5 találat a(z) fegyelmi cimkére

Így fegyelmezhető a munkavállaló Cikk

Mi tehet a munkáltató abban az esetben, ha nem akarja megszüntetni a munkavállaló munkaviszonyát, de éreztetni kívánja vele elégedetlenségét, azt, hogy eljárása nem megfelelő, és ha ezen nem változtat, akár az elbocsátására is sor kerülhet? Hogyan fejezze ki rosszallását a munkaadó a munkavállalóval szemben?

Csalt a rendőr. Ki gyakorolja a fegyelmi jogkört? Cikk

A fegyelmi jogkör gyakorlójának személyét a hivatásos szolgálati viszonyban álló személy fegyelmi eljárás megindításakor betöltött beosztása határozza meg – mondta ki a a Kúria.

Jogos a fegyelmi az ügyésznek Cikk

Az objektív elévülési határidő nem az elkövetés felfedezésétől, hanem a vétség elkövetésétől számítandó. A mulasztással megvalósított fegyelmi vétség esetén e határidő akkor kezdődik, amikor a munkavállaló jogszerűen eleget tehetett volna az adott kötelezettségének – mondta ki a Kúria egy fegyelmi határozat hatályon kívül helyezése iránt indított ügyben.

Így fegyelmezhető a munkavállaló – a figyelmeztetéstől a felmondásig Cikk

Mit tehet a munkáltató, ha a munkavállaló nem tesz eleget a törvényben meghatározott alapvető kötelezettségeinek? Cikkünkben részletesen – bírósági ítéletekre is hivatkozva – kitérünk a szóbeli és írásbeli figyelmeztetésre, a fegyelmi büntetésre, és arra, hogy mire kell nagyon ügyelni, ha a munkáltató végső soron meg szeretné szüntetni a kötelezettségszegő dolgozó munkaviszonyát.

Fegyelmivel elbocsátották, per lett belőle Cikk

A felperes közalkalmazott gazdasági igazgatói megbízását a kinevezési jogkört gyakorló visszavonta, majd ezt követően a munkáltatói jogkör gyakorlója fegyelmi eljárást indított vele szemben. A fegyelmi eljárás kezdeményezését azzal indokolta, hogy az intézménynél a fenntartó által elrendelt megbízhatósági ellenőrzés nagy összegű hiányt tárt fel, továbbá a felperes az alperes nevében több gazdasági társasággal olyan szerződést kötött, amelyből az intézménynek kára származott – olvashatók egy ügy előzményei a Kúria közleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó főállásban vagy mellékállásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Egyéni vállalkozó elhalálozása

Lepsényi Mária

adószakértő

Lakás bérbeadása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 október
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5