485 találat a(z) járulékfizetés cimkére

Társas vállalkozó járulékfizetési kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemélynek van egy kft.-je, ahol társas vállalkozóként van bejelentve. Itt milyen járulékfizetési kötelezettsége lenne? Van ugyanannak a magánszemélynek egy egyéni vállalkozása is, ahol heti 36 órát elérő munkaviszony mellett dolgozik és nem katás, itt milyen járulékfizetési kötelezettsége van?

Főállású anya ügyvezetőként Kérdés

Főállású anya kft. ügyvezetője is egyben. Meg kell-e fizetnie legalább a minimálbér után a bérterheket, vagy elég csak a közreműködése ideje alapján? Ez körülbelül napi két óra, kis cégről van szó.

Végelszámolás alatti járulékfizetés Kérdés

A korábbi kft.-tulajdonos lett a végelszámoló. Ezt a munkát ingyen végzi a végelszámoló, ilyen esetben van-e járulékfizetési kötelezettsége, illetve mi történik akkor, ha az orvos táppénzes állományba veszi, ki végzi el a feladatokat?

Szülési szabadság és egyéni vállalkozói jogállás Kérdés

Tisztelt Széles Imre! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a munkáltatónak be kell-e jelenteni a biztosítás szünetelését a szülési szabadság kapcsán? A témához kapcsolódó válaszában (https://adozona.hu/kerdesek/2018_3_27_Biztositas_szunetelesenek_bejelen_ofj) azt írja, hogy nem számít biztosítás szünetelésének, ha a fizetés nélküli szabadság alatt csed, gyed, gyes folyósítása történik. Akkor sem, ha nem a munkáltató folyósítja az ellátást (nem kifizetőhely)? Azért érdekes számomra ez a kérdés, mert ha ezt a biztosításszünetelést nem kell bejelenteni, és a munkaviszony mellett egyéni vállalkozó is a magánszemély, akkor a NAV a rendelkezésére álló adatok alapján tényleg munkaviszony melletti vállalkozónak tekinti az egyéni vállalkozót, miközben a munkaviszonyos biztosítás szüneteltetése alatt főállású vállalkozónak minősül, aki a gyed idejére mentesül a minimum járulék fizetése alól, de a gyes alatti vállalkozói tevékenysége esetén már nem. Ha egy egyéni vállalkozónak szülés előtt volt munkaviszonya, és gyes alatt vállalkozói tevékenységet folytat, "megúszhatja" a járulékfizetést anélkül, hogy a rendszer hibát jelezne?

Végelszámolás, járulékfizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy betéti társaság egyszerűsített végelszámolás mellett döntött. A társaság ügyvezetője jelenleg heti 10 órás munkaviszonyban látja el az ügyvezetést, mellette rokkantsági ellátást kap. Az egyszerűsített végelszámolásnál nem kell végelszámolót kijelölni, mivel a vezető tisztségviselőnek kell ellátnia ezt a feladatot. Kérdésem, hogy a jelenlegi 10 órás munkaviszonya megmarad-e a végelszámolás miatt, aminek a kezdő napja augusztus 24-e lesz, vagy meg kell szüntetni a munkaviszonyát,és főállású társas vállalkozóként köteles a végelszámolási időszak alatt járulékot fizetni? Másik kérdésem, ami nem járulékfizetéshez kapcsolódó, hogy hol lehet megtalálni a július 1-jétől életbelépett egyszerűsített végelszámoláshoz a kötelezően kitöltendő dokumentumokat (vagyonfelosztási javaslat, határozat) jogszabályban meghatározott iratmintákat, melyeket majd be kell küldeni a cégbírósághoz cégkapun keresztül? Segítségüket előre is köszönöm.

Adófizetési határidők Kérdés

Tisztelt Adózóna! Szeretnénk kérni arra vonatkozóan törvényi hivatkozást, hogy hogyan módosulnak a járulékutalási kötelezettségek, ha ünnepnapra/munkaszüneti napra esnek a NAV által előírt dátumok. Mi a hivatalos eljárás ezekben az esetekben? Köszönöm válaszukat!

Adó- és járulékfizetési kötelezettség külföldről származó jövedelem esetében Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérem a következő kérdés megválaszolásában: adott egy magyar munkáltató, ahol a munkavállaló munkaszerződés keretében jövedelmet szerez. A munkavállaló német állampolgár, magyarországi állandó lakcímmel rendelkezik. Ezen munkavállaló külföldön Németországban (anyacégnél) is munkát vállal, munkaszerződés alapján jövedelmet szerez. A munkavállaló foglalkoztatása nem kirendeléssel, kiküldetéssel történik. Németországban nincs lakcíme. Kérdéseim a következők: - A1-es igazolást mely országtól kell kérni? - A munkavállaló eldöntheti, hogy mely országban akar biztosított lenni? - A külföldi jövedelem után a külföldi állam szerinti szabályok alapján kell jövedelemadót fizetni a munkavállalónak? - Amennyiben Magyarországon lenne biztosított, akkor A1-s igazolással a külföldről származó jövedelmére külföldi szabályok szerinti járulékot nem kell megfizetni? Várom válaszát!

Családi gazdálkodó járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Családi gazdaság tagja 2018. 06. hónapig főiskolai tanuló volt, 07. hóban megszűnt a tanulói jogviszonya. Kell-e járulékot fizetnie ebben az esetben az előző évi árbevétele alapulvételével, ha időközben 4 órás munkaviszonyt létesített?

Kft. és katás bt. tagjainak státuszai járulékfizetés szempontjából Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőkben kérem az állásfoglalásukat, illetve válaszukat: Tény: 1. katás bt.-ben a beltag kisadózó az anyának a fia (F) katás bt.-ben kültag: anya (A) mellette “sima" kft.-ben a család az alábbi felállás mellett van: 2. tag: A ügyvezető: A Az anya nyugdíjba vonul, és a következő változást tervezik: a kft.-ben a tagok A és F lennének, 50-50%-ban, az ügyvezető F lenne. 1. Jól gondolom-e, hogy ebben az esetben F-nek minimálbér utáni fizetési kötelezettsége keletkezne a kft.-ben (tag és ügyvezető is lenne egyben), így itt lenne a fő biztosítási jogviszonya, viszont a bt.-ben az 50 ezer helyet 25 ezer forint lenne a kata? 2. Ha F nem lenne tag, csak ügyvezető, akkor az ügyvezetést végezhetné-e nulla forint megbízási díjért, miközben a katás kisadózói státusza (50 ezer forint) változatlan lenne? 3. Ha az öregségi nyugdíj mellett A tagi jogviszonyban dolgozik, nulla forintért, akkor keletkezik-e bármilyen járulékfizetési kötelezettsége? 4. Az anya az év folyamán eseti munkaviszonyt is kötne, ez befolyásolja-e a biztosítási jogviszonyát, illetve az esetleges járulékfizetését a kft.-ben? Válaszukat előre is köszönöm.

Kft.-tag járulékfizetési kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy kft. ügyvezető (vezető tisztségviselő, többségi tulajdonos) tagjának, aki nem működik közre személyesen a társaság életében, jövedelmet nem vesz ki a cégből, de nincs máshol biztosított jogviszonya, van-e minimum járulékfizetési kötelezettsége a kft.-ben, vagy csak magánemberként kell megfizetnie az egészségügyi szolgáltatási járulékot? Válaszukat előre is nagyon szépen köszönjük! Üdvözlettel: Szentesi Péter

Katás bt. beltagjának járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy ügyfelemnek van egy bt.-je és egy kft.-je, mindkettőben ügyvezető. Most még van heti 36 órás munkahelye, ami szeptemberben megszűnik. Azt szeretné, hogy a bt. katás legyen és a havi 50 ezer forintot fizetné. Én viszont nem tudom, lehet-e, mivel a kft.-ben ügyvezető. Elég lesz-e a bt.-ben megfizetni a havi 50 ezer Ft-ot, és mivel a kft.-ben nem vesz ki jövedelmet, ott semmi járulékot nem fizetne, rendben van ez így? Válaszukat köszönöm.

Bt.-kültag – minimum járulékalap Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy magánszemély egy bt.-ben kültag, van egyéni vállalkozása, amely jelenleg szünetel, és nincs semmilyen munkaviszonya, akkor a bt.-ben van-e kötelező minimális járulékfizetési kötelezettsége, ott lesz-e biztosított? Vagy választhatja azt, hogy az egészségügyi szolgáltatási járulékot fizeti csak maga után magánszemélyként? Köszönöm.

Külföldi munkavállalás egyéni vállalkozó esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Lehetséges-e alkalmazottként külföldön (Svájcban) munkát vállalni úgy, hogy Magyarországon megmarad a magánszemély egyéni vállalkozói státusza, azaz ügyvezető igazgatóként működik a magánszemély, saját bt.-je élén? Melyik országban lesz járulékköteles? Itthon vállalkozóként tudja-e folytatni a nyugdíj és egészségbiztosítási járulékok fizetését? Köszönöm! H Julia

Hallgatói jogviszony Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kft kültagja jelen pillanatban nappali tagozatos egyetemi tanulmányokat folytat. Kérdésem a következő: abban az esetben, ha ő részt vesz a vállalkozás tevékenységében (ajándékboltja van a vállalkozásnak, és a fiatalember alkalmanként az árubeszerzésben segít be), megteheti-e ezt ingyen? A hallgatói jogviszonnyal ő biztosított, és mentesül a járulékfizetési kötelezettség alól, vagy társas vállalkozónak minősül felsőfokú, nappali tagozatos tanulóként, hallgatóként és meg kell fizetnie a járulékokat (kivéve a 1,5%-os munkaerőpiaci járulékot)? Vagy mondhatom-e azt, hogy ingyenesen végez tevékenységet osztalék fejében? Köszönettel: Ötletmozaik Könyvelő Kft.

Járulék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó járulékfizetésére vonatkozik a kérdésem. Az egyéni vállalkozó közúti árufuvarozással foglakozik főfoglakozásként. A NAV álláspontja szerint neki a garantált bérminimum alapján kellene fizetnie a járulékokat. A Tbj. azt mondja ki, hogy az egyéni vállalkozó által végzett főtevékenysége ha középfokú végzettséget igényel, csak akkor kell a garantált bérminimum szerinti járulékalap után fizetni a járulékot. Azt nem találtam meg, hogy a fuvarozási tevékenység minek minősül, kell-e hozzá középfokú szakképzettség vagy sem? Így nem tudom teljes mértékben eldönteni, hogy a NAV-nak valóban igaza van-e. Kérem mielőbbi válaszukat, ha lehet, jogszabályi hivatkozással. Előre is köszönöm: Üdvözlettel Oroszné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Beolvadás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szállítmányozó áfája

Tüske Péter

vámszakértő

Üdülő, fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close