34 találat a(z) fuvar cimkére

4939 TEAOR szerinti személyszállítás és kata Kérdés

Háromszögügylet 2. Kérdés

Háromszögügylet 2. Kérdés

Láncügylet angol-magyar-német Kérdés

Háromszögügylet vagy láncügylet? Kérdés

Áfa Kérdés

Közösségen belüli termékértékesítés Kérdés

Értékesítéshez kapcsolódó fuvar Kérdés

Láncértékesítés Kérdés

Export értékesítés számlázása Kérdés

Háromszögügylet harmadik országba Kérdés

Közösségi értékesítés láncügylet kezelése Kérdés

Fuvarköltség áfabeli megítélése Kérdés

Tisztelt Szakértők, Az alábbi kérdéssel fordulunk Önökhöz: Közösségen kívüli országból származó áruhoz kapcsolódó fuvarköltség adómentességet élvez-e az áfatörvény szerint, ha belföldi adóalany szolgáltató nyújtja azt közvetített szolgáltatásként az árut – egy közösségi adóalanytól beszerző, azt egy másik közösségi adóalanynak tovább értékesítő – belföldi adóilletőségű adóalanynak, úgy, hogy az áru csak a közvetített fuvart igénybevevő belföldi adóalany másik tagállami vevőjénél lép be a közösség területére? Mi lenne az ügylet megítélése adómentesség szempontjából a 2007. évi CXXVII. tv. szerint, ha a belföldi adóalany szolgáltató a közvetített fuvarszolgáltatást közvetlenül az árut a közösség területére ténylegesen beléptető másik tagállamban adóilletőséggel bíró végső vevőnek (importáló) teljesítené és nem az értékesítési lánc belföldi tagjának? Köszönettel, Szentesi Péter

Láncértékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk az alábbi láncértékesítés "A" szereplője: A(magyar)–B(holland)–C(német) Az áru (személygépkocsi) Magyarországról Németországba kerül közvetlenül, a számla útja Magyarország, Hollandia, Németország. Mivel a fuvar szervezője a német(C) partner, a teljesítés helye a fuvarozás megkezdédének helye, vagyis Magyarország. A magyar cégünk áfás számlát állít ki a B holland cégnek. A kérdésünk: A holland cég a felszámított áfát milyen módon igényelheti vissza Magyarországon? Milyen adminisztratív feladatai vannak a holland cégnek Magyarországon az áfa visszaigényléshez kapcsolódóan? Válaszát tisztelettel megköszönöm.

Négyszereplős láncügylet Cikk

Olvasónk egy négyszereplős láncügylet kapcsán tett fel kérdést, amely arra irányult, hogy egy ilyen láncügylet esetében miként kell a számlát kiállítani, milyen adózási feladatai vannak a feleknek, illetve milyen dokumentáció szükséges a szabályos lebonyolításhoz. A kérdésre Tüske Péter vámszakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadózás újraválasztása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs