9 találat a(z) heti munkaidő cimkére

Heti munkaidő Kérdés

Munkaidőkeret – heti munkaidő-változás Kérdés

Hosszabb teljes napi munkaidő Kérdés

Köthető-e heti 46 óra munkaidőre szerződés? Cikk

Egy folyamatos munkarendben dolgozó nyomda szeretne napi 12 órás váltásban két műszakban dolgozni. A dolgozóknak 4 nap 12 óra munka után 4 nap szabadnap járna. Ezt havi átlagban heti 46 órás munkaszerződéssel lehetne megtenni. Kérdés, hogy van-e lehetőség heti 46 órás munkaszerződést kötni a dolgozókkal jogszerűen? Ha igen, milyen egyéb feltételeknek kell megfelelni? Olvasónk kérdéseire dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Munkaszüneti nappal érintett héten elrendelhető túlóra Kérdés

Havibéres munkavállaló heti munkaideje 40 óra. Ha az ünnepnap hétköznapra napra esik, 16 óra (hétközi, hétvégi) túlóra elrendelhető számára? A heti munkaidő nem haladja meg a 48 órát, a napi pedig a 12 órát, és ebbe a rendkívüli munkaidő tartamát is be kell számítani. Olyan munkahéten azonban, amikor csak 4 munkanap van, 1 pedig munkaszüneti nap, akkor hogyan alakul a heti munkaidőre vonatkozó korlátozás?

EU-bíróság: az ingázás is munkaidő, 48 óra a felső határ – késésben a hazai munkajog Cikk

Az Európai Unió új munkajogi irányelve munkaidővé teszi az ingázást. A heti munkaidő felső határa túlórával együtt 48 óra, míg nálunk a 72 órát is meghaladhatja. A Luxemburgi Bíróság döntése rávilágít arra, hogy a tagállamok nem értelmezhetik szabadon a munka- és pihenőidőre vonatkozó rendelkezéseket. A magyar munkajog harmonizációja még várat magára – írja a Jogi Fórum.

Munkaidő: ennyit dolgozhat naponta, hetente a munkavállaló Cikk

Mennyi lehet a napi és a heti munkaidő maximuma? Milyen következményekkel jár a részmunkaidő? Mire kell ügyelni a behívásos munkaviszonynál? Összefoglaltuk a munkaidőre vonatkozó legfontosabb szabályokat, utalva a munkaidő-beosztási előírásokra.

Amit a munkaidőkeretről és az elszámolási időszakról tudni kell Cikk

Mit jelent az elszámolási időszak, és mit a munkaidőkeret? Az utóbbi alkalmazása esetén hogyan kell elszámolni a túlórát? Példákkal segítjük a munkajogi fogalmak megértését.

Fél éves próbaidő, 44 órás munkahét, szabadságkiadás - rábólintottak, változik a törvény Cikk

Elfogadta hétfőn az Országgyűlés azt a munkaügyi törvénycsomagot, amely több ponton megváltoztatja a Munka törvénykönyvét, így a heti munkaidőt, a próbaidőt, valamint a szabadság kiadását.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NAV-határozat

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Egyszerűsített végelszámolás

Nagy Norbert

adószakértő

Előre fizetett szolgáltatás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs