3 találat a(z) folyamatos munkaviszony cimkére

Mi számít bele a gyedhez szükséges 365 biztosított napba, és mi nem? Cikk

Ha a várandós kismamának nincs több éve tartó folyamatos jogviszonya, kérdés, hogy az érintett jogosult lesz-e gyedre. A gyakori munkahelyváltás, a kieső idők, különféle jogviszonyok váltakozása vagy külföldi munkavégzés esetén gyakran előfordul, hogy egy helyzet nem egyértelmű az érintett számára. A következőkben azt nézzük meg, hogy a gyedhez szükséges legalább 365 biztosított napba milyen időszakok számítanak be, és milyenek nem.

Szochokedvezmény Kérdés

Munkavállalónk eléri az 55. életévét. Igénybe vehető-e a szochokedvezmény folyamatos munkaviszonyban lévő munkavállaló esetében is, vagy csak akkor, ha az 55 év feletti személy új belépő a cégnél?

Veszélyeztetett terhes Kérdés

Folyamatos munkaviszonyom volt több mint 2 évig, mely január végén szűnt meg. Február 1-jétől április végéig regisztrált munkanélküli voltam, és mind a 3 hónapra ellátást kaptam, vagyis végig biztosított voltam. Május 1-jétől új munkahelyem lett, ahol dolgozom is, de közben terhes lettem, és a koromnál és az egészségügyi állapotomnál fogva veszélyeztetett terhes vagyok, bár még 1-2 hónapig mindenképpen szeretnék dolgozni, ha bírok. Nem tudom, hogy ez hogyan befolyásolja az alábbiakat, kérem válaszoljon a kérdéseimre, mert nem szeretnék hátrányos helyzetbe kerülni azáltal, ha esetleg elmennék táppénzre, valamint a munkáltatómat sem szeretném kihasználni, mert jó munkahely. Kérdéseim az alábbiak: A fent említett munkatörténet alapján: – Munkáltatómnak milyen anyagi kiadása lesz, ha én veszélyeztetett terhesként táppénzre megyek? – Kell-e neki bármilyen járulékot fizetnie utánam (szja, tb, munkáltatói, stb.)? – Mennyi táppénzt kapok, és meddig? – Ezen táppénz, valamint a munkaügyi központból kapott álláskeresési járadék jövedelemként számít-e, vagyis a tgyás, gyed, gyesemet ezek hogyan befolyásolják? Kapok-e mindent, és ha igen, mennyit? A munkaügyi központból havi nettó 80 000 forintot, előtte havi nettó 235 000 forintot kaptam, a jelenlegi munkahelyemen havi nettó 150 000 forintot kapok.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Rokkantnyugdíjas ügyvezető

Széles Imre

tb-szakértő

Horvátországi áfa

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Magánokirat felülhitelesítése II.

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close