15 találat a(z) import szolgáltatás cimkére

Import szolgáltatás szerepeltetése összesítő nyilatkozatban Kérdés

Beérkező számla külföldről Kérdés

Import szolgáltatás Kérdés

Import szolgáltatás szerepeltetése az áfabevalllásban Kérdés

Közösségen belüli szolgáltatás, import szolgáltatás Kérdés

Import szolgáltatás áfa térítés nélküli átvétel Kérdés

Import szolgáltatás, áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bellföldi székhelyű áfaalany társaságunk harmadik országban nem ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatást nyújt, belföldi áfaalany társaság részére. A szolgáltatásához társaságunk harmadik országbeli helyi alvállalkozót vesz igénybe egyes résztevékenységek ellátására. A harmadik országbeli megbízott társaság által nyújtott, társaságunk által igénybe vett import szolgáltatás milyen áfa illetőséggel adózik? Milyen áfatartalommal adózik az ügylet? Köszönettel!

Importhoz kapcsolódó szolgáltatás áfás-e 2019-ben, ha nem közvetlenül az importőr részére nyújtják? Kérdés

Importhoz kapcsolódó szolgáltatás áfás-e 2019-ben, ha nem közvetlenül az importőr részére nyújtják? Exporthoz kapcsolódó szolgáltatásnál az áfatörvény változása [102. § (3)] alapján ez egyértelmű, hogy ha nem közvetlenül az exportőr cég részére nyújtják, akkor áfás. De "ugyanez" import esetében is áfás lesz? Több partnercég is ezt kezdte alkalmazni, de milyen jogszabályi paragrafusra/állásfoglalásra hivatkozva lehet áfásan számlázni az importhoz kapcsolódó szolgáltatást? A 93. § alapján a szolgáltatás ellenértéke nem közvetlenül az importőr cég részére nyújtva is be tud épülni az importált termék adóalapjába értelmezésem szerint. Konkrétan a fuvarozó cég számláz 100 Ft-ot a logisztikai cégnek, a vámügyintéző cég számláz 50 Ft-ot logisztikai cégnek, majd ezt a logisztikai cég az importőr részére (fuvar+vámolás összes költségeként) kiszámlázza 200 Ft-ért az importőrnek, akkor a 200 Ft kerül be a vámértékbe járulékos költségként. Mindkét megállapodás eseti megállapodás, nincs átalánydíj a felek között. Ebben az esetben a fuvarozó cég és a vámügyintéző cég áfásan vagy mentesen kell számlázzon a logisztikai cég felé?

Import szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Import szolgáltatásról kapunk számlát, esetenként a számlán teljesitési dátum és számla kelte is szerepel. Melyik dátumon kell a forintosítást elvégezni a kötelezettségek kimutatására, és melyik dátum kell az import áfa beállítására? (A cég MNB-re van bejelentkezve.) Tisztelettel várom válaszukat.

Fordított adózás harmadik országbeli szolgáltatás igénybevétele esetény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldi, de magyar adóazonosítóval rendelkező magánszemély belföldi ingatlanok rövidtávú kiadásával foglalkozik. Alanya az áfának. Befogadhat-e és az adóalapja terhére elszámolhat-e kanadai illetőségű vállalkozótól takarításra és menedzsmentre vonatkozó számlákat, és harmadik országbeli import szolgáltatásként elszámolhatja-e az adóalapja terhére? A szolgáltató nem rendelkezik belföldi adóazonosítóval, adószámmal és lakóhellyel. Válaszát előre is köszönöm!

