444 találat a(z) ellenőrzés cimkére

Fontos infó, hogy köztartozásmentes adózó maradhasson Cikk

Minden hónap végén érdemes az ügyfeleknek átnézni, hogy adókötelezettségeiket határidőben teljesítették-e, mert csak akkor maradnak bent a köztartozásmentes adózói adatbázisban (KOMA), ha nincsen elmaradásuk az adóhivatal felé – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

NAV-ellenőrzés: új rendszer, brutális számok! Cikk

Célzottan kiválasztott adózók ellenőrzése, a jelenben zajló gazdasági események vizsgálata, az áfára koncentráló adóellenőrzések, az ekáer, az onlinepénztárgép-rendszer és a nemzetközi adatok beépítése a kockázatok feltérképezésébe – egyebek mellett ezekre az elemekre épül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új ellenőrzési rendszere. Erről Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára tájékoztatta ma a sajtót.

Ne hagyja annyiban – védekezhet az adóhatósági eljárásokban Cikk

A vállalkozások többsége igyekszik elkerülni, hogy a NAV látókörébe kerüljön. Senki sem örül neki, ha az adóhatóság kéri őket nyilatkozattételre, mert ellenőrzik a tevékenységét. Joggal tartanak az adózók a vizsgálattól, mert még azok esetében is előfordulhat, hogy az eljárás kedvezőtlen következményekkel jár, akik mindent megtesznek, hogy jogkövető módon teljesítsék adókötelezettségeiket.

Adóellenőrzés indult a vállalkozással szemben? Így lehet önrevíziózni Cikk

Egyes adókötelezettségek teljesítésére irányuló ellenőrzés indításáról értesítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a társaságot, van-e lehetősége még ezt követően önrevíziót benyújtani – kérdezte olvasónk. dr. Szeiler Nikolett, ügyvéd, adószakértő válaszolt.

Fesztivál, vásár, vendéglátás: szinte mindenütt lesz élelmiszerellenőrzés Cikk

Elkezdődött a nyári élelmiszerlánc-ellenőrzés, július 1. és augusztus 31. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatalok szakemberei közösen ellenőrzik például az idegenforgalmi szempontból frekventált helyeket, így a strandokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítményeket, valamint kiemelten figyelik az UHT tejek forgalmazását is – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn az MTI-vel.

Ehetők-e a gumicukrok? Itt a válasz a Nébihtől Cikk

Gumicukrokat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ellenőrzésbe vont 20 féle gumicukor élelmiszerbiztonsági szempontból mind megfelelő volt, hibás jelölés miatt 8 terméknél hatósági eljárást kellett indítani – közölte a hivatal. Várhatóan 370 ezer forint élelmiszer-ellenőrzési bírságot szabnak ki.

Áfa-minősítés Kérdés

Német cég megbízásából, a cég 100 százalékos tulajdonában álló magyar kft.-nél,szerződés szerint tanácsadást, ellenőrzést, a magyar beszállítókkal és hatóságokkal kapcsolattartást kellene folytatni. A megállapításokat a tulajdonos német cégnek kell továbbítani. A számlát a német cégnek adnánk. A teljesítés helye és a áfa meghatározására szeretnék tanácsot kérni. Köszönettel: Varga Éva

Szabálytalankodott a NAV-ellenőrzöttek fele Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tavaszi akciója során az országszerte végzett több mint nyolcezer ellenőrzés felénél találtak valamilyen hiányosságot, és összesen 250 millió forint bírságot szabott ki az adóhatóság.

Ezekért húzhatja rá a vizes lepedőt a számlabefogadóra a revizor Cikk

A visszaigényelt áfa miatti úgynevezett kiutalás előtti ellenőrzések során nagyítóval vizsgálják a számlákat az adórevizorok. Azt is elvárják, hogy a számla befogadója szinte mindent kiderítsen a számla kibocsátójáról.

Közvetitett szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megrendelő felkéri cégünket az általa vezetett tréningek minőségi ellenőrzésére; tematika-, szereplap, -munkafüzet-kézikönyvek ellenőrzésére, trénerek egyéni felkészitésére, és a tréning dokumentáció ellenőrzésére. Mi ezzel megbizunk egy másik céget. Az általa felénk leszámlázott dijat egy az egyben árréssel továbbszámlázzuk. Hozzáadott érték nincsen. A megrendelővel a szerződésünk nem tartalmazza, hogy ő mely ügyfeleknél tart tréninget, mi csak a megrendelővel kötöttünk egy éves keret szerződést a feladatra vonatkozóan. A teljesitésigazolásban elszámoljuk, hogy a megrendelőnek melyik ügyfele kapcsán végeztünk munkát, de köztünk a megrendelővelvaló szerződésben nem szerepel, hogy ki az ő megbizója. Megállja-e a helyét az iparűzésiadó-levonásnál ez a szerződéses háttér? A kimenő számlán szerepel, hogy közvetitett szolgáltatás. Köszönettel

Folytatódik a húsvéti élelmiszerek ellenőrzése Cikk

A húsvéti termékekre koncentráló élelmiszerbiztonsági ellenőrzés zajlik az ország teljes területén hetek óta, az ellenőrök járják a boltokat, piacokat, előállító helyeket, és vizsgálják az állatszállító járműveket is – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán.

Aggodalomra semmi ok, a hamis óvszer már a NAV-nál Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága ismeretlen eredetű egészségügyi termékeket foglalt le két vállalkozásnál.

Rossz fát tesz a tűzre? Megnézi a NAV Cikk

Kiemelten ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idén a tűzifa-kereskedelmet, mert a tapasztalatok szerint adózási szempontból jelentős kockázatot hordoz.

Ők lesznek az adóellenőrzési célkeresztben Cikk

A kockázatot jelentő aktuális gazdasági folyamatokra és adózói magatartásokra tekintettel a NAV idén is meghatározta azokat a kiemelt vizsgálati célokat és főbb ellenőrizendő tevékenységi köröket, amelyekre fokozott figyelmet kíván fordítani a 2016-os évben. A Deloitte adó- és jogi tanácsadási részlegének partnere rávilágít a tájékoztató leglényegesebb részleteire.

Abszurd közjáték: az állami cég nem volt hajlandó átadni az ellenőrzéshez szükséges dokumentumokat Cikk

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az ügyészséghez fordult, mert nem lehetett végrehajtani az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. számvevőszéki ellenőrzését, ugyanis a cég nem bocsátotta rendelkezésre a szükséges dokumentumokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Iparűzési adó 1 százalék kedvezménye

Pölöskei Pálné

adószakértő

Beszámoló cseréje

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kata

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs