3 találat a(z) felelősségi szabályok cimkére

Egyesület működése Kérdés

Egyesület a működéséhez szükséges támogatásokat utófinanszírozás keretében kapja meg. A régi támogatási szerződés lezárult, az új támogatási szerződés aláírására jogszabályi módosítások miatt még nem került sor. Az utófinanszírozás miatt a kötelezettségek kiegyenlítéséhez banki hitelkerettel rendelkezik. Kérdésem az lenne, hogy ha egy adott pillanatban az egyesület nem rendelkezik aláírt támogatási szerződéssel, amely biztosítaná a későbbiekben a fedezetet a banki hitelkeret törlesztésére, folytathatja-e a működését? Milyen felelősségi szabályok merülhetnek fel ebben az esetben? Kérem, szíveskedjenek jogszabályi hivatkozást is közölni. Köszönöm válaszukat!

Megjelent az áprilisi Válaszadó Cikk

Az utóbbi hetek népszerű gazdasági témái leginkább az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) március 15-ei hatályba lépése körül pörögtek. Így volt ez az Adózónán is, ahol már a korábbi hónapokban több cikkben is felhívtuk Olvasóink figyelmét a megszigorított felelősségi szabályokra, illetve számtalan írásunk foglalkozott a korlátolt felelősségű társaságok törzstőke-minimumának emeléséről és ennek gyakorlati kivitelezhetőségéről. Az utóbbi lehetőségek közül mostani kiadványunkban a törzstőke-emelés tagi kölcsönből való megvalósításához ad ötleteket.

Új Munka törvénykönyve: mi vár a munkavállalókra július 1-től? Cikk

Július 1-től számos ponton változik a Munka Törvénykönyve. A decemberben elfogadott új törvény hatályba lépése után jelentősen befolyásolni fogja a munkaügyi kapcsolatokat. A változások célja a szabályozás rugalmasabbá tétele, és az életszerűbb belső szabályozási környezet létrehozása. A változásokat üdvözlik a jogalkalmazók, azonban számos ponton kérdéses, hogy a jelenlegi munkaerőpiac megfelelően tudja-e kezelni és adaptálni ezeket a változásokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close