43 találat a(z) drágul cimkére

Keddtől újra drágul az üzemanyag Cikk

A héten kedden a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát is emeli a MOL – írja a holtankoljak.hu.

Újra drágul az üzemanyag csütörtöktől Cikk

Csütörtöktől ismét drágulásra számíthatunk az üzemanyagárak tekintetében – írja a holtankoljak.hu.

Áremelést hoz a visszaváltási rendszer: az 50 forintos betétdíjnál nagyobb mértékben drágulhatnak az italok Cikk

A 24.hu egybegyűjtötte, hogy a gyártóknak és a kereskedőknek milyen pluszköltségekkel szükséges számolniuk a kötelező kötelező visszaváltási rendszer (DRS) bevezetése után. A gyártók amiatt bírálják a MOL MOHU-t és az energiahivatalt, hogy a díjak költségszerkezete nem átlátható, így akár „hasraütésszerűen” dönthetnek arról, mennyit fizettetnek meg velük.

Tovább lassult az infláció, lement 8 százalék alá Cikk

7,9 százalékos inflációt mért a KSH novemberre, alacsonyabbat, mint 2022 januárja óta bármikor. Októberről novemberre a benzinár nagyot esett, az elmúlt egy évben a használt autók ára csökkent látványosan, az élelmiszerek viszont újra drágultak. A leginkább pedig az segített az infláció csökkentésében, hogy a KSH módszertanja szerint, amelyről folyik az egyeztetés az Eurostattal, a rezsi 18 százalékkal olcsóbbra jön ki, mint tavaly ilyenkor – írja a hvg.hu.

Itt vannak a friss inflációs adatok: a tojásért 30 százalékkal többet fizetünk, mint egy éve Cikk

2023. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 17,6 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,3 százalékkal nőttek, ezen belül viszont a ruházkodási cikkek 1,4, az élelmiszerek 0,9, a tartós fogyasztási cikkek pedig 0,5 százalékkal kevesebbe kerültek, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

Durván drágulhat a bankolás Magyarországon, négy bank már lépett Cikk

Az infláció mértékével megemelhetik bankszámláik díjait az egyes pénzintézetek, ami két év alatt akár 33 százalékos drágulást is eredményezhet. Minden bank él ezzel a lehetőséggel, valóban ilyen mértékben drágulnak a számlacsomagok? A helyzet nem ilyen egyszerű, egyelőre csak négy pénzintézet jelentett be 2023-ra költségmódosítást: az Erste, a K&H, az OTP és a MagNet. Példákon mutatjuk, mire számíthatnak az ügyfelek – írja a portfolio.hu.

DK: kétszer annyiba kerül a kenyér, a vaj és a zsír, mint egy éve Cikk

Kétszer annyiba kerül a kenyér, a vaj és a zsír, mint egy évvel ezelőtt – mondta hétfői, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője, közölte az MTI.

Trenkwalder: egy év alatt 11 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére Cikk

A harmadik negyedévben 1579 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez 11 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakában tapasztalt 1429 forinthoz képest. A felsőbb bérkategóriákban is hasonló mértékben változtak a bérek: a Moore Hungary több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője esetében 2021 harmadik negyedévéhez képest 10 százalékos bérnövekedést tapasztalt.

Szerdától jelentősen emelkedik az üzemanyagok piaci ára Cikk

Szerdától jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj ára – írja a holtankoljak.hu.

Tíz forinttal emelnék a tojás árát szeptembertől a termelők Cikk

Az emelkedő energia- és takarmányárak, valamint a folyamatosan növekvő termelési költségek miatt szeptembertől a tojástermelők nettó tízforintos darabonkénti termelőiár-emelésre kényszerülnek – közölte a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség) az MTI-vel csütörtökön.

KSH: 11,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak júniusban Cikk

2022. júniusban a fogyasztói árak átlagosan 11,7 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett a leginkább. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 1,5 százalékkal nőttek – tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.

Itt van július elseje: élesednek a különadók, drágul az élet Cikk

Élesednek a különadók, nagyobb lesz a jövedéki adó is, megdrágul az alkalmi munkások foglalkoztatása. Sok okmány lejár, csak az autósok kapnak egy kiskaput, és igaz, nem 1-jétől, hanem másodikától, de SZÉP-kártyával sem lehet majd ételt venni. Összegyűjtöttük, mi minden változik, ahogy elkezdődik az év második fele – írja a hvg.hu.

Megdrágulhatnak a bankszámlák az új bankadó miatt? Cikk

A kormány bejelentése alapján a bankok extraprofitjának egy részét elvonja az állam. A tervek szerint 2022-ben és 2023-ban a pénzintézeteknek évi 300 milliárd forinttal emelkedne az adófizetési kötelezettsége. Vajon ráterhelhetik ezeket a plusz költségeket a bankszámládra? – írja a Bankmonitor.

Jelentősen drágultak a használt autók Cikk

Tavaly 43 százalékkal, 4 millió forint közelébe emelkedett a használt autók átlagos hirdetési ára , az autók átlagéletkora azonban csak fél évvel csökkent; a drágulás idén is jelentős lehet – közölte saját adatai alapján a Használtautó.hu.

Ismét drágítja a földgáz exportárát a Gazprom Cikk

Rövid időn belül ismét emelte az exportra szánt földgáza árára vonatkozó előrejelzését a Gazprom.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfakód

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Áfa áthárítása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink