515 találat a(z) ellenőrzés cimkére

MNB árfolyam választásának hiánya – külföldi szolgáltatás esetén Kérdés

Esetleges fémdarab jelenléte miatt fogyókúrás porokat hív vissza a Nébih Cikk

Fogyókúrás porok visszahívásáról tett közzé tájékoztatót honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

TIM: a megállított járművek tizede nem tett eleget minden követelménynek Cikk

Négy nagyvárosban összesen 867 gépkocsi állapotát mérték fel a Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akcióban 2022. szeptember 19-e és 23-a között. Az Európai Mobilitási Hét kísérőprogramján a szakemberek 94 jármű esetében állapítottak meg hiányosságot, közülük 27 erősen szennyezőt kell két hónapon belül időszakos műszaki vizsgálatra vinni – ismertette pénteki közleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Szalámik versenye a Termékmustrán Cikk

Az egészben kapható, valamint a szeletelt szalámik összehasonlítása volt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) legutóbbi, sorban az ötödik Termékmustrájának a középpontjában. A minősítés során végül 22 termék kapott lehetőséget arra, hogy kiérdemelje a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) arany fokozatát – tette közzé honlapján csütörtökön a Nébih.

Cigarettát szagoltak ki a szolgálati kutyák Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai szolgálati kutyák, Becky és Ella segítségével csaknem hatszázezer forintot érő dohányterméket találtak Lónyánál egy autóban, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Alkoholszondás ellenőrzés Kérdés

Céges partner fintech bankszámlája Kérdés

Árrésellenőrzés Kérdés

Korrupcióellenes hatóságot állít fel a magyar kormány az EU-s támogatások felhasználásának ellenőrzésére Cikk

Határozatot fogadott el a kormány az európai uniós források lebonyolítását érintő jogellenességek és szabálytalanságok megelőzése, felderítése és kijavítása érdekében működő független hatóság felállításával összefüggő feladatokról; a határozat meg is jelent a Magyar Közlöny 143. számában.

NAV helyszíni ellenőrzések: ezeken a helyeken bukkanhatnak fel revizorok Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint az alábbi helyeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket a 36. héten.

Minősíthetetlen állapotokat talált a Nébih egy Balaton-parti vendéglátóhelyen Cikk

Egy Somogy megyei vendéglátóipari egység ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A szakemberek által feltárt hibák és hiányosságok, különösen az általános takarítatlanság, az étterem tevékenységének azonnali hatályú felfüggesztését, továbbá 790 kg élelmiszer forgalomból való kivonását indokolták, olvasható a Nébih honlapján.

Nyári szezonális ellenőrzés: figyelmeztetések, bírságok, tevékenységkorlátozások Cikk

2022. augusztus 20-án befejeződött a július 1-jén indult nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az országos akció során az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek 4679 ellenőrzést végeztek el, és 14 ezernél is több hazai és külföldi élelmiszertételt vizsgáltak. A feltárt szabálytalanságok miatt az ellenőrök 87 alkalommal éltek figyelmeztetéssel, 425 esetben szabtak ki bírságot megközelítőleg 31,5 millió forint értékben, míg tevékenységkorlátozást 37 esetben rendeltek el. A tavalyihoz képest alacsonyabb volt a forgalomból kivont élelmiszerek aránya, de a mennyiségük még így is csaknem elérte a 10 tonnát. Vegyes képet mutatnak tehát a tapasztalatok – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A mai napon átfogó szőlőszüreti ellenőrzés indult a NAV közreműködésével Cikk

A mai napon átfogó szőlőszüreti ellenőrzés indult ؘ– jelentette be Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár. A hatóságok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködésével az idén a szőlőültetvények és a szőlőt feldolgozó borászati üzemek megszokott ellenőrzésén kívül külön ellenőrzik az alacsony alkoholtartalmú borok előállítóit – tette közzé az Agrárminisztérium a kormany.hu-n.

Itt vannak a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés félidős eredményei Cikk

Lezárult az idei nyári szezonális élelmiszerlánc ellenőrzés első időszaka, melyet a megyei kormányhivatalok járási hivatalainak szakemberei és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai végeznek országosan összehangolva, a teljes élelmiszerláncra kiterjedően a Nébih irányításával. A júliusi első időszakban összesen 2 338 ellenőrzésre került sor. 284 esetben élelmiszer-előállító helyen, 884 esetben az élelmiszer-forgalmazásban és 1 170 esetben vendéglátóhelyen vizsgálódtak a szakemberek – tette közzé honlapján a Nébih.

Hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítanak két pénzügyőrt Cikk

Hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatott ki két pénzügyőrt, valamint egy vállalkozót a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

USA-ba távmunka

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Küldöldi kiküldetés

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Vállalkozásból kivont vagyon – monacói illetőségű tag

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs