44 találat a(z) csökkentés cimkére

Kkv-k figyelem! Ilyenkor elkerülhetetlen a szankció Cikk

Előfordulhat, hogy a korábban érvényesített beruházási, illetve más, adóalap-csökkentő kedvezményre utóbb jogosulatlanná válik a vállalkozás. Szankciókkal jár, ha ez az érvényesítéshez képest túl rövid időn belül következik be. A még keményebb pénzügyi retorziók elkerülése érdekében a társaságok jól teszik, ha az „érdemtelenné válást” szerepeltetik bevallásukban.

Kisebb jövedelem: az adójóváírás csökkentése hogyan kompenzálható? Cikk

Az igazi probléma a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége szerint, hogy a munkavállalók háromnegyedének csökkent a nettó keresete, és ami most történik, az nem béremelés, hanem kompenzáció, ami nem jelent keresetnövekedést a tavalyi évhez képest, miközben az árak elrohantak.

Veres: Robin Hood adó nélkül nincs támogatás Cikk

A pénzügyminiszter szerint nem lesz pénz a távhődíj kompenzálására, ha az Országgyűlés nem fogadja el a Robin Hood-adót. Veres János elmondta: továbbra is az a véleménye, hogy nem alanyi jogon kellene a kompenzációt bevezetni.

OÉT: bírálatok kereszttüzében az adó- és járuléktörvények Cikk

A jövő évi adó- és járuléktörvények tervezete szerint összesen 145 milliárd forint tehercsökkenés valósulhat meg, amelyből 100 milliárddal részesednek a vállalkozók, 45 milliárddal a lakosság - mondta Veres János pénzügyminiszter kedden az Országos Érdekegyeztetési Tanács (OÉT) plenáris ülésén, ahol a munkáltatói és a munkavállalói oldal is élesen bírálta az adómentes természetbeni juttatások 11 százalékos tervezett adóját.

Gyurcsány: az APEH segítőkész és határozott Cikk

Adó- és járulékcsökkentésre szükség van, de azt nem lehet az állam működőképességének a rovására, a szociális és jóléti biztonság kárára megtenni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Balatonfüreden, az adóhivatali dolgozók országos konferenciáján.

Adó- és járulékcsökkentés: 5-10 pontos csomag körvonalazódik Cikk

Rövid, mindössze egyórás volt pénteken az a zártkörű tanácskozás, amelyen Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök, néhány miniszter és az MSZP-frakció vezetői egyeztettek adó- és járulékkérdési ügyekben - írta hétfőn a Népszabadság.

Melyek lehetnek csökkentett áfakulcsos szolgáltatások? Cikk

Az Európai Bizottság a mai napon javasolta az áfa-irányelv módosítását annak érdekében, hogy a tagállamok rugalmasabban alkalmazhassanak tartós jelleggel csökkentett áfakulcsokat bizonyos szolgáltatások tekintetében. A Bizottság javaslata olyan területekre irányul, ahol megfelelően bizonyított, hogy a csökkentett áfakulcsok alkalmazása nem okoz zavart a belső piac működésében.

Részlegesen eltörölnék a haláladót Cikk

A mai napon végre célba érhet az MDF sokéves munkája, mivel a parlamenti pártok kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy csökkenteni és egyszerűsíteni kell a haláladót. Az elmúlt hetek tárgyalásai során az is kiderült: a pártoknak más-más elképzelése van az adónem jövőjéről.

Vámosi-Nagy: a bérterhek csökkentése nem fehéríti a gazdaságot Cikk

A magyar adórendszer egyik fő problémája a munkát terhelő adók (járulékok) magas szintje. Sokan ennek tudják be a bejelentés nélkül történő foglalkoztatást, amely sajnos valóban jellemző a magyar gazdaságban, elsősorban – de nem kizárólag – a mikrovállalkozásoknál. Nem kevesen a külföldi működő tőke oly kívánatos beáramlása egyik fő gátjaként is a munkaerő magas közterhét jelölik meg. A gazdaságot nem fehérítené, de mégis mivel járhat a közterhek csökkentése?

Elmaradt adócsökkentés: mivel kárpótolják az adófizetőket? Cikk

Törvénybe foglalt adócsökkentés helyett adóemelés történt az elmúlt három évben. Az iparűzési adó eltörlése helyett a különadó bevezetése és a 15-ről 25 százalékra növelt eva-kulcs mellett hosszan sorolhatók még az adófizetők pénztárcájába vágó intézkedések. Mi maradt a javaslatokból?

Adóreform: meghiúsult adócsökkentési remények Cikk

Minél tovább hátrál Gyurcsány Ferenc és pártja a néhány hete meghirdetett közteher-csökkentési javaslatokból, annál inkább dübörög a reformkövetelő közgazdászok hangja.

Adórefom Ausztriában: 3,5 milliárd eurós tehercsökkentést akarnak a munkavállalók Cikk

Összességében három és félmilliárd eurós tehercsökkentést javasolnak az osztrák munkavállalók képviselői a 2010-re előirányzott adóreform keretében, méghozzá úgy, hogy a fő kedvezményezettek az alacsony és a közepes jövedelműek legyenek.

Adók, járulékok: 200-300 milliárdos csökkentés lehet? Cikk

Inkább kevesebb programot hirdessen meg a kormány, de azt fejezze is be; ezzel árnyalta Gyurcsány Ferenc keddi, a szocialista frakció előtt elmondott beszédét több, a Népszavának nyilatkozó képviselő.

Svédország csökkentené a személyi jövedelemadó-terheket Cikk

A svéd kormány a személyi jövedelemadó csökkentését tervezi jövőre a foglalkoztatás javítása céljából. A teljes munkaidőben dolgozók 2008 januárjától havonta 1000 koronával, hozzávetőleg 28 ezer forinttal többet vihetnének haza.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlázás házhozszállításnál

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Nyugdíjpénztári tagi kölcsön

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Napelemes rendszer értékcsökkenési leírás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close