ERASMUS+hoz import szolgáltatás igénybevétele (szakértői) Kérdés

Országos diáksport szövetségként ERASMUS+ Projektben sikeresen pályáztunk. Mi vagyunk a konzorciumi vezetők és mi számolunk el az Európai Bizottság felé (ő adja a pénzt, 20% önrészt nekünk, illetve a konzorciumi partnereknek kell adnia). Igénybe vettem svájci és luxemburgi egyetemektől szakértői szolgáltatásokat (kiadványhoz, tanulmányhoz kapcsolódóan, traning, oktatási tevékenység is). Az egyetemek leszámlázzák a szolgáltatást. Kell-e utána import áfát fizetnünk? Nálunk nem kapcsolódik ERASMUS+ projekthez értékesítés, ezért az áfát nem igényelhetjük vissza. Az ERASMUS+ keretében nyertünk egy konkrét sportesemény megszervezésére is támogatást. EURÓPAI SPORT NAP (több mint 1000 iskola vett részt benne és volt jelentős sport aktivitás), ezt a napot több tagállam iskolái is megtartották ugyanazon elvekkel, a pályázati célnak megfelelően. A svájci és több közösségen belüli egyetem számláz felénk sportszervezést az esemény kapcsán. Az áfatörvény értelmében lehet ez a szolgáltatás speciális jellegére tekintettel adómentes és így az import szolgáltatás áfamértéke is 0. Áfatörvény 85. § (m). Válaszukat nagyon várjuk, mert még módosíthatja az ERASMUS+ elszámolásunkat (módosítást kell beadnunk, mert az áfával korábban nem számoltak). Országos sport szövetségünk alapvetően uniós forrásokból, EMMI, EMET, KLIKK támogatási szerződésekből él és valósítja meg a támogatási szerződésekben vállalt programokat és értékesítést szinte alig végez (van min. vállalkozási tev.) ezért áfabenyelő poz.vagyunk.

Összesítő jelentés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar kft. Ausztriában végez fuvarozási tevékenységet, így biztosítási díjat is kell fizetnie ott. Kérdésem az, hogy az így kiszámlázott biztosítást (például casco) import szolgáltatásként kell-e szerepeltetnünk az összesítő jelentésen, illetve az áfabevallásban? Köszönettel: Simonné

Import szolgáltatás áfája Kérdés

Tárgyi adómentes egyesület cél szerinti tevékenységei között szerepel, hogy tehetséges fiatalokat küld ki tanulmányútra Amerikába. A tanulói vízumot csak az USA által kötelezően kijelölt amerikai non-profit szervezet intézheti. Ez a szervezet megvizsgálja, hogy az illető jogosult-e a vízumigénylésre, ha igen, elintézi a vízumot és a kötelező biztosítást. Erről egy számlát állít ki egy összegben. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor ezt a szolgáltatást be tudom-e sorolni az áfatörvény 85-86. §-ai közé vagy be kell itthon vallani és befizetni utána az áfát. A számlán egy összeg szerepel, ami mindent tartalmaz: vízumügyintézés, vízum, biztosítás, annak az ügyintézése, a tanuló oktatási helyének kiválasztása, oktatás költsége, segélyhívó szolgálat 24 órán keresztül. Mivel elsősorban vízum, biztosítás és oktatás szerepel benne, ezért gondoltam, hogy talán nem kell itthon áfát fizetni utána. Válaszukat előre is köszönöm. E.

USA-ból igénybevett szolgáltatás és az áfabevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Normál áfa alá tartozó cég az USA-ból vesz igénybe szolgáltatást. A számlán az USA székhelyű cég nem szerepeltet áfát. Az áfabevallásban fel kell-e ezen tételt tüntetni? Amennyiben igen, milyen sorokban? Válaszát köszönjük.

Import szolgáltatás áfája Kérdés

A cég import szolgáltatást fuvarozást vesz igénybe. A számla megérkezik július hónapban, de csak augusztus hónapban lesz kifizetve. A júliusi áfa bevallásban fizetendő és levonandóként egyaránt szerepeltethető. Mivel nincs kifizetve a számla, ez mennyire befolyásolja a visszaigénylést. Ettől még az Art. 37.§(4a) nyilatkozat kitölthető?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Bt.-beltag munkaviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Csalásból eredő kár könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Catering szolgáltatás adó és járulék vonzata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs