48 találat a(z) felfüggesztés cimkére

Mintegy hatszáz koronavírus-fertőzött bangladesit keresnek az olasz egészségügyi hatóságok Cikk

Bangladesből érkezett koronavírus-fertőzöttek százainak felkutatását rendelték el az olasz egészségügyi hatóságok, akik még a két ország közötti légi járatok felfüggesztése előtt érkeztek Rómába – jelentette a helyi sajtó szerdán.

Babaváró hitel – töretlen a siker Cikk

A babaváró hitellel rendelkező ügyfelek csaknem felénél függesztették fel a törlesztést, mert a magzat elérte a 12 hetes kort, az adósság első teljes elengedésére pedig már tavaly nyáron sor került. Tavaly július óta több mint 12 ezer ügyfelének összesen közel 120 milliárd forint babavárót folyósított az Erste Bank, olvasható a babaváró hitellel kapcsolatos statisztikájában.

Adóvégrehajtás felfüggesztése: mire vonatkozik, és mire nem? Cikk

Olvasónk az adóvégrehajtási eljárás felfüggesztésével kapcsolatos új szabályok értelmezésében kért segítséget. Kérdéseire Kocsis Zoltán közgazdász (Dr. Szeiler és Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda) válaszolt.

Az MNB felfüggesztette a Kartonpack részvényeinek tőzsdei kereskedését Cikk

Az MNB mától felfüggesztette a Kartonpack részvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó nem tette közzé határidőben a 2019-es pénzügyi évről készített éves jelentését. A jegybanki intézkedés megelőző jellegű, olvasható az Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

A NAV közzétette a legfontosabb tudnivalókat a végrehajtási eljárások szüneteltetéséről Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatást tett közzé honlapján a végrehajtási eljárások szüneteléséről veszélyhelyzet idején.

Letiltásokra vonatkozik-e a moratórium? Kérdés

Dolgozónk béréből bírósági ítélet alapján havonta vonjuk a tartozását és utaljuk a hitelezőnek. Kérdésem, hogy a 47/2020 (III. 18.) rendelet szerint ezt is föl lehet függeszteni az év végéig? A választ előre is köszönöm! Egri Zsuzsanna

Az MNB felfüggesztette a CIG EMABIT olaszországi garanciatermékeinek forgalmazását Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálata lezárásáig, de legfeljebb egy évre felfüggesztette a CIG EMABIT Biztosító olaszországi határon átnyúló kezesi és garanciatermékeinek forgalmazását. Az intézkedés célja az állománnyal kapcsolatos jövőbeni kockázatok mérséklése, és hogy a biztosító tegyen lépéseket az eddig felmerült kockázatok további csökkentésére – tájékoztatta a felügyeleti hatóság csütörtökön az MTI-t.

Felfüggesztette a Magyar Adósságrendező Zrt. tevékenységét az MNB Cikk

Az MNB piacfelügyeleti vizsgálatának lezárásáig azonnali hatállyal megtiltotta a budapesti Magyar Adósságrendező Zrt.-nek, hogy jogosulatlan pénzügyi közvetítői – különösen alkuszi – tevékenységet végezzen. A társasággal szemben a jegybank büntető feljelentést tett és az adatvédelmi hatósághoz is fordult az ügy kapcsán.

Felfüggesztett két minisztert a Maldív-szigeteki elnök Cikk

Felfüggesztett állásából két minisztert pénteken a Maldív-szigeteki elnök a tavaly óta egyre terebélyesebbé váló korrupciós és pénzmosási botránnyal összefüggésben.

Végelszámolás befejezése, cégbíróság az eljárást felfüggesztette Kérdés

Tisztelt Adószakértő !Az alábbi témával kapcsolatosan a https://adozona.hu/kerdesek/2019_1_8_Vegelszamolas_befejezese_qun – a cégbíróság felfüggesztette 90 napig a végelszámolást befejezését, vagyis a társaság törlését (az adóhatóság ellenőrzése miatt). További kérdésem merült fel a témával kapcsolatosan, hogy ebben az esetben milyen bevallásokat kell beküldenem, kell-e egyáltalán beküldeni, míg az eljárás fel van függesztve? Köszönettel: MOBIZ KFT

Adószámtörlés hatályba lépése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018. 01. 01-jén megszűnt az adószám felfüggesztése. Kérdésem, ha egy egyesület adószámának törlését állapítják meg, akkor az mikortól lép érvénybe? Mennyi idő van/van-e lehetőség a döntés ellen fellebbezésre? És ezen időszak alatt munkavállalóinak fizethet-e fizetést, folytathatja-e tevékenységét? (Nem áfaköteles.) Válaszát ezúton is köszönjük.

Adószám felfüggesztés egyidejú törlés után adószám-visszaállítás áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaság adószámát adótartozása miatt felfüggesztették és egyidejűleg törölték is. Nem teljes 2 hónapon belül az adószám-visszaállításra került. Ezen időszakban keletkezett levonásba nem helyezhető áfa nagysága jelentős. Az áfatörvény 137. paragrafusának (3) bekezdése szerint abban az esetben, ha az állami adóhatóság – az Art. rendelkezései alapján – az adóalany adószámának felfüggesztését úgy szünteti meg, hogy egyúttal törli az adóalany adószámát, az adóalany adólevonási joga az adószám törlését elrendelő határozat jogerőre emelkedésének napjával elenyészik. Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha az adóhatóság az adóalany adószámát annak felfüggesztése nélkül törli. Tisztelettel kérem a Szakértő segítségét abban, hogy fenti jogszabályi hivatkozás alapján az áfa "elenyészése" visszaállítás esetén végleges-e, vagy mivel megegyezik a felfüggesztés időszaka a törlés időszakával, és a törlés véglegesen nem történt meg, visszaállítás után lehet-e élni ezen időszakban keletkezett levonási tilalommal bíró áfa felfüggesztés szabályaira vonatkozó levonásba helyezésével? Köszönettel: Veres Ilona könyvelő

Adószámfelfüggesztés miatti áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. adószámát 2017.03.27-étől felfüggesztették, NAV tartozás miatt. Ettől az időpontól az előzetes áfát nem vallottam. A tartozását nem rendezte, de 2018. 01.01-jétől törvény szerint visszaállították az adószámát. Felszámolási eljárás nincs ellene. Kérdésem, hogy a 2017.12.31-éig követelésként kezelt előzetes áfát 2018-ban visszaigényelhetem akár március hónapban? Előre is köszönöm a válaszát: Pánti Etelka

Alapkezelő tevékenységét függesztette fel az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) részlegesen felfüggesztette a Divinus Befektetési Alapkezelő Zrt. kollektív portfóliókezelési, illetve egyes kiegészítő tevékenységeit – közölte a jegybank.

Felfüggesztett adószám Kérdés

Egyéni vállalkozó adószámát felfüggesztették 2011.06 07-én. 2016. 04 04.én megszűnt a vállalkozása, eddig tartott az egyezkedés a NAV-val. 2017.01.05-én újból elindította vállalkozását. Mikortól lehet katás vállalkozó ?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ledolgozott órák utáni kifizetés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Magyar cégben a munkabér kifizethető-e euróban?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Egyesületi tagdíj fizetésének átvállalása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close