70 találat a(z) háromszögügylet cimkére

Háromszögügylet harmadik országba Kérdés

Háromszögügylet Kérdés

300 euró alatti EU-s termékértékesítés Kérdés

Láncügylet – áfabevallás Kérdés

Háromszögügyletben eladás – végső vevő fuvaroztat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk legyártott egy gépet, melyet a német vevőnk továbbértékesített egy román partnerének. A gépet nem a megrendelőnk németországi, hanem közvetlenül a romániai vevője Romániában található telephelyére szállították el. A fuvart a román vevő szervezte és fizette. A gép átadása és átvétele cégünk magyarországi telephelyén történt, innen történt a traszfer. A német partner rendelkezik magyar adószámmal is. Az ügyletet (magyar és német, illetve a német és román felek között) terheli-e áfafizetési kötelezettség? Köszönöm

Háromszögügylet, láncértékesítés - kérdés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tehát ha jól értem, akkor a helyes számlázás az alábbi: az A (magyar) cég közösségi adómentes számlát bocsájt ki a B (német) cégnek. B cég pedig német áfás számlát bocsájt ki C (német) cégnek. Az előzményben feltett többi kérdésemre is tudna válaszolni? Előzmény URL: https://adozona.hu/kerdesek/2020_1_5_Haromszogugylet_lancertekesites_lug Köszönettel!

Háromszögügylet, láncértékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem iránymutatását: Adott egy magyar kft. (legyen A cég). A tulajdonosoknak Németországban is van vállalkozásuk (legyen B cég). Németországba adnak el termékeket az alábbi módon: A cég eladja a termékeket B cégnek, amely továbbadja a termékeket egy harmadik, szintén németországi vállalkozásnak (legyen C cég). Az áru A cégtől közvetlenül C céghez megy, a szállítást A cég végzi a saját gépjárművével. A gépjármű nem teherautó, hanem A cég tulajdonában lévő személygépjármű, amellyel maga a tulajdonos viszi ki az árut Németországba. A kérdésem az lenne, hogy a fentiek háromszögügyleteknek/láncértékesítésnek számítanak-e? Mi a helyes számlázási mód? Hogyan kell számláznia az egyes cégeknek? Általánosságban érdekelne még, hogy a háromszögügyletnek/láncértékesítésnek feltétele-e az, hogy az egyik szereplő külföldi legyen? Csak az minősül-e háromszögügyletnek/láncértékesítésnek, ha külföldi értékesítés/vásárlás megy végbe, vagy akár olyan belföldi értékesítéseknél/vásárlásoknál is megvalósulhat háromszögügylet/láncértékesítés, ahol az összes szereplő belföldi? Köszönettel!

Háromszögügylet Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő témában kérném szíves véleményét. Magyar közbenső szereplő áfa szempontjából hogyan adózik a következő ügylet során. Magyar vevő Belgiumból terméket szerez be, amit Lengyelországba ad el. A lengyel fél kiadja a terméket bérmunkára Ukrajnába. A termék Belgiumból közvetlenül Ukrajnába kerül (magyar fuvaroztat vevői minőségben), majd onnét Lengyelországba. Válaszát előre is köszönöm.

Közösségi személygépkocsi beszerzése és eladása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég személygépkocsikat vásárol közösségi tagállamból. A cég ezeket Magyarországon, különbözeti áfával szeretné értékesíteni. A különbözeti áfára a bejelentkezés megtörtént. A vásárlás háromszögügylet révén bonyolódik le. A megvásárolt gépkocsi számlájának mellékleteként kiállítottak egy dokumentumot, amin az szerepel, hogy a gépkocsit az eladó cég megvásárolta egy másik cégtől, és rögtön értékesítette a magyar kft.-nek. Ez a kft. szerint a háromszögügylet megjelölése. A számlán ezen kívül szerepel a 2006/112/EK, 138.cikk, és " a használt árukra vonatkozik" megjelölés is. A kérdésem, hogy a háromszögügyletnél a magyar kft. ebben az esetben különbözeti áfásan értékesítheti-e a gépkocsikat? A gépkocsi-kereskedésnél a háromszögügylet hogyan befolyásolja az áfabevallást? Be kell-e állítani ezeket a gépkocsikat a közösségi árubeszerzésekhez az áfabevallásban? Kell-e A60-as bevallást készíteni ezekről? A kft. szerint állítsam be az A60-as bevallásba mint közösségi beszerzést, de különbözeti áfásan értékesítené őket. Majd amikor értékesíti, akkor az áfabevallás 4. sorába be kellene állítani az értékesítésnél az áfa nélküli részt? Én ezzel nem értek egyet, ezért kérném, hogy a háromszögügyletnél fennálló esetleges külön szabály van-e erre? Előre is köszönöm a válaszukat.

Háromszögügyletek könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar vállalkozás úgynevezett háromszögügylet keretében közbenső vevőként (B szereplőként) árut értékesít A országból C országba áfamentesen (minden szereplő EU-tagállamban közösségi adószámmal rendelkezik). Az A szereplő számlát állít ki B szereplő felé, B szereplő pedig némi haszonnal növelt összegű számlát bocsát ki C szereplőnek. Kérdésem az lenne, hogy az áru beszerzésének és az áru értékesítésének könyvelése hogyan működik? Ugyanúgy, mint a belföldi árubeszerzés (T81) és értékesítés (K91), vagy van erre valamilyen különös könyvelési szabály? Válaszát előre is köszönöm!

