39 találat a(z) fodrász cimkére

Munkaviszony megszüntetése a munkáltató felmondásával Kérdés

Számlainformációk beküldése a NAV-nak Kérdés

Katafizetési mentesség alatti tevékenység Kérdés

Számlaadat-szolgáltatási kötelezettség 2020. Július 1-jétől Kérdés

Nyugtaadás júliustól? Kérdés

Tagi jogviszonyos fodrász Kérdés

Tisztelt szakértő! Kft. tulajdonosa, tagi jogviszony után fizeti a járulékot, március 11. óta nem nyitott ki. Áprilisra is a bérminimum után kell járulékot fizetnie?

Nyugdíjas, átalányadózó egyéni vállalkozó Kérdés

Fodrász tevékenységét nyugdíjas, átalányadózó egyéni vállalkozóként folytatja. Pénztárgéphasználatra nem kötelezett, a bevételeiről nyugtát állít ki. Kérdésem: 2020. 07.01. után a bevételek elszámolása hogyan történhet? Továbbra is kiállíthat-e nyugtát, vagy elektronikus számlázásra lesz kötelezett? Milyen lehetőségek közül választhat? Várom megtisztelő válaszát.

Katás bt. – alkalmazotti kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás bt. alkalmazottjára érvényesíthető a járulékkedvezmény? Fodrászat, szépségápolás 9602 a bt. tevékenységének TEÁOR száma. Kivás cég alkalmazottjaira érvényesíthető a járulékkedvezmény? 8622 Szakorvosi járóbeteg-ellátás a cég tevékenysége. Köszönöm, üdvözlettel: Horváthné Kádár Andrea

Katás fodrász Kérdés

Katás egyéni vállalkozó fodrászatát kénytelen bezárni egy időre, mert nincs vendég. Katafizetési kötelezettségének kell eleget tennie áprilisban, vagy ő is halaszthat év végéig?

Bérbeadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó az önkormányzattól bérel üzlethelyiséget, ahol szépségszalont szeretne üzemeltetni. Ő mint kozmetikus és két fodrász (akik szintén katás egyéni vállalkozók, tehát nem mint alkalmazottak). A szalonba minden berendezést ő biztosít a fodrászok részére. Ilyen esetben ez eszközhasználati díjnak számít vagy ingatlan-béradásnak? Mi szerepeljen a számlán? Segítségét előre is köszönöm!

Katás egyéni vállalkozó fodrászüzlete ingyenes üdítőt adna Kérdés

Katás egyéni vállalkozó férfifodrász-üzletet üzemeltet, és a vendégek ingyenesen fogyaszthatnak üdítőt. Jelenleg még nincs pénztárgépük, de tervezik fodrászkellékek árusítását is, így ez várhatóan lesz. Hogyan lehet ingyenesen üdítőt adni? A legegyszerűbb és legolcsóbb szabályos megoldást szeretnénk megtalálni. Felmerült az az ötlet is, hogy nem ajándékként számolnák el az üdítőt, hanem az ügyfél által fizetett összeget megosztanák a vágás és az üdítő ára között. A kérdést tovább bonyolítja, hogy a jövőben az üdítő mellett ingyenes (dobozos vagy üveges) sört is szeretnének adni, ennek a lehetőségeit is szeretnénk megkérdezni.

Bankkártyaterminál a fodrásznál – milyen nyugtát kell adni? Cikk

Milyen nyugtához kell hozzátűzni a bankkártyaterminál által kiadott bizonylatot a pénztárgéppel nem rendelkező fodrászatban? – kérdezte az Adózóna olvasója. Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

Alanyi mentes fodrász egyéni vállalkozó bankkártya elfogadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem szíves segítségét: katás, alanyi mentes (áfa szempontjából) egyéni vállalkozó bankkártyás fizetési lehetőség bevezetését tervezi. Mivel pénztárgéppel nem rendelkezik, így a gyakorlatban a pénztárgép-nyugtához nem tudja hozzátűzni a bankkártyaterminál által kiadott slip-et. A kérdésem az lenne, hogy elegendő-e egysoros nyugtát írni és ahhoz hozzá tűzni a slip-et, vagy kötelező neki egyszerűsített készpénzfizetési számlát kiállítania (minden egyes – egyébként ilyen típusú számlát nem kérő – vendégnek a hajvágásról)? A másik nagyon fontos kérdésem, hogy kell-e neki havonta küldeni az ún. PTGSZLAH adatszolgáltatást? Válaszát előre is megköszönve tisztelettel maradok!

Online pénztárgép – fodrász Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a fodrászoknak kötelező-e online pénztárgépet használniuk, ha igen, mikortól? Szíves válaszukat köszönöm.

Garantált bérminimum vagy minimálbér Kérdés

Tisztelt Szakértő! Törvényesen jár-e el az a munkáltató, aki 2018-ban a munkaszerződés szerinti bolti eladó (élelmiszerbolt) munkakörben alkalmazott fodrász szakmai végzettséggel rendelkező munkavállaló munkabérét 138 ezer forintban állapítja meg? A dolgozó normál munkarendben, heti 40 órás munkaviszonyban van foglalkoztatva, a boltban egyedül tartózkodik, nincs mellette szakirányú végzettséggel rendelkező munkavállaló (a munkáltatónak több boltja van, és csak egy munkavállalójának (a többieknek szintén nincs szakirányú végzettségük) van boltvezetői végzettsége). 2017-ben ugyanezen munkáltató, ugyanilyen feltételek mellett a munkavállalónak 161 ezer forint garantált bérminimumot adott. Helyesen jár-e el a visszaminősített munkabérrel? 2017. évre a garantált bérminimum és a minimálbér közötti tévesen (ha téves) kifizetett munkabér különbözete visszakérhető-e a munkavállalótól, és a 1708-as bevallások önellenőrzése helyes-e? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánokirat felülhitelesítése II.

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Cég értékesítése ingatlannal

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close