5 találat a(z) járóbeteg cimkére

Egészségügyi ellátások – mutatjuk a telefonos időpontfoglalás szabályait Cikk

Korábbi cikkünkben tájékoztatást adtunk a járóbeteg-szakellátási digitális időpontfoglaló rendszer szabályairól. 2024. május 10-én jelent meg a belügyi ágazati feladatellátást támogató törvények módosításáról szóló 2024. évi XXV. törvény, amely többek között rendelkezik arról is, hogy a digitális időpontfoglalás mellett biztosítani kell a telefonos időpontfoglalást. Cikkünkben a telefonos időpontfoglalási rendszer szabályait ismertetjük.

63,4 milliárd forint kórházi adósságrendezésre Cikk

A kórházak adósságrendezésére 63,4 milliárd forint pluszforrást biztosít a kormány – közölte a Belügyminisztérium (BM) csütörtökön az MTI-vel.

Egészségügyi ellátások: változtak az időpontfoglalási szabályok Cikk

Március 1-jétől hatályos az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) digitális időpontfoglalási rendszerét szabályzó, egy nappal korábban, február 29-én kihirdetett 42/2024. kormányrendelet. Az új jogszabály rögzíti, hogy az állam az EESZT digitális időpontfoglalási rendszer útján biztosítja, hogy a közfinanszírozott járóbeteg-szakellátást nyújtók (azaz a nem magánszolgáltatók) az EESZT útján közzétegyék és folyamatosan frissítsék a beutalóval és beutaló nélkül igénybe vehető szolgáltatásaikra nyitva álló időpontokat.

Elkezdték az új járóbeteg-irányítási rendszer tesztelését Cikk

Országszerte harminc intézményben kezdték meg az új elektronikus járóbeteg-irányítási rendszer tesztelését – jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán egy budapesti sajtótájékoztatón.

Járóbeteg-ellátás részletesebben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Járóbeteg ellátással kapcsolatos kérdésem kibővítve: egyik cégem járóbeteg ellátást biztosít néhány személynek (zömük munkaviszonyban áll és a személyesen közreműködő tagnak) 50 ezer forint, 100 ezer forint és 250 ezer forint kategóriákban. A szolgáltatást egy magánkórház biztosítja, a magánkórház előre kiszámlázta a szolgáltatását. Azt szeretném megtudni, hogy – mivel előző válaszból már tudom, hogy e tevékenység nem adómentes – a cégnek vagy a magánszemélyeknek kell adózniuk e szolgáltatás igénybe vétele esetén, s milyen mértékű ez után az adó? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nem új lakóingatlan – beszerzések adólevonási joga

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Áfa-visszaigénylés elévülése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink