35 találat a(z) egyetem cimkére

Ma este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási ponthatárokat Cikk

Ma este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási ponthatárokat, a felvételizők idén a megszokott elektronikus csatornákon értesülhetnek eredményeikről.

Egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése Kérdés

Egyetem miatti szolgálati idő vásárlás Kérdés

Megszűnő tanulói jogviszony hatása az egyéni vállalkozásra Kérdés

Egy adózó 2 gyermeket nevel – családi kedvezmény Kérdés

Egy adózó 2 gyermeket nevel, az idősebb nappali tagozaton egyetemen tanul, a kisebbik 2019. évben érettségizett, majd szeptembertől gépjárműjavító szakképzést kezdett el nappali tagozaton. Októbertől esti tagozaton folytatta tanulmányait. (2000. 04. 15-én született.) Kérdésem: az adózó mely hónapokra és milyen mértékű családi kedvezményt érvényesíthet 2019 évre? Tisztelettel: Takács Júlia

Elkezdődött az egyetemeken az oktatásmentes időszak Cikk

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az egyetemeken csütörtökre és péntekre kétnapos oktatásmentes időszakot rendeltek el, március 16-tól 20-ig előrehozott tavaszi szünet, ezt követően távoktatás lesz. A kollégiumokat érintően vannak eltérések az egyes intézmények szabályozásai között, de a külföldi hallgatók jellemzően maradhatnak.

Egyetemi továbbképzés elszámolható költsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-ben az egyik tag egyetemi továbbképzést szeretne folytatni és elszámolni a cég költségei között. A továbbképzés témája a cég tevékenységi körében bele is tartoznak. A kérdésem, hogy a tandíj összege elszámolható-e, jár-e valamilyen egyéb adófizetéssel? Akár a tag, akár a kft. részéről? Válaszukat várom. Kisfaludyné

Itt a kormány legújabb ötlete: felvételi nélkül lehetne egyetemre menni a technikumokból? Cikk

Az ötéves technikusi képzést elvégző diákok felvételi nélkül juthatnának be a szakirányuknak megfelelő egyetemi szakra – írja az Index a birtokába került kormányzati előterjesztésre hivatkozva.

Okosváros-ötletverseny egyetemistáknak, hosszabbított határidővel Cikk

Meghosszabbították a Mathias Corvinus Collegium és a T-Systems közös, egyetemistáknak szóló okosváros-ötletversenyének nevezési határidejét, a csapatversenyre március 2-áig jelentkezhetnek az érdeklődők.

Családi gazdálkodó egyetemi költségei Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az lenne a kérdésem, hogy egy 3 főből álló családi gazdálkodó esetében, ha a családi gazdaság vezetője elmenne egy egyetemi oktatásra, agrármérnöki karra, annak költségei (tandíj, utazások költségei, vizsgadíjak) elszámolhatóak lennének-e? Köszönöm előre is segítő válaszukat. N. Tünde

Családi adókedvezmény igénybe vétele passzív féléves egyetemista után Kérdés

Tisztelt Szakértő! A családi adókedvezmény igénylésével kapcsolatban kérnék ezúton segítséget. Egy négytagú családban van 2 gyermek, akik közül a kisebbik középiskolás, a nagyobbik pedig elmúlt 20 éves, ebben a félévben passzív volt a jogviszonya az egyetemen, és októbertől decemberig dolgozott. Ez idő alatt a jövedelme mindhárom hónapban meghaladta a 2018-as minimálbér összegét. Az lenne a kérdésem, hogy ezek alapján tekinthető-e a nagyobbik gyermek eltartott személynek, illetve figyelembe vehetik-e a családi adókedvezmény igénylésekor? Válaszát előre is köszönöm.

Munka mellett tanulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Levelezőn tanuló egyetemista munkát vállalt egy élelmiszerboltban. Havonta 3 hetet dolgozik majd 1 hetet iskolába jár. Fizetését a ledolgozott óraszám alapján kapja. A munkaadó elengedi iskolába, de arra az időszakra bért nem fizetne neki, csak amikor ténylegesen dolgozik. Meg lehet-e ezt valósítani a munkajogi szabályoknak megfelelően? Köszönettel: Vágner Emília

Biztosítási jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában szeretném a segítségüket kérni: Unokámat felvették a Széchenyi István Egyetem közlekedésmérnöki szakára. Tanulmányait TÁVOKTATÁS keretében folytatja szeptember 1-jétől. Kérdéseim: az egészségbiztosítási jogviszonya milyen formában érvényesíthető a felsőfokú tanulmányi időszakára (7 félév)? Magánszemélyként kell-e a 7320 forint/hó díjat fizetni, vagy egyéb módon érvényesíthető? Milyen dokumentumokat (igazolásokat) kell beszerezni és hová kell benyújtani? Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.

Termékdíj alóli mentes szervezetek Kérdés

Egyetem termékdíj fizetése alól milyen alapon mentes és ezt fel kell-e tüntetni a számlán?

Sikeres egyetemi pályázatok Cikk

A hazai felsőoktatási intézmények, különösen a nagy egyetemek sikeresen pályáztak az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) forrásaira – közölte az oktatásért felelős államtitkár a Debreceni Egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kártérítés

Lepsényi Mária

adószakértő

KATA 2021 - 3 millió forintos értékhatár

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close