29 találat a(z) együttműködési megállapodás cimkére

MNB: újabb felügyeleti együttműködés külföldön Cikk

Külföldi felügyelési tevékenységének erősítése érdekében újabb együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Tanulók gyakorlati képzése, pénzbeli juttatás adója és járuléka Kérdés

Egyetemista – szakmai gyakorlat – hallgatói munkaszerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk együttműködési megállapodást kötött egy egyetemmel, melynek hallgatója 5 hetes szakmai gyakorlatát tölti nálunk. A hallgatóval hallgatói munkaszerződést kötöttünk. A hallgatót nem illeti díjazás. Be kell-e jelenteni, kötelező-e ennyi időre a szabadság kiadása, és ha nem adjuk ki, akkor elég erről egy megállapodás, vagy meg kell váltani, még úgy is, hogy nincs díjazás? Felelősségbiztosítást kell-e kötni rá a munkáltatónak, munkavédelmi oktatásban kell-e részesíteni a hallgatót és kell-e orvosi vizsgálat? Köszönöm.

Együttműködési megállapodás 2020 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném tájékoztatását a 2020.02.03-tól, 15 hétre kötött együttműködési megállapodás alapján gyakorlati szerződéssel foglalkoztatott diák részére kifizetett juttatás adó- és járulékkötelezettségével kapcsolatban. Hetente a minimálbér 15 százalékát fizetjük. A díjazás utáni a munkáltatónak van szocho- és szakképzésihozzájárulás-fizetési kötelezettsége? A nappali tagozatos egyetemista diák biztosítottnak minősül, T1041-es bejelentőn be kell jelenteni? Köszönettel: V. Anikó

Őstermelő – együttműködési megállapodás diákmunkára Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy őstermelő nyáron 20 napra együttműködési megállapodás keretében foglalkoztat egy tanulót, akinek heti 7264 forintot fog fizetni. Jól tudom-e, hogy ezt a NAV felé nem kell bejelenteni, mivel a juttatás adómentes, és biztosított sem lesz a tanuló, vagyis a kifizetett juttatást semmiféle adó- és járulék nem terheli, valamint a 08-as bevallásban sem kell szerepeltetni (az őstermelő nem alanya a szakképzési hozzájárulási adónak)? Köszönettel: Erdélyi Andrea

Együttműködési megállapodás, ösztöndíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fizetett felnőttképzés esetében, amikor 720 óra összefüggő szakmai gyakorlatot ír elő a program, köteles-e a gyakorlati képzést biztosító oktató a tanulónak ösztöndíjat fizetni, amennyiben együttműködési megállapodásuk van? Ha igen, milyen címszóval, hogyan számolható el, és milyen bejelentési kötelezettsége van? Köszönettel

Magyar-kazah adóügyi együttműködési megállapodást írtak alá Cikk

Megállapodást írt alá Varga Mihály pénzügyminiszter és Solpankulov Berik kazah pénzügyminiszter-helyettes, amelynek révén erősödhet a két ország együttműködése az adó- és vámdigitalizáció területén – közölte a Pénzügyminisztérium az MTI-vel kedden.

Egyszerűsödik a horgászokmányok rendszere Cikk

Stratégiai partnerségi megállapodást és közfeladat-ellátási szerződést kötött az Agrárminisztérium (AM) a Magyar Országos Horgász Szövetséggel (Mohosz) pénteken Budapesten.

Együttlműködési megállapodás könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kisvállalkozás együttműködési megállapodást kötött 3 tanulóval a nyári szakmai gyakorlatra. Hogyan kell könyvelni a kötelezően kifizetett pénzbeli juttatást, illetve a szakképzési hozzájárulást csökkentő tételt?

Együttműködési megállapodás alapján foglalkoztatott juttatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Együttműködési megállapodás alapján foglalkoztatott tanulónak az iskolai időszak alatt (szeptember-május) kell-e juttatást fizetni? Ha nem kötelező, de mégis kap, akkor ez ugyanúgy járulék-, és adómentes, mint a nyári, egybefüggő gyakorlati időszak juttatása? A szakképzési hozzájárulás kedvezménynél az oktatói kiegészítő kedvezmény itt is igénybe vehető, vagy csak tanulószerződés esetében? Előre is köszönöm a segítséget.

Levelező tagozat együttműködési megállapodással Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megtudni, hogy levelezőn szeretnék egy szakmát elsajátítani OKJ képzés keretében levelező tagozaton. Az elvégzés feltétele 720 gyakorlati óra elvégzése. Megvalósítható a gyakorlat együttműködési megállapodás keretében a saját időbeosztásomban is úgy, hogy egyszer két hetet és egyszer 4 hónapot dolgoznák folyamatosan napi 8 órában? Az együttműkődési megállapodásnak van a NAV vagy egyéb szerv felé bejelentési és fizetési kötelezettsége? Köszönettel: Horvátné

Együttműködési megállapodás felsőoktatásban, díjazás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég 12 hetes egybefüggő időtartamra foglalkoztat felsőfokú intézményben tanuló hallgatót szakmai gyakorlatra, hallgatói munkaszerződéssel, az egyetem és cég között együttműködési megállapodással. A díjazás mértéke az Nftv. 44. § (1) bekezdés a) pontja, valamint a (3) bekezdés a) pontja alapján lett megállapítva. A törvény szerint a díjazás mértéke legalább hetente a kötelező legkisebb minimálbér 15 százaléka. Helyesen járunk-e el, ha a 138 000 forint minimálbért alapul véve a díjazása hetente 20 700 forint? Előre is köszönettel

Megállapodás magyar, lengyel, szlovák és román munkáltatói szervezetek között Cikk

Regionális együttműködési megállapodást írtak alá pénteken Kolozsváron Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Románia reprezentatív munkáltatói szervezetei.

A Nébih segíti majd az utazási irodákat Cikk

A turisták hatékony tájékoztatása, ezáltal pedig az utazásokban rejlő élelmiszerlánc-biztonsági kockázatok csökkentése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Utazási Irodák Szövetsége és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – közölte a hivatal az MTI-vel.

Felsőoktatásban kötelező gyakorlat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyetemen tanulmányokat folytató tanuló cégünknél tölti kötelező gyakorlatát. Az iskolával nem kötöttünk együttműködési megállapodást. Ha jól tudom, ez esetben a tanulót díjazásban kell részesíteni. Mi a minimális összeg, amit ki kell fizetni a számára? Válaszát köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérkifizetés tárgyi eszközzel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Beteg gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíjkorhatár elérése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close