2 találat a(z) jutalék elszámolása cimkére

Lottózó bevételének elszámolása Kérdés

Kedves Szakértő! Egy bt- gépi lottót, totót, feltöltőkártyát, kaparós sorjegyet árul az élelmiszerüzletén belül. A cég a pénzt hetente fizeti be a Szerencsejáték Zrt. részére az OTP-nél elkülönített bankszámlára úgy, hogy a Szerencsejáték Zrt. küld egy elszámolást a bevételről, és a jutalékkal csökkentett összeget kell befizetni a bankszámlára. Be kell ütni a pénztárgépbe ezeket a termékeket? A pénztárba befizetett összeget hogyan kell könyvelni, hiszen ez a Szerencsejáték Zrt. bevétele? A bt. bevétele a kapott jutalék. Amikor a Szerencsejáték Zrt. leemeli a pénzt a bankszámláról, azt mivel szemben kellene könyvelni? Segítségüket és válaszukat köszönöm!

Jutalék elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunknál jutalékos rendszer került bevezetésre, mely 2 dolgozót érint. A jutalékok havonta kerülnek elszámolásra. Az egyik dolgozó írásban lemondott a jutalékáról a másik dolgozó javára, így a havi kimutatásban a számfejtéshez csak egy dolgozó jutalékát mutatják ki. Szabályos az, hogy egyik dolgozó a másik javára lemond a jutalékáról, illetve az, hogy a havi kimutatásban csak az a dolgozó szerepel, akinek a jutalékot számfejteni kell?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áfa levonhatósága

Bunna Erika

adótanácsadó

Rokkantnyugdíjas ügyvezető

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close