8 találat a(z) egycélú utalvány cimkére

Egycélú utalvány Kérdés

Minek minősül a franchise által kibocsátott ajándékutalvány? Kérdés

Saját kibocsátású egycélú utalvány Kérdés

Ügyfelünk 15 000 forint értékben bocsátott ki egycélú utalványt, amit termékvásárlásra fordíthat a nyertes. (Üzletnyitás kapcsán indított egy promóciós játékot, rádióban és sms-ben kellett beküldeni a helyes választ, ahol is a nyertes kapta meg az utalványt.) Kérdésünk, hogy milyen adózási és számviteli feladatok kapcsolódnak a kibocsátáshoz, valamint a felhasználáshoz.

Egycélú utalvány, eltérő kibocsátó-elfogadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk egy utalványkibocsátó adóalany által értékesít egycélú utalványokat. Cégünknek ki felé kell kiállítania az értékesítéskor az áfás számlát? A végfelhasználónak vagy a kibocsátónak? Ha utóbbinak, akkor a kibocsátónak kell az utalványvásárlónak bizonylatot adnia, kérésükre számlát kiállítani? Nekünk hogyan kellene könyvelni a tételeket? Válaszát előre is köszönöm!

Egycélú utalvány franchise rendszerben Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Egycélú utalvány könyvelésével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni: Egy kft. kereskedelmi tevékenységet folytat, magyar franchise rendszer keretében működik, vásárlási utalványt igényelt a franchise rendszer működtetőjétől, erről áfamentes számlát kapott. Ezt a gazdasági eseményt követelésként kell könyvelni? Utalvány további értékesítésekor, illetve beváltásakor mikor kell áfát felszámítani, a gazdasági eseményeket hogyan kell könyvelni? Elfogadhat olyan utalványt is, amelyet más franchise partner adott el, ebben az esetben hogyan kell helyesen eljárni? Előre is köszönöm szíves válaszát!

Egycélú utalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk webáruháza egycélú utalványt bocsát ki. Az utalvány értékesítésekor a számlában felszámítjuk az áfát. Az utalvány beváltásakor többnyire nem egyezik a vásárolt termék értéke az utalvány értékével, a vevő viszont számlát kér. Hogyan állítom ki a számlát, hogy helyesen tartalmazza az áru értékét, a beváltott utalvány értékét, és a fizetendő összeget? Köszönöm a választ.

Áfa, bizonylatolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019. január 01-jétől az ingatlan bérbeadási tevékenység végzése esetén szja szerint nem bevétel a rezsiköltség megtérítése. Kérdésem az lenne, hogy a rezsiköltség pénzösszegének bizonylatolásához elegendő a bevételi pénztárbizonylat kiállítása, vagy számlakiállítási kötelezettség van, továbbra is beleszámít az alanyi adómentesség határába? Egycélú utalvány értékesítése esetén keletkezik a kibocsátónál (aki megegyezik a beváltóval) áfafizetési kötelezettség 2019-től, ekkor kerül a pénztárgépben beütésre a bevétel (utalványként). Amikor az utalvány beváltása megtörténik, akkor az utalvány értékének megfelelő összegben elegendő bevételi pénztárbizonylat kiállítása, amin szerepel az értékesített termék, és hogy utalvány ellenében történik az értékesítés? Ezt a tételt a pénztárgépben már nem kell rögzíteni? Pénztárgéphasználatra kötelezett vállalkozó úgy dönt, hogy az általa számítógépes úton kiállított készpénzes számlákat beüti a pénztárgépbe (elvileg a NAV nem büntet érte). A számítógép útján kiállított számlákat a gépi program kerekíti 5 és 0-ra. Jól gondolom, hogy a pénztárgépbe a kerekítés nélküli összeget kellene beütni? Köszönöm válaszukat!

5 százalékos kulcs, autóbérlés, utalvány – változások az áfában Cikk

Zömmel a jogharmonizációt szolgáló módosítások szerepelnek az Országgyűlésnek T/2931 számon benyújtott őszi adócsomag áfaváltoztatásokat tartalmazó fejezetében. Emellett az adózók számára előnyös módosításokat (például alanyi adómentesség értékhatárának emelése, személygépjármű-bérletre vonatkozó adminisztrációs könnyítés) is tartalmaz a csomag.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás jövedelem vagy szja-s?

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás és megbízási jogviszony

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs