11 találat a(z) emag cimkére

Ismét lecsapott a GVH az eMAG-ra: több akciót, megtévesztő tájékoztatási formát is kifogásol a versenyhatóság Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az Extreme Digital-eMAG Kft.-vel (eMAG) szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt – közölte a versenyhatóság.

MNB: az Extreme Digital-eMAG Kft. csaknem 15 milliós bírságot „zsebelt” be Cikk

Közel 15 millió forint bírságot szabott ki aza Magyar Nemzeti Bank (MNB) az Extreme Digital-eMAG Kft.-re a pénzpiaci többes ügynöki tevékenységéhez kötődő jogsértések miatt. A társaság ügyféltájékoztatási tevékenysége számos ponton jogsértő volt, egyes nyilvántartásai is hiányosak voltak és nem igazolta megfelelő mennyiségű versengő hiteltermék elemzését, olvasható az MNB honlapján.

Emag Kérdés

Hiányosságokat talált a GVH az eMAG-nál a korábbi vállalások végrehajtásában: 50 milliós a bírság Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata alapján az eMAG webáruház üzemeltetője megszegte egyes kötelezettségeit, amelyeket korábbi, jogsértő akcióinak kompenzálására vállalt a GVH, illetve a felhasználói felé. A jóvátételi program eddig lezárult része azonban elérte célját, vagyis a versenyhatóság eljárása 2021 év végéig több mint 1 milliárd forintos közvetlen haszonnal járt a fogyasztóknak, olvasható a GVH oldalán.

1 500 000 forint készpénzfizetési korlát Kérdés

Értékesítés külföldi eMAG-on keresztül 2. Kérdés

Közös honlapon folytatja az eMAG és az Extreme Digital Cikk

Újabb jelentős mérföldkőhöz ért az eMAG és az összeolvadása: Május 2-ától az eMAG online platformján keresztül érhetik el a vásárlók az Extreme Digital termékeit és szolgáltatásait is.

eMAG: 200 millió bírság, 3 ezer forintos kupon a vásárlóknak Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és az eMAG közötti megállapodás eredményeképpen az internetes kereskedelmi platformon üzemeltető cég megfizeti a 2018-as Black Friday kapcsán kirótt 200 millió forintos versenyhatósági bírságot, és mintegy 4 milliárd forint értékű programmal segíti a hazai kis-, és középvállalkozások online értékesítési tevékenységét. Az eMAG emellett bruttó 3 ezer forint értékű kupont bocsát ki minden ügyfele számára, aki az előző 12 hónapban az eMAG.hu-n bármilyen értékben vásárolt.

Az online piactereken értékesítenének a kkv-k, de nincs elég szakember Cikk

A pandémia alatt a kkv-k több mint harmada növelte eladásait az online piactereken – derül ki a GKI és az eMAG reprezentatív kutatásából. A felmérésben többek között azt vizsgálták, hogy a hazai kis- és középvállalkozások hogyan tudtak alkalmazkodni a koronavírus-járvány miatti állapotokhoz, milyen a digitális felkészültségük és milyen lépéseket tettek az online értékesítésre való átállás érdekében. A válaszadók 63 százalékánál felértékelődött az internetes piactereken való értékesítés, azonban mindössze 10 százalékuk érzi úgy, hogy az átlagnál magasabb a digitális felkészültsége. A kutatásból az is kiderül, hogy bár a megkérdezettek háromnegyede felismerte, hogy a digitalizáció a kulcs a koronavírus okozta gazdasági nehézségek leküzdésére, több mint felük (54 százalék) nem tud fejleszteni ezen a téren a humán erőforrás hiánya miatt, a kitöltők közel negyede pedig ebből az okból webáruházat sem üzemeltet. A vizsgált kkv-k több mint felénél a digitalizációért és a közösségimédia-felületek kezeléséért a tulajdonos egy személyben felel.

A GVH engedélyezte az eMAG és az Extreme Digital egyesülését Cikk

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az eMAG.hu online áruházat működtető Dante International Kft. és az edigital.hu online áruházat, valamint országszerte 16 boltot üzemeltető Extreme Digital Zrt. egyesülését – közölte a GVH csütörtökön az MTI-vel.

Kupon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk szerződést kötött az Emag-gal, hogy azon a felületen is lehetőségünk legyen értékesíteni termékeinket, ezért pedig jutalékot fizetünk. Az Emag saját hatáskörében kuponokat ad a felhasználóinak, melyeket a vevők bármely Emagon hirdetett termékre beválthatnak. Ez esetben a mi termékünknél történt egy ilyen kuponbeváltás. Az Emag kifizeti majd részünkre ezt a kuponkedvezményt, jobban mondva le fogja majd vonni az általuk kiszámlázott értékesítési jutalék összegéből. A kérdésem az, hogy ebben az esetben a vevőnek kiállított számla hogyan helyes? Kuponkedvezményt ugye nem kell feltüntetnünk? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Táppénzjogosultság kiszámolása

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Gyed melletti részmunkaidős munkavégzés

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Kedvezményszabály csed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink