5 találat a(z) fogászat cimkére

Így értelmezi a NAV: fogászati implantátumok és más hasonló termékek beszerzése és értékesítése Cikk

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogászati implantátumok és más hasonló termékek beszerzéséről és értékesítéséről szóló 2021/2. adózási kérdés.

Idegenforgalmi adó Kérdés

Tisztelt Szakértők! Cégünk külföldi páciensek részére fogorvosi ellátást nyújt. A pácienseket a kezelések időtartamára a cégünk által bérelt apartmanban szállásoljuk el. A szálláshelyért a páciens nem fizet külön díjat, annak értéke benne foglaltatik a fogászati kezelés díjában. Kérdésünk az, hogy a páciensek által a cég által bérelt apartmanban töltött napok után kell-e társaságunknak idegenforgalmi adót fizetni? Továbbá amennyiben az önkormányzat a szállásdíj százalékában állapítja meg az adó mértékét, és a páciens nem fizet szállásdíjat külön, kell-e társaságunknak IFA-t fizetnie és bevallania? Válaszukat előre is köszönöm

Továbbszámlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kizárólag tárgyi adómentes szolgáltatást (Teáor 8623) nyújtó társaság, külföldi páciensei számára igény esetén szállodai ellátást biztosít. A szállodai szolgáltatásról szóló számlát költségként elszámolhatja-e? A páciens felé kiállított számlában tárgyi adómentesen szerepel a fogászati ellátás. Hogyan kell szerepeltetni a szállodai ellátás továbbszámlázását? Köszönettel várom megtisztelő válaszukat!

Megbízás vagy munkaviszony: mi köze ehhez a fogorvosnak? Cikk

Sokadszorra merül fel a kérdés, hogy adott tevékenységet végzőket lehet-e megbízási szerződéssel foglalkoztatni. Egy friss olvasói kérdésben a fogorvosok és asszisztenseik esetében fogalmazódott meg, hogy helyénvaló-e a megbízási szerződés. Ennek kapcsán dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszában sorra vette a megbízási, illetve a munkaviszonyos szerződés alkalmazásának fontos ismérveit.

Fogfehérítés áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megtudni, hogy a fogfehérítési szolgáltatás áfaköteles vagy áfamentes tevékenységnek minősül-e? Az Áfa tv. számomra nem egyértelmű, mert egy NAV-iránymutatás szerint például a szépészeti plasztika áfás, de a jogszabály a fogászati tevékenységet áfamentessé teszi. E körben viszont a fogfehérítés nem egyértelmű, hogy szépészeti vagy nem szépészeti beavatkozásnak minősül-e. Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi gazdálkodó szocho elszámolása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan ajándékozása utáni szja

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close