14 találat a(z) hvg.hu cimkére

Azonnal ki lehet rúgni, aki nem oltatja be magát, nem kell várni egy évet Cikk

A kormány (szándékosan vagy hanyagságból) nem zárta ki a Munka törvénykönyve szabályainak alkalmazhatóságát a kötelező munkahelyi oltásokat lehetővé tevő rendeletben. Így azok alapján akár a 45 nap türelmi idő után ki lehet rúgni azokat a dolgozókat, akik a kötelezés ellenére sem oltatják be magukat, nem kell megvárni az egy év fizetés nélküli szabadság leteltét – mondja Goda Mark munkajogi szakjogász. Nem egyértelmű azonban, hogy csak rendes felmondással, vagy azonnalival, olvasható a hvg.hu oldalán megjelent interjúban.

Míg a halál el nem választ? Ezek a leggyakoribb házasságkötési okok a magyarok körében Cikk

A párkapcsolatban élők 9 százaléka tervez házasságot. Az OTP felmérése szerint jelentős részben anyagi szempontok mozgatják őket is, olvasható a hvg.hu oldalán.

Az orvoshiány leálláshoz vezetett az Uzsoki Kórház sürgősségi osztályán Cikk

Erről Kunetz Zsombor számolt be, aki egy belső körlevelet is közzétett Facebook oldalán. A levél szerint jelentős orvoshiány alakult ki az osztályon, olvasható a hvg.hu oldalán.

Koronavírus: Sinopharm vakcina után a 60 év felettiek negyedénél nincs ellenanyagtermelés Cikk

Ez az első, laboratóriumi vizsgálaton alapuló tudományos publikáció, amely a Sinopharm vakcina hatásosságát vizsgálta. A kutatók szerint komoly veszélyt jelent, hogy a kínai vakcinával oltott idősek azt hiszik, védettek a vírus ellen, miközben ez egyáltalán nem vehető biztosra, írja a hvg.hu.

Jó hír a Pfizer, illetve a Moderna vakcinájával oltottaknak Cikk

Egy új kutatás szerint mindkét mRNS-alapú vakcina erős immunreakciót vált ki, amely akár évekig tartó védelmet is nyújthat a koronavírus ellen, olvasható a hvg.hu cikkében.

Home office egy év után: megúsztuk ép ésszel? Cikk

Soha nem látott szintre nőtt tavaly az otthonról dolgozók aránya, és a járványidőszak nagy dolgozói emberkísérlete után a home office valószínűleg sokáig velünk marad még. Sokan érzik úgy, hogy hatékonyabbak távmunkában, de mi a helyzet azokkal, akik egy év alatt sem tudtak kialakítani egy egészséges napi rutint, pedig sejtik, hogy a home office jó is lehet? Nekik segíthet a brit Rebecca Seal Hogyan dolgozzunk otthonról (és maradjunk mégis normálisak)? című olvasmányos kézikönyve, olvasható a hvg.hu oldalán.

0,6 százalékos nyugdíjemelés jön júniustól Cikk

2021. január 1-jei visszamenőleges hatállyal emelik meg az öregségi, az özvegyi, a szülői nyugdíjat, az árvaellátást, a korhatár előtti ellátást, a rokkantsági és rehabilitációs ellátást, a fogyatékossági támogatást, a vakok személyi járadékát és még egy sor ezekhez hasonló juttatást mindazoknak, akiknek a januári nyugdíjemelés járt. A megnövelt összeget a júniusi kifizetéskor kapják meg a nyugdíjasok, olvasható a hvg.hu oldalán.

Nem lehet Pfizer-oltásra időpontot foglalni Cikk

A Népszava korábban úgy értesült, hogy vasárnap újra megnyílik ez a lehetőség. "Értesülése téves. Nem lehet ma Pfizerre időpontot foglalni” – írta a hvg.hu megkeresésére a Koronavírus Sajtóközpont.

Minimálbér: ma meglehet az egyezség – kétszeri emelésre számíthatunk Cikk

A szakszervezetek nem elégedettek, van, aki elutasítja a megoldást. Hónapok óta tartó tárgyalássorozat után hétfőn, délután két órakor írhatják alá a megállapodást a 2021-es minimálbérről a szakszervezetek, a munkaadók és a kormány képviselői, olvasható a hvg.hu oldalán.

Könnyű, otthon végezhető munka? Legyen óvatos, ne dőljön be! Cikk

A könnyű, otthon végezhető munka álcája alatt az internetes bűnözők úgynevezett pénzöszvéreket képeznek ki, akik általában tudtukon kívül segítenek az illegálisan szerzett pénzek tisztára mosásában – olvasható a G Data kiberbiztonsági cég figyelmeztetése a hvg.hu oldalán.

A Pfizer/BioNTech vakcinája kerülhet leghamarabb Magyarországra Cikk

Megtartotta eddigi talán legrövidebb tájékoztatóját az operatív törzs. A tömeges oltásra 2021-ig kell várni, olvasható a hvg.hu oldalán.

Megállapodtak az uniós költségvetésről Cikk

Belementek a németek által kidolgozott kompromisszumos tervezetbe a huszonhetek. Röviddel az erről szóló tárgyalások kezdete után az Európai Tanács elnöke, Charles Michel a Twitteren közölte: sikerült megegyezniük a tagországok állam- és kormányfőinek az új hétéves költségvetés és a koronavírus gazdasági következményeinek enyhítését segítő helyreállítási alap feltételeiről, olvasható a hvg.hu-n.

Egészségügy: valami megjelent, de nem az, amit vártak Cikk

A kormányrendelet létrehozza az Országos Kórházi Főigazgatóságot, de nem rendezi az egészségügyi jogállásról szóló, tiltakozásokat kiváltó törvény végrehajtását, olvasható a hvg.hu oldalán.

Változásokat vezet be a Revolut, sok minden lesz drágább Cikk

Több ezer felhasználóval beszélgetett a fintech cég, mielőtt bevezették az újdonságokat – írja a hvg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs