4 találat a(z) időkeret cimkére

Egyszerűsített foglalkoztatási időkeret túllépése Kérdés

Egy kft. egyszerűsített alkalmi munkavállalókat foglalkoztat. Nem kellően figyelve az 5 napos korlátra, az egyik személyt az 5-ödik napon éjszakai műszakra osztotta. Ezt 4. nap után jelentette 2 napként. A NAV ezt a bejelentést már be sem fogadta, ami később derült ki, ekkor a kifizetés is megtörtént. Az előbb említett 4 nap az rendben. Az tudom, hogy amit nem fogadtak, azaz 5-6 nap az már munkabérnek számít, és az után a megfelelő mértékű adót és járulékokat meg kell fizetni. Kérdéseim: Erre a 2 napra kell-e munkaszerződést kötni? Itt az a probléma, hogy utólag ezt már nem lehet bejelenteni, mert előtte kellett volna, vagy ilyen esetben igen? Hogy kell ezt dokumentálni? A kifizetésről mint egyszerűsített foglalkoztatott kapott igazolással együtt. Úgy gondolom, ezt bruttósítani kell. Összegezve, abban kérnék segítséget, hogy ilyen esetben hogyan kell eljárni, bejelentési, munkaügyi, és a 08-as bevallásban történő szerepeltetés szempontjából. A választ előre is köszönöm!

Bt-kültag munkavégzésre irányuló lehetséges jogviszonyai Kérdés

Adott egy betéti társaság, ahol 50-50%-ban van két tulajdonos. A beltag más munkáltatónál heti 40 órát elérően munkaviszonyban van, viszont a kültagnak ez lenne a főállása. Kérdésem az alábbi: ha munkaviszony keretében foglalkoztatott a magánszemély tag, akkor vonatkozik-e rá a teljes körű munkaidő-nyilvántartás (szabadság, túlóra, munkaidő), vagy mivel tulajdonos, ezeket nem szükséges figyelembe venni, és korlátlan "időkeretben" dolgozhat a saját vállalkozásában. Ebben az esetben milyen jogviszonykód alapján történhet a biztosítotti bejelentés? Amennyiben tagi jogviszony alapján kerül bejelentésre, abban az esetben viszont vonatkozik rá az emelt összegű járulék és közteherfizetési kötelezettség? Várom megtisztelő válaszukat.

Készenléti jellegű munkakör Kérdés

Tisztelt szakértő! A munkáltató "elfelejtette" a készenléti jellegű munkakörben foglalkoztatott dolgozók szombatra járó pótlékának számfejtését. Szakszervezeti nyomásra ezt megtette, de az utólagos kifizetés a következők szerint történt: akinek sok volt a rendkívüli munkavégzése (túlóra), annak az időkeretébe ezt betudták és ennek arányában csökkentették le a készenléti díjazást a "már felmerült munkabér " jogcímen. Ez így törvényes? Köszönettel!

Munkaidő-beosztás Kérdés

Panzió három hónapos munkaidőkeret meghatározásával foglalkoztat alkalmazottat. Beosztás szerint heti 40 órát kellene dolgozni, de a munkavállaló (mivel távol lakik a munkahelyétől) úgy szeretne dolgozni, hogy több napot ledolgozna egyben (8-10 nap). Lehetséges ez a megoldás? Köszönöm válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezető jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Őstermelőként termőföld értékesítése

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close