9 találat a(z) dinnye cimkére

Őstermelők pácban: könnyíteni kellene a dinnyézők helyzetén Cikk

A nyár egyik slágere a dinnye, melynek értékesítése – mivel szezonális termékről van szó – nem kis fejtörést okoz akkor, ha közösen termelik.

Közös őstermelés, családi gazdaság – ki adja el a dinnyét? Cikk

A nyár beköszöntével itt a dinnyeszezon. A dinnye értékesítése – mivel szezonális gyümölcsről van szó – nem kis fejtörést okoz, ha közösen termelik.

Boltokban a magyar dinnye – áruházi körkép Cikk

A legtöbb magyarországi áruházláncnál kapható belföldön termelt dinnye a piaci szereplők tájékoztatása szerint.

Rekordárat fizettek két dinnyéért Japánban Cikk

Rekordot jelentő 3,2 millió jenért (nyolcmillió forintért) kelt el szombaton két dinnye Japánban, az idei szüret első aukcióján a szapporói piacon.

Dinnyevédjegy bevezetését tervezik Cikk

Dinnyevédjegy bevezetését tervezik, hogy a fogyasztók jobban meg tudják különböztetni a magyar dinnyét a külfölditől – mondta Horváth Zoltán, a Baranya megyei kormánymegbízott az M1-en.

Saját termés értékesítése: idénymunka vagy alkalmi munka lehet? Cikk

Családi gazdaság, dinnyét termeszt. A megtermelt dinnyét kizárólag maguk értékesítik, különböző értékesítési helyeken, mástól nem vásárolnak fel dinnyét, csak a saját termésüket adják el. Van munkaviszonyos dolgozójuk is az értékesítésre, de egyszerűsített foglalkoztatottakat is alkalmaznak eladásra, illetve szedésre. Az egyszerűsített foglalkoztatásnál alkalmazható-e – a mezőgazdasági munka miatt – a napi 500 forintos járulék? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

Kell-e pénztárgép az őstermelőnek? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném szakmai segítségüket kérni az alábbi esethez. Két fővel működik egy családi gazdaság, és 5,5 hektáron dinnyét termelnek. A megtermelt dinnyét kizárólag maguk értékesítik, különböző értékesítési helyeken. Mindketten rendelkeznek külön őstermelői igazolvánnyal, így az értékesítési helyen ezt be is tudják mutatni. Mivel az őstermelői tevékenységhez kapcsolódóan az őstermelői tevékenységek között külön nem szerepel a 47-tel kezdődő kereskedelmi tevékenység, így a családi gazdaság nem kötelezett pénztárgép használatára. Az értékesítés helye – alkalmi bérleti szerződésekkel – útszéli bódé, piaci árusítóhely, fedett helyiségként kialakított épületrész. Ezeken a helyeken az áramforrás nem biztosított, így nem is lehetne a pénztárgépet megoldani. Úgy gondolom, hogy ez az értékesítés nyugtával a helyszínen minden esetben megoldható. Ha nem, akkor mi a helyes megoldás? Köszönettel.

Ki nem találná, mit rejtettek a dinnye közé Cikk

Száztízezer doboz adózatlan cigarettát találtak egy bolgár teherjárműben, görögdinnyék közé elrejtve a pénzügyőrök az M43-as autópályán – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

Itt a dinnyeszezon - elkezdődött az árháború Cikk

Már-már megalázónak tartják a hazai görögdinnye-termelők, hogy az áruházláncok túlságosan alacsony, esetenként 40 forint körüli kilónkénti felvásárlási árakon akarják kezdeni a július elején induló idei dinnyeszezont. A gazdálkodók szerint a kereskedők úgy igyekeznek elosztani egymás között a jövedelmeket, hogy addig viszik le az árakat, ameddig a termelők az ajánlatokat még elfogadják – írja az agrárszektor.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Svájci magánszemély számára számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Adómentes használtautó-értékesítés

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close