29 találat a(z) hvg.hu cimkére

Kiderült mennyibe kerül majd az egynapos autópályamatrica Cikk

Lázár János árulta el egy bizottsági meghallgatáson, írja a hvg.hu.

Kivonatolja a cikkeket, AI-t használ: felturbózta keresőjét a Google Cikk

A Google több mint 120 országban tette elérhetővé a mesterséges intelligenciával felturbózott internetes keresőjét. Az újítás hamarosan a magyar felhasználók számára is elérhetővé válhat, írja a hvg.hu tech rovatában.

Hatszázalékos nyugdíjemelést jelentett be a pénzügyminiszter Cikk

Hatszázalékos nyugdíjemelés jön januárban, jelentette be Varga Mihály némileg rendhagyó módon a Facebookon, írja a hvg.hu

Ingyenes jogosítványszerzés diákoknak: jövő szeptemberre ígérik Cikk

A 2024/2025-ös tanévtől válhat ingyenessé a középiskolások és szakképző intézményekben tanulók számára a “B” kategóriás jogosítvány megszerzése, írja a hvg.hu.

Mit jelent a gyakorlatban az amerikai vízumszigorítás az érintett magyaroknak? Cikk

A kérdésére az USA nagykövetsége adott választ a hvg.hu oldalán.

Novák Katalin megvétózta, hogy anonim feljelentésekkel védjék a „magyar életmódot” Cikk

A nemrég elfogadott panasztörvény egyik fejezete idegen test a jogszabályban, „nem erősíti, inkább gyengíti az alaptörvényi értékek védelmét”. Ezért Novák Katalin köztársasági elnök nem írta alá, hanem megfontolásra visszaküldte az országgyűlésnek, írja a hvg.hu.

Földgázvásárlási lehetőség állami és önkormányzati intézmények számára rögzített áron: péntek a határidő Cikk

A kormány lehetőséget teremt a földgázt árindexált, nem fix hirdetményi áron vásárló, többek közt állami és önkormányzati intézmények számára, hogy márciustól szeptember végéig rögzített áron vásárolhassák meg a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteken, olvasható a hvg.hu oldalán.

Megegyezés született Magyarország és az EU között Cikk

Az EU soros elnökségét ellátó cseh kormány hétfőn későn este bejelentette, hogy a Magyarország által blokkolt kérdésekre megoldást találtak, cserébe jóváhagyták a magyar pénzekre vonatkozó megállapodásokat, olvasható a hvg.hu oldalán.

Az Európai Bizottság milliárdokkal támogat magyar civileket – a magyar kormány ölbe tett kézzel nézheti végig Cikk

Nem kellett a kormánynak a Norvég Alap 77 milliárdja, cserébe most végig kell néznie, ahogy az Európai Bizottság milliárdokkal támogat magyar civileket. Ráadásul idén először az uniós értékek, vagyis a jogállamiság és a demokrácia védelmét is támogatják úgy, hogy a pénzek elköltéséhez a kormánynak egy szava sem lehet. Az Ökotárs Alapítvány – amelyet egyszer már kipécézett magának a kormány, és az ő szerepükre hivatkozva a kormány milliárdokról mondott le – másfél milliárd forintot oszthat szét helyi NGO-k között, írja a hvg.hu.

Véglegesen elestünk 3000 milliárd uniós forrástól? Cikk

A kormányoldal győzelemről beszélt, a forint pedig erősödni kezdett, miután az Európai Bizottság vasárnap bejelentette: a hétéves uniós költségvetésben Magyarország számára biztosított összegek egyharmadának elvonására tett javaslatot a tagállamoknak. Mi is történt és mi is történik a következő hónapokban? Miért veregeti meg mindkét oldal a vállát? A jogállamisági eljárással kapcsolatos kérdésekre a hvg.hu kereste a választ.

Rendkívüli ülést tart a katatörvény miatt az Országgyűlés, a Fidesz azonban nem megy el Cikk

Az ülésen a rezsicsökkentés csökkentésének megszüntetéséről is nyújtottak be javaslatot a pártok, olvasható a hvg.hu oldalán.

Brutálisan szigorodik a kata: benyújtották a törvényjavaslatot Cikk

Benyújtotta a kormány a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló T/583. számú törvényjavaslatot. Ha megszavazzák, nyár végével hatályba is lép, olvasható a hvg.hu-n.

Politikai nyomásgyakorlást elutasító nyilatkozatot fogadott el a parlament gazdasági bizottsága Cikk

Politikai nyomásgyakorlást elutasító politikai nyilatkozatot fogadott el hétfőn a parlament gazdasági bizottsága, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok felmondta az 1979-es amerikai-magyar adóegyezményt, írja a hvg.hu.

Az extraprofitadó más formában hosszabb távon is velünk maradhat Cikk

Leginkább a légitársaságokat sújtó extra teherre gondolt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, de két kivétellel ez más extraprofitadóknál is elképzelhető.

Álhíreket terjesztettek Ukrajnáról – a Facebook letiltotta őket Cikk

Az orosz és ukrán felhasználók által működtetett fiókok hamis bejegyzéseket terjesztettek, hogy zavart keltsenek. Az Instagramra is bevették magukat, olvasható a hvg.hu oldalán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Láncügylet

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31