3 találat a(z) eszközhasználat cimkére

Bérbeadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó az önkormányzattól bérel üzlethelyiséget, ahol szépségszalont szeretne üzemeltetni. Ő mint kozmetikus és két fodrász (akik szintén katás egyéni vállalkozók, tehát nem mint alkalmazottak). A szalonba minden berendezést ő biztosít a fodrászok részére. Ilyen esetben ez eszközhasználati díjnak számít vagy ingatlan-béradásnak? Mi szerepeljen a számlán? Segítségét előre is köszönöm!

Társaság tulajdonában lévő eszközök részvényes általi használata Kérdés

Egyszemélyes részvénytársaságban a részvényes természetes személy, a társasággal nincs semmiféle jogviszonya. Ebben az esetben a társaság tulajdonában lévő eszközöket használhatja-e úgy, hogy semmiféle adófizetési kötelezettségget ne vonjon maga után, sem mint magánszemély sem mint társaság?

Kata munkaviszonytól elhatárolás Kérdés

Kérdezem a Számviteli Levelek szakértőitől: Tisztelt Szakértő! Kérem szíves véleményét az alábbi kérdésre vonatkozóan. A kisadózó vállalkozások tételes adójáról szóló törvény 14. § (d), (e), (f) pontjai kisadózóra vonatkozó feltételeket írnak elő és nem kisadózó vállalkozásra vonatkozó feltételt. Bt. esetében például a kisadózóként bejelentett tagra (2. § 11. pont) vonatkoznak a feltételek a törvényi előírások alapján.T. Szakértő miként értelmezi a 14. § (d) pontja szerinti kitételt, miszerint nem minősül munkaviszony "elemnek", ha "a tevékenység végzésének helye a kisadózó birtokában áll". Például a bt. kisadózóként bejelentett tagjának a birtokában kell lennie a munkavégzés helyének? Nem a kisadózó vállalkozás birtokában? Tehát például, ha a katás kisadózó vállalkozás bérel telephelyet, akkor az nem fogadható el birtokban levésnek és ezáltal ez a hivatkozott feltétel (14. § (d)) nem teljesül? Nem teljesül ez a feltétel tehát akkor sem, ha például egy orvosi tevékenységet végző katás bt. részére a kórház kiszámlázza havonta a helyiség bérleti díját? A 4. § (e) bekezdéssel kapcsolatban ugyanez a kérdésem, hogy a kisadózó, vagy a kisadózó vállalkozás részére kell az eszközöket és anyagokat rendelkezésre bocsátani? Elfogadtható-e itt az,hogy az orvosi tevékenységet végző bt. részére a kórház (a megbízója) kiszámlázza neki havonta az eszközhasználati díjat, de az anyagköltséget nem (kötszer, gyógyszerköltséget). A hivatkozott törvényben az eszközhasználat és az anyagköltség szerepel. Várom válaszát. Mné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

A kata új szabályozásának érvényessége

Szipszer Tamás

adószakértő

Használt termék közösségi beszerzés A60 jelentése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close