7 találat a(z) ingyenes szolgáltatásnyújtás cimkére

Ingyenes szolgáltatásnyújtás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy számviteli szolgáltatással foglalkozó egyéni vállalkozó nyújthat-e ingyenes szolgáltatást egy bizonyos ügyfélkörnek? Az ügyfélkör megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő vállalkozókból állna. Az ingyenes szolgáltatásnyújtás alapja a társadalmi szolidaritás és segítségnyújtás. Valamint, a számviteli szolgáltatást nyújtó egyéni vállalkozó bevételei között elszámolhat-e szponzorációs bevételeket? Amik fedezik az ingyenes szolgáltatásnyújtás esetén felmerülő költségeket (eszközvásárlás, utazás, jeltolmács stb)? Válaszát előre is köszönöm!

Ingyenes eszközbérbeadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a szakmai véleményüket kérni: Egy belföldi áfakörös kft. nagy értékű (100 000 – 1 000 000 Ft között) gépjárműtechnikai eszközöket szerzett be tovább értékesítési valamint bérbeadási céllal. Az értékesítés/bérbeadás később fog megvalósulni, majd csak 6-10 hónap múlva. Az eszközöket az értékesítési tevékenység tényleges beindulásáig 2-4 hetes időszakokra ingyenesen bérbe adják tesztelés, népszerűsítés céljából. Az eszközöket nem vonják ki a vállalkozásból, a 2-4 hetes tesztidőszak után visszakerülnek a vállalkozáshoz az eszközök, majd ugyanilyen időszakra másnak ismét ingyenesen ismét bérbe adják az eszközöket. A kérdésem az, hogy ez az ingyenes bérbeadás keletkeztet-e áfafizetési kötelezettséget? Ha igen, akkor mi az alapja a fizetendő áfának? Véleményem szerint ebben az esetben ingyenes szolgáltatásnyújtás történik népszerűsítési célzattal és nem termékértékesítés. Önök egyetértenek ezzel? Válaszukat előre is köszönöm!

Szépség ingyen? Még egyszer a térítés nélkül nyújtott szolgáltatásról Cikk

Egy szépségszalon bizonyos időtartamig, akció keretében egyes vállalkozások munkavállalói számára szeretne térítés nélkül szolgáltatást nyújtani. Olvasónk ennek adókövetkezményeiről érdeklődött. A kérdésre adott válaszból cikket közölt az Adózóna.hu; az ahhoz érkezett hozzászólás alapján tovább boncolgatom a kérdést.

Ingyenesen nyújtott szolgáltatás Kérdés

Milyen adóvonzatokkal kell számolni abban az esetben, ha az oktatáshoz kapcsolódóan a termet a partnerünk ingyenesen bocsátaná a rendelkezésünkre (saját telephelyén, kihelyezett képzésre)? Nem jelentkeztünk be az áfa hatálya alá. A másik kérdésem pedig az lenne, ha ingyenesen vállalnak megbízási szerződés alapján oktatást, hogyan kell eljárni helyesen?

Ingyenes szolgáltatást vesz igénybe? Sokkal bonyolultabb, mint gondolná Cikk

Minden vállalkozót csábítanak az ingyenesen kínált különféle tanácsadási, könyvelési szolgáltatások. A kérdés az, milyen kockázat jár együtt a vonzó ajánlattal, és milyen adózási szabályokkal nem árt tisztában lenniük a cégvezetőknek.

Céges ajándéknak nézd az áfáját! Cikk

Az év végi ünnepek közeledtével sok vállalkozás igyekszik a partnereivel, munkavállalóival kialakult gazdasági, munkakapcsolat fontosságát hangsúlyozni kisebb-nagyobb értékű ajándékkal, ingyenesen nyújtott szolgáltatással. Ezek a figyelmességek áfakötelezettséggel járhatnak.

Fagylaltgépek kihelyezése avagy mi minősül ingyenes szolgáltásnyújtásnak? Cikk

Megvalósul-e az ellenérték nélküli szolgáltatásnyújtás, haa fagylaltgépeket ingyenesen adják használatba? Olvasói kérdésre Csobánczy Péter, az Adózóna áfaszakértője válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó megszüntetés utáni kata

Szipszer Tamás

adószakértő

Alanyi áfamentesség és tagi kivét

Szipszer Tamás

adószakértő

Kivás társaság hipabevallása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close