépet milyen határidővel köteles átalakítani, hogy az online adatszolgáltatásra alkalmas legyen? – Amennyiben fenti kávégépet úgymond kivonja a forgalomból, nem használja tovább, akkor van-e bármilyen teendője a továbbiakban? Köszönettel: OÁ

Kávéautomata üzemeltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy varroda a dolgozói számára bérel egy kávéautomatát. Bevétel nem származik belőle, a bérbeadó biztosítja az automatába a kávét, és övé a bevétel is. Ebben az esetben ki igényli a regisztrációs számot? Segítségét köszönjük.

Kávéautomata bérleti díja Kérdés

Tisztelt Szakértők! A következő kérdésben kérném szíves segítségüket! Egy társaság a székhelyén kávéautomatát állított föl, amelyből a dolgozók szabadon, ingyenesen fogyaszthatnak kávét és teát. Az automatába beszerzett árut egyes juttatásként számoljuk el, és 16% szja-val, valamint 27% ehóval adóztatjuk. A gép működtetése kapcsán felmerülő további költségek okoznak gondot: például az automata bérleti díja vagy a gép karbantartási díja is része az egyes juttatásnak és adóalapot képez? Nem világos ugyanis, hogy az Szja tv. csak a közvetlen, a dolgozók által ténylegesen elfogyasztható árukra, igénybe vehető szolgáltatásokra írja elő az adókötelezettséget, vagy a közvetetten igénybe vett szolgáltatásokra is, mint például az említett gépbérleti díjra, vagy karbantartási költségre? Továbbá még arra is szíveskedjenek kitérni, hogy az említett szolgáltatások előzetes áfatartalma Önök szerint levonható-e? Segítségüket előre is köszönöm! Tisztelettel: KSI

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Könyvviteli szoftverváltás

Nagy Norbert

adószakértő

Nem egyezményes ország külföldi munkavállalója

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Kettős könyvvezetésből vissza egyszeresbe

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close