35 találat a(z) hirdetés cimkére

Forgalomból kitiltott terméket reklámoznak: a GVH vizsgálatot indított Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a BrightWhite otthoni fogfehérítő rendszer forgalmazóival szemben, mert reklámgyakorlatuk több szempontból is megtévesztheti a fogyasztókat, olvasható a GVH honlapján.

Akár hiszi, akár nem: vannak veszélyei a Black Friday hirdetéseknek Cikk

Idén november 20-ra esik a „Black Friday” (Fekete Péntek), ekkor a webáruházak rengeteg akcióval, ajánlattal készülnek. Az eseményt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is élénk érdeklődéssel követi, az elmúlt években többszőr is nagy összegű bírságot szabtak ki webáruházakra jogsértő reklámkampányok miatt. A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda összefoglalta, hogyan kerülhető el a jogsértés.

Iparűzési adó adólapja Kérdés

Online lista készül a helyi termelőkről, akiktől élelmiszert vásárolhat Cikk

Hirdetési felülettel szeretné segíteni a helyi termelők és potenciális vásárlóik összekötését az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – jelentette be Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.

Hirdetésével bukott le az illegális pálinkakereskedő Cikk

A barátja segített túladni a „többleten” annak a férfinek, akitől 90 liter pálinkát foglaltak le a NAV Somogy megyei munkatársai.

Jól gondolja meg, mit rendel újsághirdetés nyomán Cikk

Gyakran érkeznek panaszok a fogyasztóvédelemhez az újsághirdetések alapján rendelt termékek miatt – mondta Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Hirdetés írása Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Egy kft. hirdetéseket szeretne íratni magánszemélyekkel, melyeket azok a saját honlapjaikon jelenítenének meg. Létezik-e erre vonatkozóan valamilyen megoldás, hogy a magánszemélyeknek ne kelljen egyéni vállalkozást vagy gazdasági társaságot alapítaniuk? Alkalmazható-e az a megoldás, hogy felhasználói szerződéseket kötnek a magánszemélyekkel a szellemi alkotásokra vonatkozóan? Ennek milyen adózási vonzatai lennének? Válaszukat köszönöm.

Google-reklám adója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozás google oldalán hirdeti magát mint autómentő. Van-e reklámadó-bevallási és fizetési kötelezettsége? Köszönettel.

Irtózatos mennyiségű megtévesztő hirdetés zúdul az internetezőkre Cikk

A Google 2,3 milliárd, naponta több mint 6 millió, a hatályos irányelveket megsértő hirdetést törölt tavaly, egyebek mellett 58,8 millió adathalász és 207 ezer belépőjegyeket másodlagos kézből árusító hirdetést.

Átláthatatlanok az albérleti hirdetések, magyar applikáció segíthet Cikk

Egyre átláthatatlanabbak a magyarországi albérletpiac hirdetései, egy ingatlant akár 15-20 hirdetésben is kínálnak, ráadásul több tízezer forintos különbséggel – közölte az árminimum.hu, hirdetés-összehasonlító portál.

Hirdetések utáni reklámfizetési kötelezettségek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik társaságunk különféle fizikai közérzet javító szolgáltatásokat nyújt vendégek részére. Gyakran tesz közzé hirdetéseket facebook oldalán, a weboldalán, illetve nyomtatott sajtóban. Webshopot is működtet, ahol a szolgáltatásokat értékesíti utalvány formájában. Keletkeztet-e reklámadó-fizetési kötelezettséget a fenti tevékenységek közül bármelyik? Válaszát előre is köszönöm.

Vigyázz, kész, ÁSZ-ellenőrzés! Cikk

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) készen áll arra, hogy lefolytassa a kampányidőszakban felhasznált pénzek elszámolásának ellenőrzését – közölte a szervezet.

Baj volt a tüzifahirdetések 70 százalékával Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) folyamatosan ellenőrzi az online tűzifahirdetéseket is. Ezekben az esetekben a legnehezebb ugyanis azonosítani a hirdető személyét és a hirdetés valóságtartalmát, így a vásárlók jogos panaszának érvényesítése akadályokba ütközhet. Az első, célirányos vizsgálatokon az ellenőrzött hirdetések 70 százalékát kellett töröltetni.

Ezeket a hirdetéseket kitiltja oldalairól a Facebook Cikk

Megtiltja a kriptovaluta-hirdetéseket közösségi oldalain – jelentette be kedden a Facebook, új stratégiáját ismertetve.

Megtévesztésért bírságolt a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Jófogás apróhirdetési portált üzemeltető Schibsted Classified Media Hungary Kft. (Schibsted Kft.) megtévesztette a fogyasztókat, mert megalapozatlanul használta a „Csak a Jófogáson” kiemelést a hirdetéseknél, mert egyes apróhirdetések máshol is elérhetők voltak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alanyi adómentes őstermelő közösségi beszerzés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Telek áfájának visszaigénylése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Lakásáfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close