2 találat a(z) fogyaszthatósági idő cimkére
Minőségmegőrzési idő, fogyaszthatósági idő – segít tisztázni a lejárati fogalmakat a Nébih Cikk
A lakosság, a kereskedelem és a karitatív szervezetek számára egyaránt hasznos lehet az a hiánypótló ajánlás, amit a lejárt minőségmegőrzési idejű termékek fogyaszthatósági határidejéről állított össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Fontos, hogy az ajánlott intervallumok kizárólag a minőségmegőrzési idővel ellátott, megfelelően tárolt élelmiszereknél tekinthetők irányadónak. Továbbá minden esetben egyéni mérlegessel lehet csak eldönteni, hogy valóban fogyasztható-e a termék.
Fokozottan figyeljen az élelmiszerek tárolására hőség idején! Cikk
Nyáron fokozottan törekedni kell a higiénés konyhai alapszabályok betartására, mivel a friss táplálékokat a baktériumok is kedvelik, így az élelmiszer eredetű megbetegedések is gyakoribbak – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).