99 találat a(z) ipari termelés cimkére

Csökkent az ipari termelés: itt vannak az adatok Cikk

2023 decemberében az ipari termelés volumene 13,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 8,7 százalékkal csökkent. A jelentős eltérést a nyers adathoz képest az okozza, hogy ebben a hónapban kettővel kevesebb munkanap volt, mint 2022 decemberében. A feldolgozóipari alágak döntő többségében visszaesett a termelés, csupán három alág kibocsátása nőtt. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2023. novemberinél 0,3 százalékkal kisebb volt. 2023-ban az ipari termelés volumene 5,5 százalékkal alacsonyabb volt, mint 2022-ben, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

Óriási visszaesés a magyarországi ipari termelésben Cikk

Az ipari termelés volumene 5,8 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól 2023 novemberben. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 5,6 százalékkal csökkent – jelentette ma első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A vártnál nagyobb mértékben csökkent az euróövezet ipari termelése októberben Cikk

Októberben az előző havinál kevésbé, de a vártnál nagyobb mértékben csökkent az ipari termelés az euróövezetben – az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdai jelentése alapján.

6,5 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom, 3,2 százalékkal az ipari termelés Cikk

2023 októberében a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 6,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest, az ipari termelés volumene pedig 3,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 2,8 százalékkal csökkent – jelentette szerdán első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ipari termelési adatokat közölt a KSH Cikk

2023 szeptemberében az ipari termelés volumene 7,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 5,8 százalékkal csökkent. A feldolgozóipari alágak többségében visszaesést mértünk, ugyanakkor a legnagyobb súlyú járműgyártásban, valamint a villamos berendezés gyártásában bővült a termelés volumene. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2023. augusztusinál 1,2 százalékkal nagyobb volt, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

Béklyó húzza a magyar ipart, nehezen tér magához Cikk

Szeptemberben az ipari termelés volumene 7,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 5,8 százalékkal csökkent. Némi bizakodásra adhat okot, hogy a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás augusztushoz mérten 1,2 százalékkal nőtt – közölte ma első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Árcsökkenés az exportértékesítésben, áremelkedés a belföldi piacon az iparban Cikk

Szeptemberben az ipari termelői árak átlagosan 2,5 százalékkal alacsonyabbak voltak az egy évvel korábbihoz képest. A belföldi értékesítés árai 7,8 százalékkal nőttek, az exportértékesítésé 7,5 százalékkal csökkentek – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

KSH: 5,3 százalékkal csökkent az ipari termelés augusztusban az egy évvel korábbihoz képest Cikk

2023 augusztusában az ipari termelés volumene 5,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 6,1 százalékkal mérséklődött. A feldolgozóipari alágak többségében csökkenést mértünk, ugyanakkor a legnagyobb súlyú járműgyártásban, valamint a villamos berendezés gyártásában bővült a termelés volumene. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2023. júliusinál 2,4 százalékkal kisebb volt.

KSH: 5,3 százalékkal csökkent az ipari termelés Cikk

2023 augusztusában az ipari termelés volumene 5,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 6,1 százalékkal csökkent. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2023 júliusához mérten 2,4 százalékkal mérséklődött – írja honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Csökkent az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, az előző hónaphoz viszonyítva nőtt Cikk

2023 júliusában az ipari termelés volumene 2,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 2,5 százalékkal mérséklődött. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2023 júniusához mérten 2,8 százalékkal nőtt – közölte honlapján a KSH.

Bajban a magyar gazdaság, jelentősen visszaesett az ipari termelés Cikk

Júniusban az ipari termelés volumene 3,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 6,1 százalékkal esett vissza – erősítette meg második becslésével a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Jelentősen visszaesett az ipari termelés Cikk

Júniusban az ipari termelés volumene 3,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 6,1 százalékkal csökkent. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás májushoz mérten 0,9 százalékkal mérséklődött – közölte ma első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Csaknem 7 százalékkal csökkent az ipari termelés, ennél is jobban visszaesett a belföldi értékesítés Cikk

2023 májusában az ipari termelés volumene 6,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – közölte honlapján a KSH. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,6 százalékkal mérséklődött. A feldolgozóipari alágak többségében csökkenést mértek, a legnagyobb súlyú járműgyártásban és a villamos berendezés gyártásában viszont növekedést. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2023. áprilisinál 1,6 százalékkal nagyobb volt.

6,9 százalékkal csökkent az ipari termelés Cikk

2023 májusában az ipari termelés volumene 6,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,6 százalékkal mérséklődött. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2023 áprilisához mérten 1,6 százalékkal nőtt.

Javuló gazdasági adatok Oroszországból Cikk

Oroszországban gyorsult a kiskereskedelmi forgalom és az ipari termelés növekedése májusban, történelmi mélypontra esett a munkanélküliség.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szabadság nyilvántartása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Megszűntnek nyilvánított cég

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Külföldi kiküldetés – alkoholos ital elszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3