11 találat a(z) horvát cimkére

Ukrán-magyar-horvát értékesítési lánc áfa Kérdés

További intézkedéseket hozott a megélhetési költségek enyhítésére a horvát parlament Cikk

A horvát parlament pénteken további intézkedéseket hozott a megélhetési költségek emelkedése okozta válság enyhítésére, meghosszabbította a gáz és egyes energiatermékek áfájának csökkentését és eltörölte a nyugdíjasok egészségbiztosítási többletjárulékát – közölte a horvát közszolgálati televízió, tájékoztatott az MTI.

Horvát gazdasági miniszter: a kereskedők az euró átváltásával próbálják meg becsapni a vásárlókat Cikk

A kereskedelmi láncok hónapról hónapra emelik az árakat, most pedig az euró átváltásánál próbálják meg becsapni a vásárlókat – jelentette ki Davor Filipovic gazdasági miniszter kedden, az említett láncok vezetőivel tartott találkozót követően, közölte az MTI.

Új közlekedési eszköz Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyarországi adóalany vállalkozás Horvátországban vásárolt egy új vízi közlekedési eszközt, konkrétan egy hajót, olyan célból, hogy azt jelenleg Horvátországban egy horvát adóalanynak bérbe adja. Később elképzelhető, hogy Magyarországra kerül a hajó. Jelenleg tehát ez az eszköz nem lépett ki az oszágból. Az elkészített számlán közösségi adószám feltüntetése mellett, adómentesen lett ez az eszköz számlázva. Kérdésem először az áfával kapcsolatos, hogy helyesen készült-e a számla, beállítható-e a december havi áfabevallásban, a közösségi adómentes beszerzésbe, illetve a 18A60 összesítő nyilatkozatba, vagy 27 százalékos áfával kellett volna kiszámlázni? Másik kérdésem, a horvátországi bérbeadással kapcsolatosan szeretnék részletes tájékoztatást kérni, adójogi, adózási szempontból. Ha egy mód van rá, tekintettel az áfabevallás közelségére, várnám mielőbbi szíves válaszukat, köszönettel.

Bírósági ítélet szerint törvénytelen volt a horvát légitársaság munkavállalóinak sztrájkja Cikk

Törvénytelennek nyilvánította a Croatia Airlines (CA) horvát légitársaság pilótái, utaskísérői és technikusai sztrájkját a zágrábi megyei bíróság azzal az indokkal, hogy a szakszervezet nem jóhiszeműen járt a vállalattal folytatott kollektív szerződések megújítására vonatkozó tárgyalások során – közölte az N1 horvát hírcsatorna csütörtökön.

A Horvát Autópályák Vállalat elbocsátja alkalmazottai több mint felét Cikk

A horvát autópálya-kezelő vállalatok átszervezésére irányuló reformtervezet keretén belül a Horvát Autópályák Vállalat elbocsátja háromezer alkalmazottja több mint felét – írta a Vecernji List című horvát napilap pénteken.

Áfa építési-szerelési munka Zágrábban Kérdés

Az általam könyvelt kft. a magyar konzulátuson végez építési-szerelési munkát. A számlát erről a tevékenységről a 107. § (1) a) pontja alapján mentesként állítjuk ki, a konzulátus erre hívta fel a figyelmünket! Ha magyar alvállalkozót alkalmazunk erre a munkára, milyen áfát tartalmazó számlát kell neki felénk kiállítani: 27 százalékos, fordított áfás, áfa hatályán kívüli (107. § (1) a) alapján horvát áfa százalékos számlát?

Építőipar, teljesítési helye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar építőipari cég Horvátországban végez munkát. A megrendelő egy másik magyar cég, a számla is az ő részére van kiállítva. Helyes-e, ha áfa felszámítására nem került sor, és a számlán fel van tüntetve "áfa területi hatályon kívül". köszönettel Izsó Krisztina

Hol érdemes adózni? Kedvezmények a környező országokban Cikk

Növekvő családi kedvezmények Csehországban és Lengyelországban. Egyszerűsített és rugalmasabb adófizetés Horvátországban és Romániában. Külföldi munkavállalókat érintő módosítások Szerbiában és Szlovéniában. A Deloitte Zrt. adóosztályának igazgatója összefoglalja és kommentálja a közép-kelet-európai térség legfontosabb adóváltozásait.

Horvátokkal üzletel? Így ellenőrizheti adószámukat Cikk

A horvát adóhatóság tájékoztatása szerint előfordulhat, hogy egy horvát közösségi adószám ellenőrzésekor nem maga a cég, hanem a mögötte levő magánszemély jelenik meg, mint érvényes közösségi adószámmal rendelkező - figyelmeztet honlapján a NAV:

Hibás horvát közösségi adószámok Cikk

Nem árt ellenőrizni a horvát üzleti partner közösségi adószámát, derül ki a NAV mai közleményéből.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adománygyűjtés Facebookon

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Választott tisztségviselő menedzserszűrése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink