67 találat a(z) evás bt. cimkére

Kata alatt szerzett evás bevétel Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás befejezésének nyomtatványai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Evából kilépett, tao alá belépett bt.-m van. Az egyszerűsített végelszámolás kezdő dátuma: 2019.12.01., a befejező dátuma 2020.02.29. Szeretnék segítséget kérni, hogy 02.29-i dátummal a NAV felé milyen nyomtatványokat kell beküldenem? Nagyon köszönöm előre is segítségüket.

Evás bt. végelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bevételi nyilvántartást vezető evás bt. 2019.11.15-ével egyszerűsített végelszámolást kezdeményez. 2019.01.01 – 2019.11.14. időszakra beadtam a 1943 bevallást. Bevétele nem volt. Az evás időszakban csak bevételi nyilvántartást vezetett. Bevétele 2019-ben nem volt. Az ügyvezető nyugdíjas, egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetett. Decemberben a 08-as V3 kóddal be lett adva (a végelszámolás vége: 2019.12.31.), a folyószámlán meg is jelenik. Át is utalta, NAV-val szembeni kötelezettsége nincs. Vevőkkel szembeni követelése, szállítói tartozása nincs. Evás időszakra záró leltárt kell készíteni, ami egyben a nyitó leltára lesz a számviteli törvény előírásainak megfelelően, ami a kiindulásként lesz a végelszámolás nyitó mérlege. A nyitó mérleggel vagyok most gondban. Jegyzett tőkéje: 2100 e Ft, bankszámla egyenlege: 38 e Ft. 2019.11.15-étől kettős könyvelést kell vezetni. a nyitó naplót készíteném. Eszköz oldalon 38 e Ft van, a bankszámla egyenlege, követel oldalon pedig a jegyzett tőke: 2 100 e Ft. A mérleg eszköz és forrás oldalának meg kell egyezni. A különbözetet úgy gondoltam, hogy 479-re, alapítókkal szembeni kötelezettség tartozik oldalára könyvelem, de így nem jó, mert a 71-es bevallást mínusz előjellel nem lehet beadni. Segítségét kérem, hogy a nyitó mérlegben 2100 e Ft és 38 e Ft különbözetét melyik főkönyvi számlára kell könyvelni és a 71-es bevallásban hol kell feltüntetni. Előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: Bankóné Török Terézia

Evás bt. végelszámolása Kérdés

Ügyfelem evás, bevételi nyilvántartást vezető bt. 2019-ben. 2020. 01. 01-jével tao szerint adózik, szeretne mielőbb egyszerűsített végelszámolással megszűnni. Helyes-e az az elgondolás, hogy 2019-re vonatkozóan nem készít mérleget, 2020.01.01-jével elkészíti a nyitómérleget, és ugyanezzel a nappal meg is szűnik? Jól gondolom, hogy ez megoldás lehet, vagy van valami jobb javaslatuk (mert esetleg késésben vagyunk a megszűnés tekintetében)? Köszönöm, ha válaszolnak, üdvözlettel: CsK

Evás bt. katássá válása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Evás bt. 2020 januártól a katát választaná. 1 fő beltag van és 4 fő kültag. A beltag működik csak személyesen közre a vállalat életében (ügyvezetés, számlázás). Kérdésem, hogy ebben az esetben a katát csak a beltagnak kell fizetnie? Köszönöm.

Evás bt. egyszerűsített végelszámolása 2019. 12. 31-én Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik 2 éve nem működő (csak 1 db számla erejéig) bt. úgy döntött, hogy most az eva megszüntetése miatt egyszerűsített végelszámolással megszűnne. Úgy tudom, hogy most már a könyvelő is indíthatja az egyszerűsített végelszámolást, ennek a feltételeit és menetét szeretném megkérdezni. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Géczi Sándorné

Nem a számviteli törvény hatálya alá tartozó evás bt. áttárése katára Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem a számviteli törvény hatálya alá tartozó evás bt. 2020. január 1-jével a katás vállalkozási formát választja. A 19T201T nyomtatvány és a 1943-as nyomtatvány kitöltésén kívül kell-e még egyéb kötelezettségnek eleget tenni? (Természetesen a 1908-as bevallásokat és az iparűzésiadó-bevallást elkészíti a társaság.)

Evás bt. Kérdés

Jelenleg eva adózás alá eső, üzletbérbeadással foglalkozó bt. 2020-ban nem lehet evás. Ezzel kapcsolatban milyen tanácsot tudna nekem adni, milyen adózási módot válasszon, és a számviteli törvény alá kerül-e kötelezően? Jelenleg bevételi nyilvántartást vezet. Bevétele jelentéktelen kis összeg és alkalmazott sincs. Köszönöm válaszát.

