55 találat a(z) csökkentés cimkére

Veszélyben a nyugdíjak Cikk

Ha sikeres lenne a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazása érdekében tervezett referendum, akár nyugdíjcsökkentéssel is számolhatnak az öregségi ellátásban részesülők – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az origo.hu-nak adott interjújában.

Inog a román adócsökkentés? Cikk

Románia nem állapodott meg az Európai Bizottság szakértőivel a Bukarest által január 1-jétől tervezett adócsökkentésekről – jelentette be Eugen Teodorovici román pénzügyminiszter.

Adócsökkentések a szomszédban Cikk

A román képviselőház megszavazta szerdán a kormány által beterjesztett adótörvényt, amely szerint január 1-jével 19 százalékra csökken az áfa a jelenlegi 24 százalékról.

Őstermelők adóbevallása: így csökkenthető a bevétel Cikk

A 1453-as bevallás benyújtására kötelezett őstermelők csökkenthetik e tevékenységből származó bevételüket csökkentsék egyebek között a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévő személyek foglalkoztatásához kötődő kiadással vagy annak egy részével.

Ki, mennyit nyer az adócsökkentésből? Cikk

Az adócsökkentés költségvetésének nevezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mai sajtótájékoztatóján a jövő évi büdzséről szóló törvényjavaslatot.

Ezt várja az adócsökkentéstől a kormány Cikk

A kormány a sertéshús áfájának csökkentésével lehetővé teszi, hogy a fogyasztói árak ténylegesen csökkenjenek, fontos, hogy a kereskedők ezt ne nyeljék le – mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán szombaton.

Adócsökkentésekről tárgyalt a kormány Cikk

A kormány a mai ülésén a 2016-os költségvetés kapcsán megtárgyalta az adócsökkentési javaslatokat is – jelentette be Varga Mihály.

Jócskán csökkentenék az áfát a csalások visszaszorítása érdekében és eltörölnék az osztalékadót is Romániában Cikk

A jelenlegi 24-ről 20 százalékra csökkentené az általános forgalmi adót (áfa) és eltörölné az osztalékadót a román kormány jövőre - jelentette be Victor Ponta miniszterelnök szerdán.

Vállalkozói osztalékalap csökkentése Kérdés

T.Cím! Egyéni vállalkozó 2013. évben beszerzett ingatlant (üzlet). A 2013. évi adóbevallásában az ingatlan nettó értékét (még el nem számolt écs) osztalékalap-csökkentő tételként figyelembe vettük. A 2014. évben fizette ki a NAV határozat alapján az illetéket, ami ugye a bekerülési ár része. Jól gondolom, hogy erre (illetékre) nem tudja érvényesíteni a fenti osztalékalap-csökkentő tételt 2014-ben? Ugyanezen ingatlan vonatkozásában ha felújítási munkákat végzett 2014-ben és az a bekerülési ár részét képezi, akkor az osztalékalap-csökkentésnél a felújítási részre eső még el nem számolt értékcsökkenés érvényesíthető? Köszönöm

Nyugdíj: jön a csökkentés. Egymást érik a megszorítások a szerbeknél Cikk

A progresszív adózás után októbertől progresszív nyugdíjcsökkentést vezet be a szerb kormány - jelentette be Aleksandar Vucic miniszterelnök a szerbiai közszolgálati televíziónak adott interjújában.

MSZP: tömeges nyugdíjcsökkentést okozna az ellátás gyermekszámhoz kötése Cikk

Az MSZP népesedéspolitikai intézkedésnek álcázott tömeges nyugdíjcsökkentésnek tartja azt, hogy a gyermekek számához kötnék a nyugdíj mértékének megállapítását.

Kkv-k figyelem! Ilyenkor elkerülhetetlen a szankció Cikk

Előfordulhat, hogy a korábban érvényesített beruházási, illetve más, adóalap-csökkentő kedvezményre utóbb jogosulatlanná válik a vállalkozás. Szankciókkal jár, ha ez az érvényesítéshez képest túl rövid időn belül következik be. A még keményebb pénzügyi retorziók elkerülése érdekében a társaságok jól teszik, ha az „érdemtelenné válást” szerepeltetik bevallásukban.

Kisebb jövedelem: az adójóváírás csökkentése hogyan kompenzálható? Cikk

Az igazi probléma a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége szerint, hogy a munkavállalók háromnegyedének csökkent a nettó keresete, és ami most történik, az nem béremelés, hanem kompenzáció, ami nem jelent keresetnövekedést a tavalyi évhez képest, miközben az árak elrohantak.

Veres: Robin Hood adó nélkül nincs támogatás Cikk

A pénzügyminiszter szerint nem lesz pénz a távhődíj kompenzálására, ha az Országgyűlés nem fogadja el a Robin Hood-adót. Veres János elmondta: továbbra is az a véleménye, hogy nem alanyi jogon kellene a kompenzációt bevezetni.

OÉT: bírálatok kereszttüzében az adó- és járuléktörvények Cikk

A jövő évi adó- és járuléktörvények tervezete szerint összesen 145 milliárd forint tehercsökkenés valósulhat meg, amelyből 100 milliárddal részesednek a vállalkozók, 45 milliárddal a lakosság - mondta Veres János pénzügyminiszter kedden az Országos Érdekegyeztetési Tanács (OÉT) plenáris ülésén, ahol a munkáltatói és a munkavállalói oldal is élesen bírálta az adómentes természetbeni juttatások 11 százalékos tervezett adóját.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Beolvadásos kiválás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs