12 találat a(z) hibás cimkére

Ekáer: bejelentés hibás, kijavított eszköz visszaszállításakor Cikk

Az ekáer szerint milyen bejelentési előírásokat kell alkalmazni meghibásodott, majd kijavított eszköz szállításakor, ha számla nem készül az ügyletről? Olvasói kérdésre Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

Esztétikai hibás berendezések értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem állásfoglalását: Egy Magyarországon működő cég mos kezdi tevékenységét, mely során Németországból vásárol új, de esztétikai hibás berendezéseket például mikro, hűtő, mosógép, gáztűzhely. A német cég a magyar közösségi adószámmal számláz. A cég vásárol egy kamionnyi berendezést, és akad majd közte biztos olyan gép is, ami nem működik és le kell majd selejtezni. A 4779 Teáor számú használt cikk bolti kiskereskedelme szerepel tevékenységben. Magyarországon fogja tovább értékesíteni a berendezéseket. Kérdésünk, hogy ez esetben az áfa számlázása hogyan működik? Környezetvédelmi termékdíj fizetésére kötelezett-e? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: T.Mária

Adószám Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szállító partnerünk hibásan tüntette fel a számlán az adószámunkat. Annak ellenére írta rá a számlára az adószámot, hogy ezt a törvény előírná, hiszen nem éri el a számla áfaértéke a 100 000 Ft-ot. A kérdésünk az, hogy elfogadható-e a számla kifizetésre.

Hibás pénzforgalmi áfa bejelentkezés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nagy problémával szembesültünk. 1,5 éve alakult kft.-t pénzforgalmi áfakörbe jelentette be az ügyvéd. Sajnos erről tudomásunk nem volt, jogszerűen nem is választhattuk volna, mivel mind a várható, mind a tényleges árbevétel időarányosan és arányosítás nélkül is meghaladta a választhatósági küszöbértéket. Kérdésünk: mit lehet ilyenkor tenni, ha a bevallásokat normál áfásként adták be, lehet-e visszamenőleg módosítani a bejelentkezést ebben az esetben? Köszönöm: Mikro

Nyomdai sorszámintervallumok lekérdezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kézi számlatömbök tagolásával kapcsolatban lenne kérdésem, mely egy korábbi cikk alapján vetődött fel: http://adozona.hu/afa/Kockazatos_az_ilyen_szamlak_kibocsatasa_es__K3FOSU A cikkben az olvasható, hogy az AJ7S-N és 6 darab szám tagolású számlák nem fogadhatók már el. A NAV oldalán lévő adatbázisban mi alapján tudom ellenőrizni, hogy ezek a számlák nem használhatók? Mert olyan oszlopot nem látok, amelyben szerepel, hogy már nem használható. Illetve nehézkes a keresés is, mert ha több adatot adok meg, akkor van, hogy nem találja, ha kevesebbet, akkor megtalálja az adatbázisban a keresett számlát. A NAV – többszöri telefonhívásra – eltérő tájékoztatást adott. Egyszer, hogy nem fogadható el a felépítése miatt, egyértelműen látható, egyszer meg hogy elfogadható, mert a rendszerben megtalálható és akkor használható. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Közzétett beszámoló javítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. esetében a 2016. évi beszámoló közzétételénél téves tartalmú határozat került beküldésre az osztalékdöntésről. Az elfogadott 40 millió forintos döntés helyett "adózott eredmény terhére osztalék nem kerül jóváhagyásra" határozat lett feltöltve. Van lehetőség a közzétett beszámoló javítására, hogy 2017-ben osztalék és osztalékelőleg kerüljön kifizetésre? Válaszát előre is köszönöm! Surányi Éva

1653-as bevallás hibás folytatás Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Kérném, szíveskedjen segíteni abban, hogy a 1653 A lap 7. sorában kitett x jelölés hatással van-e a mezőgazdasági tevékenység nyílatkozatára is. Ügyfelem áfás őstermelő, mindig tételes elszámolás alapján készítettük el a bevallását. 2016-ban a leadott anyag alapján az őstermelésből nem volt 600 ezer forintot meghaladó bevétele. Az alap bevallásában csak az önkormányzattól kapott tiszteletdíjat tüntettük fel, és ehhez jelöltük a 10 százalékos költségelszámolást. Később, a bevallás leadása után vette észre az őstermelő, hogy egy permetezőt eladott, hozta számlát róla, az áfát önrevízióval rendeztük. A 1653-as bevallásban megtettük a nemleges nyilatkozatot az őstermelés bevételéről, viszont az 53-as A lap 7. sorából nem töröltem a nyilatkozatott. Az ellenőrzés most azt kérte, hogy adjunk be önrevíziót, hogy az őstermelésre is ugyanaz az elszámolás érvényes, mint amit az első alapbevallásban tettünk. Kérdésem, hogy valóban így van-e, és hol van ez az szja-törvényben leírva? Nagyon várom mielőbbi segítségét! Tisztelettel: Kutasi Gabriella

Hibás a kifizetőtől kapott 16M30-as Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szerzői jogdíjat kaptam kétszer az elmúlt évben, két önkormányzati szervtől. Szervezeti összevonás miatt idén egy darab M30-as érkezett 02.06-án, ez a 16M30-as igazolás tartalmazza egy intézmény és egy szaklap által folyósított összegeket is. A szaklaptól múlt évben kapott összeg nincs feltüntetve az összevont adóalapba tartozó jövedelmek között, csak a járulék alapjánál! Egyszerű magánszemély vagyok, tőlem ugyanúgy kellett volna szja-előleget vonni, mint ahogyan alkalmazottaknál a fizetéséből levonják. Egyéb okból szja-visszatérítést kérnék a 1653-as bevallás benyújtásával. Biztosan bekérik adóellenőrzésre az irataimat. A 7. és 18. sor összegében egyáltalán nem szerepel a szaklap által a bankszámlámra átutalt összeg. Még lenne idő a hibás M30-ast javítani, de ha a fülük botját se mozgatják, akkor hova fordulhatok a javítás érdekében, milyen törvényre, milyen paragrafusra hivatkozzak? A választ előre is köszönöm.

Így is javítható a hibás bevallás Cikk

Nem kell feltétlenül felkeresnie annak a NAV ügyfélszolgálatát, akinek javítania kell hibás személyijövedelemadó-bevallását. PIN-kóddal ugyanis telefonon korrigálható az értesítésben említett hiba, közölte a hivatal.

Hibás dátum az őstermelői igazolvány betétlapján Cikk

Több mint ötezer darab őstermelői igazolvány betétlapján rendszerhiba miatt téves dátum szerepel a hatályosság kezdeteként – írja az agroinform.com.

Ha hibás a számla, ilyen lehetőségek vannak a korrekcióra Cikk

Jelent-e kockázatot, ha a számlán szereplő adat téves? Hogyan lehet korrigálni a formailag hibás számlát? Összefoglaltuk a gyakorlati tudnivalókat.

Hibás beszámoló Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy könyvelő a gazdasági eseményeket nem a valóságnak megfelelően rögzítette a könyvelésben. Ezért az elmúlt két évben a beküldött beszámolók hibásak voltak. Mit tehet ez esetben az ügyvezető? Amennyiben a beszámoló nem javítható, csak a mostani évben, attól még a korábbi évek társasági adójában helyesbíteni kell a mérlegadatokat, illetve társasági adót?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Teljesítésigazolás

Nagy Norbert

adószakértő

Számla kérés cég nevére

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close