104 találat a(z) engedély cimkére

Tevékenységi engedély Kérdés

Tisztelt Cím! Társaságunk Ausztriában dolgozó ingázó magyarkonak készül bevezetni egy szolgáltatást, melynek lényege, hogy segítséget nyújtunk az ausztriai családtámogatás igénylésében. Gyes, és családi pótlék, illetve az éves költségbevallás kitöltésében is segítünk nekik, Az a kérdés, ha ezt a tevékenységet idehaza végezzük magyar állampolgároknak, akkor kell-e ehhez a tevékenységhez engedély? Információink szerint ez egyéb ügyintézési kategória, ahol mi hivalalosan német tolmácsot alkalmazunk, illetve van egy szerződött könyvelőnk aki adótanácsadói végzettséggel is rendelkezik. További kérdésünk az, hogy mivel ezt a tevékenységet idehaza végezzük magyar állampolgároknak, kell -e az osztrák szakhatóságtól bármiféle engedély? Köszönettel:

Engedélyhez kötött az üzletszerű követelésvásárlás Cikk

A jogosulatlan követelésvásárlások visszaszorítása érdekében az MNB nemrég rendkívüli adatszolgáltatást rendelt el a pénzügyi piacon, majd vezetői körlevélben tájékoztatta a pénzügyi intézményeket – illetve ezúton a követelésvásárlókat – arról, hogy e tevékenység mikor minősülhet üzletszerűnek, tehát engedélyhez kötöttnek. A jegybank a beérkezett adatok alapján első körben tíz követelésvásárlónál piacfelügyeleti eljárást is indít.

Kereskedelmi szálláshely engedélyezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kereskedelmi-szálláshelyadással foglalkozó kft. a szálloda üzemeltetése mellett bérbeveszi két magánszemély tagjának tulajdonában lévő apartmanokat. Az apartmanok külön épületben találhatók, nem a szállodában. Az apartmanház a szobáinak és ágyainak száma alapján a 2039/2009. kormányrendelet szerint panzió kategóriába sorolható. A kft. éves ingatlan bérleti díjat fizet a tulajdonos magánszemélyeknek. A kft. adja ki az apartmanokat magánszemélyeknek általában alkalmanként pár éjszakára. A magánszemélyek részére a számlát a vendégéjszakákról a kft. állítja ki. Fizető-vendéglátásra vonatkozó engedéllyel a tulajdonos magánszemélyek rendelkeznek, a kft. nem. A kft. szállodai szálláshelyadásra vonatkozóan rendelkezik engedéllyel. A kft. ebben a formában tovább bérbeadhatja-e az apartmanokat vendégeknek, és szükséges-e ehhez engedélyt kérnie az apartman címe szerinti önkormányzat jegyzőjétől? Milyen tevékenységi körnek kell bejelentve lenni az adóhatóság felé? Köszönettel!

Költöztető tevékenység engedélyezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tájékoztatásukra van szükségem azzal kapcsolatban, hogy a költöztető tevékenységet végezni tervező egyéni vállalkozónak milyen engedélyekkel kell rendelkeznie a tevékenység folytatásához? A NAV-hoz és a székhely szerint illetékes jegyzőhöz van valamilyen bejelentési kötelezettsége? Valamekkora biztosítékot kell tartani a bankszámláján? Köszönöm válaszukat! Üdvözlettel: Földházi Szilvia

Újabb befektetési társaság engedélyét függesztette fel az MNB Cikk

Az MNB ma közzétett végzéseiben részlegesen felfüggesztette a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, s felügyeleti biztost rendelt ki az intézményhez.

Munkaerő-kölcsönzés feltétele Kérdés

Szeretnék segítséget kérni abban, hogy ha egy cég szeretne foglalkozni munkaerő kölcsönzéssel, akkor milyen szakmai végzettséget kell igazolni? Ha van valakinek egy bérügyintézői és egy tb szakelőadói végzettsége, az elég-e az engedély kiadásához? Ki és hogyan adja ki az engedélyt, és van-e különbség abban, hogy Magyarországra vagy az EU-ba kölcsönöz munkaerőt? Köszönöm előre is a választ.

Újabb takarékszövetkezet engedélyét vonta vissza az MNB Cikk

A betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kizárta tagjai közül a TISZA Takarékszövetkezetet, emiatt az MNB határozatban döntött az intézmény működési engedélyének visszavonásáról. A jegybank betétkifizetési tilalmat rendelt el, s felügyeleti biztosokat rendelt ki a takarékszövetkezethez – írja az MNB közleménye.

Fémhulladék engedély nélkül – 11 milliós lesz a bírság Cikk

A pénzügyőrök 43,5 tonnányi, engedély nélkül tárolt fémhulladékot koboztak el Kalocsán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Újabb betét-kifizetési tilalom egy takarékszövetkezetnél Cikk

A betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kizárta tagjai közül az ALBA Takarékszövetkezetet, emiatt az MNB határozatban döntött az intézmény működési engedélyének visszavonásáról. A jegybank betét-kifizetési tilalmat rendelt el, s felügyeleti biztosokat rendelt ki a takarékszövetkezethez.

Szálláskiadás: megbüntethetik, ha erről megfeledkezik! Cikk

A jegyző százezer forint bírságot is ráverhet arra, aki engedély nélkül nyújt üzletszerűen szállást a vakációzó, víkendező nyaralóknak, turistáknak, vagy éppen üzleti úton lévőknek. Jobb ezt elkerülni a néhány ezer forint igazgatási szolgáltatási díj megfizetése ellenében beszerezhető engedéllyel.

Kifizetési tilalom egy takarékszövetkezetnél – a betétesek kártalanítása Cikk

A betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete kizárta integrációs rendszerből az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetet. Ezért a törvényi előírásoknak megfelelően az MNB visszavonta az orgoványi takarék engedélyét, mert a Takarékbank Zrt. vizsgálata súlyos, a betéteket veszélyeztető hiányosságokat tárt fel a takarékszövetkezetnél. Az Országos Betétbiztosítási Alap a törvényi előírásoknak megfelelően kártalanítja a betéteseket.

Pénztárgépek: újabb eszközök kaptak forgalmazási engedélyt Cikk

Hat új pénztárgépre adott ki forgalmazási engedélyt a napokban a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) – derül ki a hivatal honlapján közzétett hírekből.

Vétleneket büntethet a NAV a visszavont pénztárgép-engedély miatt? Cikk

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) hétfőn visszavonta az Alt Cash Kft. részére kiadott A004 forgalmazási engedélyszámú, SAM4S NR270 ONLINE típusú pénztárgép forgalmazási engedélyét.

Élelmiszer forgalmazási engedély Kérdés

Az alábbi kérdésben szeretném az állásfoglalásukat: van egy magyarországi fuvarozó, aki egy osztrák cégnek végez szállítást és logisztikai tevékenységet. Az osztrák cég megbízásából az árut (ami krisztálycukor vagy étolaj) külföldre szállítja, Magyaroszágon nem kerül forgalomban. Viszont van, hogy letárolja 1-2 napra a fuvarozó telephelyén az árut, mert például még nem fizette ki a vevő az áru ellenértékét, vagy csak következő napon tudja a szállítást megoldani a fuvarozó. Ez esetben szükséges-e bármilyen engedély? Ha igen, mi annak a menete?Köszönöm segítségüket!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület – könyvelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close