6 találat a(z) hallókészülék cimkére

Fiktív hallókészülék-beszerzések után igényeltek támogatást Cikk

Fiktív hallókészülék-beszerzések után igényeltek több mint 720 millió forint támogatást a borsodi cégek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) őrizetbe vette a csalás irányítóit – írja honlapján a NAV.

Ügyvezető juttatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőben szeretnék segítséget kérni: Egy bt. beltagja (bőrgyógyász) – aki egyben az ügyvezető is – hallókészüléket használ, a jövő évben másik hallókészüléket kell vásárolnia. Az lenne a kérdésem, hogy a bt.-ben ezt el lehet valamilyen formában számolni? Van utána közteherfizetési kötelezettség? A bt. nem áfás. A másik kérdés szintén az ügyvezetőre vonatkozik, mégpedig, hogy rekreációs szolgáltatást, például jógatábort, el lehet-e számolni? A bt.-nek van két alkalmazottja, de a kérdések csak az ügyvezetőre vonatkoznak. Válaszát előre is köszönöm.

Költségelszámolás, társasági adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaságiadó-alany, alkatrész-kereskedési tevékenységi körrel rendelkező kft. munkaviszonyban álló ügyvezetője, aki a cég kereskedelmi tevékenységében is közreműködik, halláskárosodás miatt egy hallókészüléket kíván vásárolni, ami körülbelül 400 ezer forintba kerül. (Mivel enélkül nem tudja ellátni a feladatkörét a kft-ben.) Kérdésem: a hallókészülék beszerzése elszámolható-e a kft. költségei között, áfalevonási lehetőség kapcsolódik-e, illetve van-e valamilyen közteher (szja, eho), amit. a kft.-nek bevallani, illetve fizetni kell? Előre is megköszönve válaszukat tisztelettel.

Hallókészülék dolgozónk részére Kérdés

Cégünknek van-e lehetősége saját dolgozó részére hallókészülék megvásárlására vagy annak kifizetésére, mivel halláskárosodása műtéttel nem javítható? Hallásromlása 2-3 éve jelentkezett, azóta folyamatosan romlik. A hallókészülék a napi munkájához (titkárnő) szükséges lenne. Milyen adót, illetve járulékot kell fizetnünk utána? Cégünknél jelenleg cafetéria nincs. Válaszukat köszönjük: Kisné Balla Erzsébet

Védőfelszerelés elszámolása áfában, szja-ban, társasági adóban Cikk

„Elszámolható-e – bármilyen formában – a személyesen közreműködő tagnak juttatott, munkavégzéshez szükséges hallókészülék ára? Amennyiben a készüléket a gazdasági társaság vásárolja meg, elszámolható-e a társasági adóban, keletkezik-e a magánszemélynek bevétele utána (ha igen, akkor milyen jogcímen), illetve az áfatartalma levonásba helyezhető-e?” – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Hallókészülék elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Elszámolható-e – bármilyen formában – a személyesen közreműködő tagnak juttatott, munkavégzéshez szükséges hallókészülék ára? Amennyiben a készüléket a gazdasági társaság vásárolja meg, elszámolható-e a társasági adóban, keletkezik-e a magánszemélynek bevétele utána (ha igen, akkor milyen jogcímen) vagy esetleg személyi jellegű ráfordításként, illetve az áfatartalma levonásba helyezhető-e? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Térburkolat, esővíz-elvezetés

Nagy Norbert

adószakértő

Lízingzárás könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close