21 találat a(z) jubileumi jutalom cimkére

Járulékfizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Negyvenéves szolgálati idővel nyugdíjba menő kolléganő a jogviszonyának megszűnését megelőzően jubileumi jutalomban részesül. Milyen járulékot, mennyi szja-t kell vonni a juttatásból? Köszönettel: Temesvári Éva

Közalkalmazottak jubileumi jutalma: így kaphatja meg az örökös Cikk

Megkaphatja-e az örökös a 40 éves jubileumi jutalmat, ha az elhalálozott közalkalmazottnak 35 év közszolgálati jogviszonya volt? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

Közalkalmazott jubileumi jutalma Kérdés

T. Szakértő! 2014.10.09-én sajnos elhalálozott egy közalkalmazott kollégánk. 1955.07.24-én született. 2014.08.16-án volt meg neki a 35 év közszolgálati jogviszonya. A kérdésem az lenne, hogy a Kjt. 78. § (4)-(5) bekezdései alapján az örököse jogosult lehet-e a kedvezményes 40 éves jubileumi jutalomra annak ellenére, hogy az elhalt még nem töltötte be a rá irányadó nyugdíjkorhatárt, illetve nyugdíjat sem állapítottak meg a részére?

Végkielégítés közalkalmazott Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha közalkalmazotti, határozott idejű kinevezésemet nem hosszabbították meg, jár-e nekem végkielégítés? A munkáltatóm nem az én munkámat tartotta rossznak, hanem a pénzügyi nehézségeire hivatkozott. Hat és fél éve dolgozom itt, mindig 2-3 havi, határozott idejű kinevezéssel; egyszer meg kellett szakítani ezt a folyamatot hathavi megbízási szerződéssel, majd egy éve ismét kinevezéssel dolgoztam. Közeleg a 30 éves közalkalmazotti jubileumi jutalom ideje, de ezt már nem tudom érvényesíteni. 60 éves vagyok, szinte "egyik napról a másikra" közölték velem, hogy szeptember 1-jétől nem tudnak tovább alkalmazni. Válaszát megköszönöm.

Megkülönböztetés a jubileumi jutalomban – az Ab eltörölte Cikk

Az Alkotmánybíróság tegnapi határozata szerint alaptörvény-ellenes a közalkalmazott nők jubileumi jutalmazásának feltételeit előíró jogszabály, ezért megtiltotta alkalmazását.

Az 1992 előtti munkaviszony beszámítható-e a közalkalmazotti jogviszonyba? Kérdés

Közalkalmazotti jogviszonynak kell-e tekinteni az 1992. évi XXXIII. törvény 1992. VII. 1-i hatálybalépését megelőzően a MÁV-nál munkaviszonyban ledolgozott egy esztendőt? Amennyiben igen, akkor beszámít-e a jubileumi jutalomba és a fizetési fokozat megállapításába a MÁV-nál töltött egy esztendő? Kérem, hogy álláspontjukat joghelyekkel szíveskedjenek indokolni, alátámasztani!Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdaságban felhasznált gázolaj

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Erdő többlethasználati megállapodás

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Árfolyam beszerzéskor

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close