Evás bt. vagyonfelosztása egyszerűsített végelszámolásnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bevételi nyilvántartást vezető evás bt. egyszerűsített végelszámolással szeretne megszűnni. A nyitómérleg-tervezetet elkészítettem, a következő adatokkal: Eszközök: Követelés (adótúlfizetés) 38 eFt pénzeszközök: 1753 eFt Források: Jegyzett tőke: 40 eFt Eredménytartalék: 1751 eFt Az egyszerűsített végelszámolás időszakában tevékenységet a cég már nem fog folytatni, költségként a bankköltség és a könyvelési díj fog jelentkezni, melynek összege előreláthatóan 60 eFt lesz. A végelszámolás befejezésekor a felosztható vagyon (pénzeszköz) értéke 1731 eFt lesz. Kérdésem az lenne, hogy a magánszemély tulajdonosoknak keletkezik-e vállalkozásból kivont jövedelme? Vagy inkább érdemes lenne a bankszámlán lévő pénzt a tulajdonosoknak osztalékként felvenni, még az egyszerűsített végelszámolás befejezése előtt? Evás adózóként ugyanis a cég már „megfizette” az osztalékadót. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kaszab Éva

Evás bt.: osztalékot kiváltó adó, végelszámolás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbi kérdéssel fordulok Önök felé. 2019. 01. 01-jével belépett az egyszerűsített vállalkozói adó hatálya alá egy betéti társaság, bevételi nyilvántartást vezet. 2020. 01. 01-jével végelszámolással kíván megszűnni a bt. Az osztalékot kiváltó adó első részletét már megfizette, a második és harmadik részlete, jól gondoljuk-e, hogy 2019. 12. 31-én lesz esedékes, illetve a 2019. 01. 01-je előtt társasági adóalanyiság alatt keletkezett eredménytartalék után már további fizetési kötelezettség nem keletkezik? Válaszukat előre is köszönöm.

Két kérdés evás bt. egyszerűsített végelszámolásáról Cikk

Kell-e egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni a saját jogú nyugdíjas végelszámoló után, és mi a teendő, ha a cégnek semmiféle kötelezettsége nincs hitelezőkkel szemben? – kérdezte az Adózóna olvasója. Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

Evás bt. egyszerűsített végelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bevételi nyilvántartást vezető evás bt. egyszerűsített véeslzámolását határozta el. Ezzel kapcsolatban két kérdésre szerenék választ kapni: 1. Egyszerűsített végelszámolás esetében a végelszámoló a bt. beltagja lesz. Nevezett nyugdíjkorhatárt betöltött saját jogú nyugdíjas. Szeretném megkérdezni, hogy a végelszámolás ideje alatt kell-e utána egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni és bevallani? 2. A cégnek semmiféle kötelezettsége nincs hitelezőkkel szemben. Tehát ha letelik a közzétételt követő 40 nap, akkor nem tudok jegyzéket készíteni a követelésekről, mert nincs miről. Kérésem, hogy ezen jegyzék helyett be kell-e nyújtani a cégbírósághoz egy nemleges nyilatkozatot? Vagy egyszerűen meg fog egyezni a nyitómérleg és a korrigált nyitómérleg, és nincs egyéb teendőm? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

Egészségügyi hozzájárulás 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy evás, bevételi nyilvántartást választó, kétszemélyes vállalkozásom, ahol én vagyok a beltag (ügyvezető), a feleségem pedig a kültag. Jelenleg teljes jogú nyugdíjas vagyok és 36 órát meghaladó munkaviszonyunk van mindkettőnknek más főállásban. Én eddig a bt. részéről NY-es nyomtatványt nyújtottam be. Az új 2019. évi szabályozás szerint is megtehetem ezt, vagy már fizetnem kell az egészségügyi járulékot? Feleségem a nők 40 éve alapján nyugdíjba megy az év közepén, rá milyen szabályozás fog vonatkozni. Köszönettel: Pintér Tamás

Evás bt. beltag járulékfizetési kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy máshol 36 órás munkaviszonnyal rendelkező evás bt. beltagjának van-e járulékfizetési kötelezettsége a bt.-ben, ha munkaviszonyában megfizeti a heti 40 órás munkaviszonyának járulékait? Köszönettel.

Evás bt. áttérne katára Kérdés

Jelenleg az evás bt. a számviteli törvény hatálya alá tartozik. 2019. 01. 01-től szeretne áttérni katára, csak a beltag müködik közre, a kültag nem. Milyen feladatai lesznek az áttérés miatt? Milyen bevallást, illetve bejelentkezést kell beadni 2018 decemberében?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Próbaidő ugyanannál a munkáltatónál másik munkakörben

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Munkaidő-nyilvántartás elektronikusan

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Egyesületi tag bejelentése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink