2190 találat a(z) gazdaság-rss cimkére

Legalább a duplájára nőnek a bírságok és az eljárási tételek, több adatot kell szolgáltatni a transzferár-szabályozásban Cikk

Megjelent a parlament honlapján a kormány által benyújtott 2023. évi központi költségvetés megalapozásáról szóló T/360. számú törvényjavaslat, amely számos adónem szabályozásához is hozzányúl. A javaslatcsomag hangsúlyosan érinti a transzferár szabályozást, azzal kapcsolatosan jelentős szigorításokat, új adatszolgáltatási kötelezettséget és jelentősen emelkedő bírság- és díjtételeket fogalmaz meg. A transzferárazás miatti kiigazítások új szabályai számos adózónak komoly érvágást jelenthet a többletként befizetendő adót tekintve – írja hírlevelében a Mazars.

2 kormányrendelet, 3 országgyűlési határozat és 6 kormányhatározat jelent meg tegnap este Cikk

A gazdaság széles skáláját felölelő kormányrendeleteket, országgyűlési határozatokat és kormányhatározatokat hirdettek ki június 22-én este a 103. számú Magyar Közlönyben.

Megszavazta az uniós klímavédelmi csomag több fontos elemét az EP Cikk

Elfogadták az uniós klímavédelmi csomag több fontos elemét az Európai Parlament képviselői a testület szerdai plenáris ülésén; többek között az európai kibocsátás-kereskedelmi rendszer (ETS) kiterjesztését 2029-től a lakossági épülethasználatból és a közlekedésből származó kibocsátásra.

Jogszabályokat vezetne be az EU a növényvédő szerek használatának csökkentésére Cikk

Az Európai Bizottság szerdán jogilag kötelező érvényű célértékeket javasolt a kémiai növényvédő szerek használatának csökkentésére, illetve a természet és a biológiai sokféleség helyreállítására az unióban.

2,345 milliárd euró volt a fizetési mérleg első negyedévi hiánya Cikk

Az idei első negyedévben 2,345 milliárd euró volt a folyó fizetési mérleg hiánya, alig 12 millió euróval kisebb a tavalyi negyedik negyedévinél, de 2,718 milliárd euróval nagyobb az egy évvel korábbinál, amikor utoljára zárt többlettel a folyó mérleg – derül ki Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán közzétett előzetes adataiból.

Az infláció ellenére sem vásárlunk kevesebbet Cikk

A PwC 2022 tavaszán végzett globális felmérése szerint a fogyasztók továbbra is alkalmazkodnak az ellátási lánc zavaraihoz és a növekvő inflációhoz. A körülmények ellenére a vásárlók háromnegyede tervezi jelenlegi kiadási szintjének fenntartását vagy növelését a következő fél évben. A világjárvány alatt megjelenő fogyasztói szokások úgy tűnik, hogy hosszú távon is velünk maradnak: az online vásárlás, az otthoni főzés, illetve a lakáson belül végzett szabadidős tevékenységek is beépültek a mindennapokba.

Az Európai Bizottság 1,14 milliárd euró összegű magyar programot hagyott jóvá Cikk

Az Európai Bizottság 1,14 milliárd euró (mintegy 442,37 milliárd forint) összegű magyar programot hagyott jóvá, amely az Ukrajna elleni orosz háborúval összefüggésben ágazatokon átívelően támogatja a vállalkozásokat – közölte a brüsszeli testület kedden.

A NAV is összefoglalta az egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos változásokat Cikk

Változik a napi közteher mértéke, a filmipari statiszták napi jövedelmének maximuma és a nyugellátás számítási alapja is. Az új szabályokat a 2022. június 30. után létrejövő, egyszerűsített foglalkoztatási jogviszonyokra kell alkalmazni, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

EUB-határozat: túl sok adatot gyűjtenek be a légi utasoktól, a legszükségesebbekre kell szűkíteni ezeket Cikk

Az Európai Unió bíróságának keddi határozata szerint az alapvető jogok tiszteletben tartása érdekében a legszükségesebb mértékre kell korlátozni a légi utasok adatainak rögzítését, amelynek a célja egyébként a bűnmegelőzés.

Tagi kölcsön, engedményezés Kérdés

Falusi turizmus adószámos magánszemélyként Kérdés

Nyílt végű lízing személygépkocsi esetén az áfa Kérdés

Ajándékban kapott részvény Kérdés

Rendszeres osztalékelőleg Kérdés

Innovációs járulék Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Import láncügylet az Egyesült Királyságból?

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó foglalkoztatása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs