26 találat a(z) hajó cimkére

Hajóeladás magánszemélynek Kérdés

Elsüllyedt egy műtrágyaszállító hajó a Duna Szerbia és Horvátország közötti szakaszán Cikk

Elsüllyedt egy műtrágyaszállító hajó a Duna Szerbia és Horvátország közötti szakaszán pénteken, az illetékesek komoly környezetvédelmi károktól tartanak – közölte az MTI.

Hajó beszerzése EU-ból, ami nem kerül behozatalra Kérdés

Hajó vásárlása cégként bérbeadási céllal Kérdés

Hajó iparűzési adója, telephely Kérdés

Hajóértékesítés Kérdés

Külföldi munka – óceánjáró hajó Kérdés

Kishajó értékesítése – áfa Kérdés

Szeszes ital késztermékkel együtt történő átadása Kérdés

Kétmilliárdos kárt okozó számlagyárat számolt fel a NAV Cikk

Országszerte 42 helyszínen tartott házkutatást egyszerre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az akcióban egy számlagyárat számoltak fel, amely a gyanú szerint kétmilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Magánszemélytől vásárolt céges hajó eladásakor áfa Kérdés

Szombattól újra lehet hajózni a BKK-val Cikk

Szombattól életbe lép a tavaszi hajómenetrend a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hálózatában, így mindennap, akár kora este is lehet hajózni a belvárosból a Kopaszi-gát és a Rómaifürdő felé.

Új közlekedési eszköz Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyarországi adóalany vállalkozás Horvátországban vásárolt egy új vízi közlekedési eszközt, konkrétan egy hajót, olyan célból, hogy azt jelenleg Horvátországban egy horvát adóalanynak bérbe adja. Később elképzelhető, hogy Magyarországra kerül a hajó. Jelenleg tehát ez az eszköz nem lépett ki az oszágból. Az elkészített számlán közösségi adószám feltüntetése mellett, adómentesen lett ez az eszköz számlázva. Kérdésem először az áfával kapcsolatos, hogy helyesen készült-e a számla, beállítható-e a december havi áfabevallásban, a közösségi adómentes beszerzésbe, illetve a 18A60 összesítő nyilatkozatba, vagy 27 százalékos áfával kellett volna kiszámlázni? Másik kérdésem, a horvátországi bérbeadással kapcsolatosan szeretnék részletes tájékoztatást kérni, adójogi, adózási szempontból. Ha egy mód van rá, tekintettel az áfabevallás közelségére, várnám mielőbbi szíves válaszukat, köszönettel.

Vitorlás hajó értékesítésének áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2002. évben egy gazdasági társaság vásárolt egy új vitorlás hajót (vtsz. 8903), amely sport- és szórakozási célokra alkalmas. A beszerzéskor az áfát az akkor hatályos szabályok szerint jogszerűen visszaigényelte. Korábban több alkalommal hosszabb-rövidebb ideig bérbe volt adva (a Balatonon), de az elmúlt néhány évben nem sikerült ily módon hasznosítani. Ezért a hajó értékesítését határozta el a vállalkozás. A cég jelenleg is alanya az áfának, az általános szabályok szerint. A hajó értékesítését terheli-e áfa, vagy az áfatörvény 87. § b) pontja szerint áfamentességet kell alkalmazni? Köszönöm szépen válaszát.

Késő őszi menetrend kezdődik a balatoni hajókon és kompokon Cikk

Október 1. és október 23. között már csak hétvégenként és ünnepnapokon, a késő őszi menetrend szerint közlekednek a balatoni hajójáratok. A komp rövidebb ideig, de továbbra is 40 percenként jár – tájékoztatott a Balatoni Hajózási Zrt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vezető tisztségviselő bejelentése, adatszolgáltatása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink