2 találat a(z) ingtlan-bérbeadás cimkére

Ingatlan-bérbeadás értékcsökkenés-elszámolással Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az ingatlannak 3 magánszemély tulajdonosa van (tulajdonrészük egyforma), melyből az egyiknek haszonélvezeti joga is van az ingatlanon. Az ingatlant bérbe kívánják adni úgy, hogy a haszonélvezeti joggal rendelkező tulajdonos szerződik magánszemély bérlőkkel (magyar és külföldi magánszemélyekkel), valamint ő is adózna egyedül utána. Tételes költségelszámolást választott, mely során az értékcsökkenést is el kívánja számolni. Kérdésem, hogy az értékcsökkenést az ingatlan bekerülési értékének 100%-a után számolhatja el? Köszönöm. Herczeg Dóra

Alanyi adómentesség használt ingatlan értékesítése esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném szíves állásfoglalását. Adott egy több éve működő alanyi adómentes kft., melynek bevételei nem érték el az áfamentesség határát (kb. 2 millió forintot tettek ki). Új tevékenysége keretében használt lakást vásárol (amely nem minősül újnak) magánszemélyektől, melyet felújít, és értékesíteni kíván (emellett jelenleg egyéb tevékenysége nincs), nem választotta jelen tevékenységgel kapcsolatban az adókötelessé tételt, viszont az értékesítéssel meghaladja az alanyi adómentesség határát. Ebben az esetben az értékesítés adómentes lesz, viszont ha egyéb bevétele keletkezik, akkor azt már áfásan kell-e számláznia (természetesen, ha az nem adómentes bevétel), illetve kell-e az adószámváltozása miatt bejelentést tenni a NAV-hoz? Köszönettel: MG.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close