Ki a fuvarozási ügy ura? Áfa többszereplős unión belüli értékesítésnél Cikk

Három uniós tagállamban lévő cég közötti ügylet, három eset, amelyek a fuvarszervező személyében térnek el egymástól. Olvasónk áfáról, háromszögügyletről kérdezett, Bunna Erika adótanácsadó válaszolt.

Háromszögügylet Kérdés

Tisztelt szakértő! a lenti kérdést már egyszer feltettem, a válasz egy része az volt, hogy kft.-nknek feltétlenül be kell jelentkeznie adóalanyként Ausztriában. Más megoldás nem létezik csak ez a lenti kérdésemre? Várom válaszát, köszönettel Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: csapágyat kiszállítunk Ausztriába egy cégnek megmunkálásra. Az osztrák cég megmunkálásról számlát állít ki részünkre. Megmunkálás után továbbszállításra kerül német cég felé. A német cégnek számlázzuk ki a megmunkált végtermék ellenértékét. Kérdésem a következő: ha a német cég fuvaroztat csak, végig a folyamaton, akkor háromszögügyletnek számít az ügylet, mit kell feltüntetni a számlán a német partnernek kiállított számlán: a háromszögügylet szöveg feltüntetése helyes? Az osztrák cég szolgáltatás végzéséről szóló számlája közösségi szolgáltatás igénybevételének minősül? A német cég felé kiállított számla az áfabevallás melyik sorában tüntetendő fel? Amennyiben a szolgáltatást, vagyis a megmunkálást végző osztrák cég felé mi fuvaroztatunk, az osztrák cégtől viszont a német vevőnk fuvaroztat, az változtat-e valamit az ügylet megítélésén? Köszönettel a választ.

Háromszögügylet és fuvarozás összefüggése Kérdés

Tisztelt Tanácsadó! A következő kérdéseim lennének: Holland kapcsolt vállalkozásunktól termékeket szerez be a magyar cégünk, és ezt a terméket értékesítjük a cseh vagy osztrák, szintén adóalany vevőnknek. A termék nem kerül be Magyarország területére, hanem közvetlenül Hollandiából Ausztriába, illetve Csehországba szállítják. 1. eset: ha a fuvarozást a holland vállalkozás szervezi, majd továbbszámlázza a magyar cégnek, a magyar cég pedig továbbszámlázza az osztrák vevőnek, ebben az esetben háromszögügyletnek minősül-e az ügylet a magyar fél szempontjából? Ha nem háromszögügylet, akkor az áfabevallás mely során kell bevallanom a beszerzést és értékékesítést? Az értékesítésről vevő részére kiállított számlában milyen áfa-megjelölést szerepeltessek? 2. eset: Ha a vevő intézi a fuvarozást és ő viseli a költségét, akkor a fenti ügylet háromszögügyletnek minősül-e? Ha nem háromszögügylet, akkor hová kell beraknom a beszerzett és értékesített terméket az áfabevallásban? Minek minősül a beszerzés és értékesítés? Az értékesítésről kiállított számlában milyen áfa-megjelölést szerepeltessek? 3. eset: Ha a termék fuvarozásának költségét külön számlában számlázza ki számunkra a beszállító (több fuvar költségét egy számlában számlázza), akkor ez is háromszögügyletnek minősül-e, ha a fuvarozott termék értékesítése háromszögügylet volt. Vagyis ugyanúgy kell-e bevallanom, kezelnem, mint a termékértékesítést? Vagy közösségen belüli szolgáltatásnyújtás lesz? Köszönettel: Kiss Anita

Háromszögügylet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: csapágyat kiszállítunk Ausztriába egy cégnek megmunkálásra. Az osztrák cég megmunkálásról számlát állít ki részünkre. Megmunkálás után továbbszállításra kerül német cég felé. A német cégnek számlázzuk ki a megmunkált végtermék ellenértékét. Kérdésem a következő: ha a német cég fuvaroztat csak, végig a folyamaton, akkor háromszögügyletnek számít az ügylet, mit kell feltüntetni a számlán a német partnernek kiállított számlán: a háromszögügylet szöveg feltüntetése helyes? Az osztrák cég szolgáltatás végzéséről szóló számlája közösségi szolgáltatás igénybevételének minősül? A német cég felé kiállított számla az áfabevallás melyik sorában tüntetendő fel? Amennyiben a szolgáltatást, vagyis a megmunkálást végző osztrák cég felé mi fuvaroztatunk, az osztrák cégtől viszont a német vevőnk fuvaroztat, az változtat-e valamit az ügylet megítélésén? Köszönettel a választ.

Háromszögügylet kapcsolt vállalkozásnál Cikk

Háromszögügyletnek minősül-e az Adózóna olvasója által vázolt ügylet? Osztja-e a szállítási díj áfa szempontjából a termék sorsát? – kérdezte az Adózóna olvasója. Kelemen László adószakértő, jogász válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíj mellett munkavégzés II.

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Gyesen lévő alkalmazott – munkaviszony megszűnése II.

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Ingatlan külső felújításának könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close