11 találat a(z) eBay cimkére

Alkatrész vásárlása az eBay-ről továbbértékesítési céllal Cikk

Hogyan történik a vámkezelés, ha egy kft. eBay-ről vásárol alkatrészt, amelyet tovább szeretne értékesíteni? Érinti-e a beszerzés a BIREG-kötelezettséget? Olvasói kérdésre Antretter Erzsébet a Niveus Consulting Group igazgatója válaszolt.

Áfa harmadik ország felé Kérdés

Ebay-en történő értékesítés Kérdés

Tisztelt Cím ! Ügyfelem ebay-en keresztül értékesít az EU területén kívülre. Kérdésem az, hogy mivel tudja igazolni azt, hogy a termék elhagyta az országot illetve az uniót is. A ragszám megőrzésével ennek a kötelezettségnek eleget tesz, vagy a kiléptető hatóság igazolása szükséges ? Válaszukat köszönöm!

Eltávolítja oldalairól a veszélyes termékeket a négy nagy online piactér Cikk

Kötelezettségvállalást írt alá négy nagy online piactér, az Alibaba, az Amazon, az Ebay és a Rakuten-France a veszélyesnek bizonyuló termékek gyorsabb eltávolítására – közölte az Európai Bizottság.

Ebay Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk ebay-en keresztül értékesíti webáruházának termékeit közösségi tagállamokba. Az lenne a kérdésünk, az ebay-t minek kell tekinteni? Közösségi szolgáltatás igénybevételeként? Könyveléstechnikailag ez hogy néz ki? T:52-K:45, áfa szempontjából 467-re és 466-ra is könyvelem? Beteszem a fizetendőbe és a levonható áfába is? És mivel közösségi adószáma van az ügyfélnek és az ebay-nek is, így A60-as is kell? Fizetendő áfa 18. sor, levonható áfa 67. sor a 65-ös bevallásban? Válaszát előre is köszönjük!

Távolsági értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! "EBay – így kell számláznia, ha az online világpiacon értékesít" cikkel kapcsolatosan kérdezném, hogy azokban az esetekben, amikor az EU másik tagállamában bejegyzett eladó cég a terméket a célország tagállamában adja fel (pl. futárpostával), akkor a célország által meghatározott áfa adómértéktől függetlenül (pl. Magyarország esetében 35000 EUR) köteles-e bejelentkezni a célország adóhatóságához az áfakörbe? Például áthozza a határon és az első településen adja fel, vagy a célországban lévő raktárból szolgálja ki a vevőt. Köszönettel, Varga József

EBay – így kell számláznia, ha az online világpiacon értékesít Cikk

Hogyan kell kiállítani egy magyar áfaalany cégnek a számlát, ha termékeit az eBay-en keresztül értékesíti? A vevők között EU-s és nem EU-s adóalanyok, illetve nem adóalanyok is vannak. Írásunk egy olvasói kérdés alapján született.

EBayen történő termékértékesítés Kérdés

Egy kft. (áfaalany) eBay-en keresztül szeretné termékeit értékesíteni. A számlázással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni EU-s, illetve nem EU-s adóalany, illetve nem adóalany részére történő értékesítés esetén.

Internetes eladás Ebay-en Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, milyen adózási formát javasolnak a következő tevékenységhez: Ebay-en szeretnék árulni termékeket csak amerikai vevőknek, amit Amerikában, illetve Kínában vennék meg olcsóbban. Én a termékkel nem találkoznék, a szállítást a nekem eladó cég biztosítaná. Ezt nevezik dropshippingnek. Én gyakorlatilag egy közvetítő szerepet töltenék be, a jövedelmem a beszerzési és az eladási ár közötti különbözet lenne. A tranzakció dollárban történne Paypal-on keresztül, onnét tudnám Magyarországra utalni a számlámra, átkonvertálva forintra. A termék Magyarországot nem érintené egyáltalán. Amit Amerikából szereznék be, azon a terméken lenne úgynevezett tax (kereskedelmi adó), ezt nekem felszámítaná a beszállító cég, de én már nem számlázhatnám tovább a vevőnek, mivel Magyarországról működöm. Ha amerikai cégem lenne, akkor be kellene fizetnem bizonyos esetekben. Amerikában nincs áfa, tehát nem tudom, hogy ezt például hogyan lehet összeegyeztetni a magyarországi áfatörvénnyel. Van egyáltalán lehetőség ezt magyarországi keretek között végezni, és, ha igen, milyen adózás szerint, vagy egy amerikai céget kell létesítenem, mert az a célország, ott merül fel az adó? Ez utóbbi esetben úgy tudom, be kell jelenteni a NAV Kiemelt Ügyek Adóigazgatóságán, és úgy hallottam, ez rengeteg plusz adminisztrációval jár, ez tényleg így van? Köszönöm válaszukat.

Adózás internetes kereskedelmi tevékenység után Kérdés

Kérem szíveskedjenek részemre tájékoztatást adni: A magánszemély (továbbiakban: seller) beregisztrál a www.ebay.com aukciós oldalon, kifejezetten az ebay USA oldalán. Ezzel lehetővé válik a seller számára, hogy az ebayen vásároljon, eladjon. Vásárlásait bankkártyával elektronikusan egyenlíti ki. Egy megfelelő terméket kinézve az ebay oldaláról, annak képét, leírását lementve, seller ezt az ebayre feltöltve eladásra kínálja árrés alkalmazásával. A terméket ekkor még nem veszi meg, csupán tovább szeretné értékesíteni. Amikor a terméket értékesíti az ebay felületén, a vevő (buyer) a termék árát átutalja seller részére. Ezt követően seller az ebay oldalán a terméket megvásárolja és szállítási címnek megadja a vevő címét, aki tőle ezt megrendelte. Az ebay a terméket kiszállítja buyer részére. Seller a terméket a hozzá befolyt vételárból veszi meg. A bevételből kifizeti a terméket, az egyéb költségeit, a megmaradó összeget pedig a magyar magánszámlájára utaltatja. A seller nem birtokol, áruja nincs, a teljes tevékenység – a beszerzés, értékesítés, áru helye, szállítás és a teljes pénzmozgás – mind az USA-ban történik. Kérem, szíveskedjenek tájékoztatni a seller magyar magánszámlájára beérkező jövedelem adózási módjáról és mértékéről, milyen számlát kell kibocsátani a sellernek a vevő féle (kiemelt tekintettel az áfára!)? A seller lehet-e gazdasági társaság? Ha igen, az ő esetében hogyan történne az adózás és a számlázás? Köszönettel: Nagy Ágnes

Orosz állampolgár adózása Kérdés

Tisztelt Szakértők! Orosz állampolgárok (férj, feleség) az év nagy részét Magyarországon töltik, több mint 180 napot. Van egy magyarországi kft.-jük, ahol mindketten ügyvezetők, amelyért bért kapnak. Magyarországi lakásuk egy részét a cégnek bérbe adják évi 600 ezer forintért. A férj tulajdonában egyedi pénzérmék vannak, amelyeket részben a korábbi években vásárolt, amíg Oroszországban élt, részben pedig örökölte. Ezeket eBay-on értékesíti, a 2014. évi értékesítés körülbelül 4 millió fornt. Oroszországban jödedelmet nem szerez. Az eBay-értékesítést Magyarországon kell bevallani a magyar adótörvények szerint? Ha igen, akkor az eBay-értékesítés üzletszerűnek minősül, vagy adózhat az ingóértékesítés szabályai szerint? Az internetes eladás mikor minősül üzletszerűnek? Köszönettel: Izsó Krisztina

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Befejezetlen beruházás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Energia-nyilatkozat – lakossági fogyasztó

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyéni cég kft.-vé átalakulás és a tao

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 június
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs