36 találat a(z) folyószámla cimkére

Banki értéknap vagy tranzakció-értéknap könyvelése Kérdés

Tao, alapcsökkentő tétel Kérdés

Küldi a NAV az adószámla-értesítőket Cikk

Június közepétől folyamatosan küldi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gazdálkodóknak az értesítést az adószámla-egyenlegről; értesítést csak az kap, akinek legalább egy adónemen ötezer forintnál több tartozása vagy ezer forintnál több túlfizetése van – hívja fel a figyelmet mai közleményében az adóhatóság.

Értesítést küld a NAV a tartozásos, túlfizetéses számlaegyenlegekről Cikk

Május végétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csaknem 426 ezer gazdálkodónak küld értesítést az adószámla egyenlegéről – közölte az adóhatóság.

Eurófelvét forintos folyószámláról Kérdés

Védelem az adathalászat ellen: a csoportos beszedési megbízás Cikk

Védelmet nyújt az adathalász próbálkozások ellen, ha a közmű- és energia számlákat csoportos beszedési megbízás útján vagy a szolgáltatói applikációk segítségével egyenlíti ki az ügyfél – hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hétfőn az MTI-nek eljuttatott közleményében.

450 ezren kapnak értesítést a NAV-tól Cikk

Május végétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csaknem 450 ezer gazdálkodónak küld értesítést az adószámla-egyenlegéről, június végétől pedig már a magánszemélyek és az egyéni vállalkozók is várhatják a tájékoztatásokat.

Haláleseti kedvezményezett adója Kérdés

Lakossági banki ügyintézés meghatalmazással: mit lehet és mit nem? Cikk

Sok esetben könnyítheti meg pénzügyi teendőinket egy meghatalmazással elintézhető banki művelet, hiszen az erre vonatkozó dokumentumokat bankunk weboldaláról bármikor letölthetjük és kitölthetjük az általunk választott személy adataival. Ám kellemetlenséget is tud okozni, ha nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen lakossági ügyintézési folyamatokhoz nem elég az írott dokumentum. A Bank360.hu ezeknek az eseteknek járt utána.

Könyvelőiroda felelőssége Kérdés

NAV-folyószámla rendezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A NAV a 19SZJA-val kapcsolatos fizetési kötelezettséget rossz folyószámlára könyvelte, a feleségét a férje folyószámlájára könyvelte, pedig az utalás helyesen történt. Telefonon kértem, hogy hivatalból könyveljék át, de azt mondták, hogy ez az ügy csak e-Papír benyújtásával rendezhető. Miért az adózónak kell helyt állni a NAV tévedésért is? Azt mondja az ügyintéző, hogy nem tudja visszanézni a bizonylatokat, oldjam meg én. Valóban mindig a szabályszerűen eljáró adózónak vannak csak kötelezettségei, ami túlmunkát jelent számunkra? Mi a helyes eljárás? Várom szíves válaszukat. Köszönettel: Szabó Kálmánné

Öt éven túli adótúlfizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy általam könyvelt cég adófolyószámlája öt éven túli követelést mutat egyszerűsített vállalkozói adóból. A NAV a mai napig nem törölte az öt éven túli követelés összegét. Az öt éven túli időszakról folyószámlát már nem tudok lekérni, így nem tudom megállapítani azt sem, hogy a túlfizetés nem abból adódott-e, hogy a cég esetleg elmulasztott beadni egy evabevallást (a korábbi időszakban nem én voltam a cég könyvelője). Kérdésem a következő: a soron következő evafizetési kötelezettségnél figyelembe vehetjük-e a túlfizetés összegét? (Ha igen, akkor egy darabig nem kellene evát fizetnünk.) Az jár ugyanis a fejemben, hogyha a fenti módon „lelaknánk” a túlfizetést, akkor a cégnél maradhatna az eva, mert ha visszaigényelnénk, biztos hogy megállapítanák az elévülést. Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Kaszab Éva

Érkeznek az értesítések a NAV-tól Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az október végéig kiküldött kivonatokkal mintegy félmillió adózót értesít arról, hogy az elmúlt évről adó-, illetve vámtartozása vagy túlfizetése van – közölte az MTI-vel a NAV.

Úgy is tartozhatunk a NAV-nak, hogy nem is tudunk róla Cikk

Adózási szempontból speciális „műfaj” a késedelmi pótlék, amire az ősz folyamán érdemes kiemelt figyelmet fordítani annak érdekében, hogy megússzuk az újabb büntetést, vagy a NAV elvonjon tőlünk egy könnyítést.

Ennyi pénzt parkoltat a lakosság a bankoknál, de kevesen kötik le Cikk

Mélypontra jutott a lekötött lakossági betétek új szerződéseinek volumene az első negyedévben. Január és március között alig 652,1 milliárd forintot fixáltak a pénzügyi szolgáltatóknál a háztartások, ami 35,4 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál – írja a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink