2371 találat a(z) gazdaság-rss cimkére

Előzetesen felszámított adó megosztása és bevallása: ezek az áfaarányosítás módszerei Cikk

Amennyiben egy vállalkozás adómentes ingatlanértékesítéssel is foglalkozik, és gipszkartonozási munkákat is vállal, miként tudja az áfamegosztás arányát kiszámolni, illetve az áfabevallás M lapján ezt hogyan kell szerepeltetnie. Olvasói kérdésre dr. Bartha László adójogi szakjogász válaszolt.

Megjelent a hatósági üzemanyagár felhasználóiról szóló és további két kormányrendelet Cikk

A Magyar Közlöny 129. számában megjelent a a hatósági üzemanyagárral kapcsolatos egyes kormányrendeletek módosításáról szóló kormányrendelet, illetve a a Rezsivédelmi Alap növeléséhez szükséges intézkedésekről kormányrendelet és a biztonsági kőolajtermék készletek veszélyhelyzeti felhasználásáról szóló kormányrendelet.

Kormányinfó: a hatósági üzemanyagár felhasználóinak körét tovább szigorítják Cikk

Kormányinfót tartottak szombaton 11 órától, elsődlegesen az üzemanyag- és energiafelhasználási kérdések voltak terítéken.

11 kormányrendeletet hirdettek ki az éjjel Cikk

A péntek éjjel megjelent Magyar Közlöny 128. számában 11 kormányrendeletet hirdettek ki.

Katás bt. egyszerűsített végelszámolása: lépésről lépésre mutatjuk a határidőket, tennivalókat Cikk

Katás bt. megszünteti tevékenységét egyszerűsített végelszámolással. Mik a teendői, milyen bevallásokat kell leadnia? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Végleges pénzeszközátadás: ezekre figyeljen, hogy adósemleges maradjon az ügylet Cikk

Cikkünkben áttekintjük, hogy mire kell ügyelni gazdasági társaságok közötti végleges pénzeszközátadás esetén, hogy a „várt” adósemlegesség megvalósuljon, és ne érje meglepetés a társaságot az ügylet, illetve annak ellenőrzése után.

NAV: új információs füzet a közösségi adószámokról Cikk

A közösségi adószámokról szóló információs füzetet jelentetett meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Túl sokat költünk digitális előfizetésekre Cikk

A világjárvány és a lezárások idején soha nem látott mértékben nőtt az online tartalom fogyasztása. Az EY több mint 20 000 háztartás megkérdezésével készült nemzetközi felmérése alapján azonban most visszavonulót fújhatnak az emberek. Sokan érzik úgy, hogy túl sokat költenek digitális előfizetésekre, a válaszadók jelentős része ráadásul a szolgáltatók ajánlataival sem teljesen elégedett.

Új információs füzet a NAV-tól: kiskereskedelmi adó és kiskereskedelmi pótadó Cikk

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) kiskereskedelmi adó és kiskereskedelmi pótadó 2022 címmel új információs füzetet jelentetett meg.

Emelkedett az egyhetes betét kamata Cikk

A várakozásoknak megfelelően az előző hetinél 100 bázisponttal magasabb, 10,75 százalékkos kamattal hirdette meg az egyhetes jegybanki betétet csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Kihirdették a 2023. évi költségvetésről és annak megalapozásáról szóló törvényt Cikk

A Magyar Közlöny július 27-én megjelent 127. számában 3 törvény és 5 kormányrendelet jelent meg.

Kéthónapos karbantartás lesz a Dunai Finomítóban: ne induljon pánikvásárlás, csak a szükséges mennyiséget tankoljuk! Cikk

A hétvégén kezdődik a Mol Dunai Finomítójának tervezett karbantartása, és a munkálatok miatti üzemanyaghiány pótlására korlátozottak a lehetőségek – mondta az Indexnek Ratatics Péter, a Mol hazai operatív működésért felelős ügyvezető igazgatója.

7 pontos cselekvési terv: túlélni az inflációt és megőrizni a vállalkozás stabilitását Cikk

Az infláció világszerte nyomást gyakorol a gazdaságra, és előrejelzések szerint a helyzet a közeljövőben sem fog javulni. A vállalati szektor komoly kihívások elé néz és a pandémia okozta gazdasági krízishez hasonlóan ezúttal is a túlélést és a növekedést egyszerre biztosító stratégiákat kell kidolgozniuk. Ebben segít a Grant Thornton nemzetközi üzleti- és adótanácsadó cég szakértői által összeállított 7 pontos javaslatcsomag, amely a túlélést és a növekedési lehetőségek kiaknázását szolgáló alapvető intézkedéseket foglalja össze.

NAV: üzemszünet az eVÁM felületén Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján arról tájékoztat, hogy 2022. július 27-én 20 óra és 22 óra között karbantartás miatt az eVÁM rendszer nem lesz elérhető.

Az alapkamat emelése fájni fog a hiteligénylőknek Cikk

A stabilizálódó forintárfolyam ellenére sem tartott szünetet a jegybank, amely újabb egy százalékkal már 10,75 százalékra emelte az alapkamatot. Ez utoljára a 2008-as válság idején volt ilyen magas, olvasható a Bank360.hu elemzésében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Repoharak helyes pénzügyi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Csed/gyed ellátási alap

Széles Imre

tb-szakértő

Szolgálati nyugdíj melletti munkavégzés

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs