6 találat a(z) cégtemető cimkére

Leleményes adócsalók – bűncselekmények a könyvelésben Cikk

Toplistás adócsalások: cégtemető, körhintacsalás, őrzés-védelem, munkaerő-kölcsönzés, de élre törnek új elkövetési módok is. Hogy mennyire voltak, vagy inkább nem voltak leleményes adócsalók a magyarok, azt megtudhatja cikkünkből.

Cégtemetők a NAV célkeresztjében Cikk

Cégtemetők nyomába eredt a NAV, több mint nyolcvan cégláncolat ügyében nyomoznak. Az okozott kár milliárdos nagyságrendű, sokszor más bűncselekmények is kapcsolódnak a cégtemetők fő tevékenységéhez – írja a hvg.hu.

Cégtemető vagy céges otthon? Erre ügyeljen a székhelyszolgáltatóknál! Cikk

Zűrös cégeket jutányos áron átvevő strómanokat fülelt le a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága. Egy kiskunfélegyházi család szerény otthona 30 vállalkozás számára szolgált székhelyül. Önmagában a székhelyszolgáltatói tevékenység nem bűncselekmény, és piaci igény is van rá. A „gazdasági krimi” ürügyén a legális szolgáltatók ismérveit foglaltam össze.

Könyvelőket, ügyvédeket vádol adócsalással és sikkasztással a NAV Cikk

Lezárták az államnak 800 millió forint kárt okozó cégtemető ügyében indított nyomozást. Adócsalás és sikkasztás miatt 157 ember, köztük könyvelők, ügyvédek ellen javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - hangzott el péntek este az M1 Híradójában.

Fiktív szerződésekkel adták-vették a cégeket. 28 vádlott Cikk

Egy év tíz hónap, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hétfőn, nem jogerősen a Szekszárdi Járásbíróság az iregszemcsei "cégtemető" ügyének elsőrendű vádlottját, aki a vád szerint 158 céget vásárolt meg fiktív szerződéssel. A másod- és negyedrendű vádlottra letöltendő börtönbüntetést szabott ki a bíróság.

Cégtemető, cigarettacsempészet, olajmaffia – a NAV topfogásai Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóellenőrei, pénzügyőrei és pénzügyi nyomozói számos tipikus és nagy értékű visszaélést lepleztek le 2013-ban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

GDPR – adatmegőrzési idők külföldön

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Adattovábbítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Egyszerűsített foglalkoztatás esetén létszámszámítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close