6 találat a(z) felhasználói jog cimkére

Licenc részletre Kérdés

Közvetített szolgáltatás a filmforgalmazások világában Kérdés

Tervpályázaton győztes mű áfakérdése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tervpályázaton induló pályaművek közül a nyertes pályaművet a pályázat kiírója megveszi. A pályaműért kapott összeg magában foglalja a szerzői jog megszerzésének vagyoni értékét is. Kell-e az így kapott összegről az áfatörvény szerinti számlát kiállítani, ha igen, akkor terheli-e áfa? Amennyiben kell számlázni, hogyan kell feltüntetni a pályamű felhasználói jogainak átruházását? Köszönöm a választ.

Vételár és felhasználói jog megfizetése Kérdés

Tisztelt Lepsényi Márta! Kérdésem kifejtve: Egy magánszemély egy írónak az özvegye, és egy múzeum részére eladja az elhunyt házastárs által írt műveket, könyveket. Az eladási ár magában foglal egy meghatározott összegű ingó ellenértéket, és egy meghatározott összegű értéket a vagyoni és átruházható nem vagyoni szerzői jogok ellenértékét. Úgy értelmezem, hogy az ingóság vételár részének adóját a magánszemély fogja rendezni, de a szerzői jogokért járó felhasználói díjból a kifizető állapítja meg és vonja le a személyi jövedelemadót? Válaszát köszönöm

Vételár és felhasználói jog megfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kifizető egy magánszemélytől ingóságot vásárol. Az összérték egy része az ingóság vételára és egy meghatározott része a felhasználási ellenérték. Jól tudjuk-e, hogy a felhasználásra fizetendő részből a kifizetőnek kell levonnia a személyi jövedelemadót? Válaszát köszönöm.

Felhasználói jog Kérdés

Ügyfelünk fordítói tevékenységet végez megrendelésre. Számára magánszemélyek (több magánszemély, főként egyetemisták) végzik rendszeres gyakorisággal a fordításokat. Elképzelése szerint a magánszemélyektől az elkészült fordításokat adásvételi szerződéssel vásárolná meg, mint felhasználói jogot (vagyoni értékű jogot). Szeretném megkérdezni, hogy ez szabályos lehet így? Ebben az esetben a magánszemélyek részére kifizetett összeg miatt a kft.-nek van-e adózási és járulékfizetési kötelezettsége? Az ügyletről elegendő, ha a magánszemélyek adásvételi szerződést állítanak ki?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Báli részvétel díjának elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs