19 találat a(z) cégbejegyzés cimkére

Online cégalapítás: új eljárás vagy csak újragombolás? Cikk

Bár a cégbejegyzés számos lépése korábban is elektronikus volt, mégis volt néhány kötelező, személyes jelenlétet igénylő eljárási metódus, amely nélkül a cégalapítás nem volt megvalósítható. A cégtörvény augusztus elseje óta hatályban levő módosítása azonban lehetővé teszi, hogy kizárólag online módon, személyes megjelenés és papíralapú iratok nélkül is céget lehessen alapítani.

Előtársaság ügyvezető Kérdés

Elutasított cégbejegyzés Kérdés

Tőkerendezés könyvelése Kérdés

Induló cég tao/kiva Kérdés

Legyen óvatos, ha sok cégtáblát lát egy ajtón! Cikk

Bár a cégjogi környezet sokat tisztult az elmúlt évek során, de úgy tűnik, még mindig szép számmal akadnak látványos szürke foltok a cégvilágban. Egyik ilyen jelenség azon cégek túlélőképessége, amelyek olyan címekre vannak bejegyezve, amely címen sok más vállalkozóval osztoznak – írja az opten.hu.

Hajléktalanszállóra jegyeztek be több mint száz magyar céget Cikk

Közel 100 ezer olyan vállalkozás található Magyarországon, amely székhelyén legalább öt másik társasággal osztozik, 32 ezer cég pedig olyan címen működik, ahová több mint száz vállalkozás van bejegyezve – írta szombati számában a Népszavában az Opten adatai alapján.

Számlatömbvásárlás cégbejegyzésre nem kötelezett cég részére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyomtatványboltban történő számlavásárlás esetén milyen dokumentumokat kell bemutatni cégbejegyzésre nem kötelezett cég részére, ahol nincs cégkivonat? A gazdálkodási forma: adószámmal rendelkező külföldi vállalkozás. Válaszukat előre is köszönöm.

NAV: ellenőriztesse magát, aki vállalkozás tagja vagy vezetője lenne Cikk

2012 óta kérhető előzetesen igazolás arról, hogy az adott személlyel szemben nem állnak-e fenn olyan kizáró okok, melyek az adószám megállapításának megtagadását vagy akár törlését eredményeznék – közölte a NAV kedden az MTI-vel.

Munkaviszonyos ügyvezető fizetés nélküli szabadságon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég adásvétele során, ahol minden megváltozott, az ügyvezető munkaviszonyos "kívülálló", tehát nem tulajdonos lett. A cég bejegyzése eltartott egy kis ideig, 02. 18-tól 04. 26-ig, különböző problémák miatt. Ez idő alatt semmilyen tevékenység nem történt a cégben, sőt, mivel az egyik bejegyzés-visszautasítási ok a név miatt volt, így a névbizonytalanság miatt gyakorlatilag adóbevallások sem mentek be (szerencsére Ny-t küldött az előző könyvelő a járulékbevallásra egész évre – ezt majd nyilván javítani kell –, és még ő beküldte a jogviszonyváltozásokat is). Kérdésem: lehet-e az ügyvezető fizetés nélküli szabadságon a bejegyzésig? Jól gondolom-e, hogy ekkor járulékfizetési kötelezettsége a cégnek nem keletkezik vele kapcsolatban? Válaszát köszönöm!

Cégbejegyzés elutasítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft.-t alapítottunk, amelynek az AKKA Kft. nevet adtuk. Az alapítói okirat 2015. szeptember 12-én keletkezett. Egyszerűsített bejegyzési kérelem elküldésének időpontja: 2015. szeptember 29. A cégbíróság 2015. szeptember 29-én kiadta a Tanúsítványt az adószám, a cégjegyzékszám és a statisztikai számjel adatok közlésével. Szeptember 30-án viszont olyan végzést adott ki, amelyben kifogásolta a cég nevét, mert ez a név foglalt volt. A végzésben foglaltak szerint: „Ha a cégbejegyzési kérelmet elutasító végzés közlését követően nyolc napon belül ugyanazon eljárás keretében ismételten kérik a cég bejegyzését, az elutasításhoz fűződő jogkövetkezmények nem alkalmazhatóak.” Az adatpótlás 2015. október 6-án megtörtént, a társaság neve BONAKKA Kft. lett, amelyet a cégbíróság 2015. október 7-én jegyzett be. A társaság október 1-jén két darab AKKA Kft. megnevezésű vevő részére kiállított számlát fogadott be. A két számla és értéke a BONAKKA Kft. könyvelési nyilvántartásában szerepel, hiszen a 2015. szeptember 12-én létrejött társaság végleges neve BONAKKA Kft. lett. A kérdés az, hogy AKKA Kft. néven a tanúsítvány, a cégjegyzékszám és adószám kiadása után megkezdheti -e tevékenységét a társaság, azaz a véglegesen BONAKKA Kft. néven bejegyzett cég rögzítheti-e nyilvántartásában azokat a gazdasági eseményeket, és annak bizonylatait – valamint ez adójogilag is helytálló-e – amelyek még AKKA Kft. néven valósultak meg? Köszönöm a választ!

Bevalláson dátumok Kérdés

Szép jó napot! Abban kérem segítségüket, hogy mikor, milyen induló (kezdő) dátumot kell írni. Nemrég alakult kft. alapító okiratának kelte: 2015. 09. 28. A cégbírósági bejegyzés kelte: 2015. 10. 13. Tevékenységét nem kezdte meg a cégbejegyzés kezdetéig, és még jelenleg sem folytat tevékenységet. Ügyvezető megbízással, cégkivonatban benne van, hogy a kezdete: 2015. 09. 28. Az első 1508-as bevallás időszaka: 2015. 09. 28. – 2015. 09. 30. Havi áfabevallás szeptemberben vagy októberben indul? Ha szeptemberben, akkor az időszak: 2015. 09. 28 – 2015. 09. 30. Mikortól érvényes az adószáma: az alapító okírat keltétől, a cégbejegyzés napjától? Vagy, amíg még bejegyzés alatt volt a cég, kapott tanúsítványt, amin ez áll: A cég adószáma.............Státusz kezdete: 2015. 10. 07. Segítségüket köszönöm Üdvözlettel: Szalay Ilona Margit

Kötelezett-e cégjegyzésre a következő német adóalany? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kötelezett-e cégjegyzésre (kft., fióktelep, pénzügyi képviselet stb. létrehozására) az a német adóalany (társaság), amely Magyarországon kíván mérnököket alkalmazni a saját tevékenységének támogatására, vagy csak az adószám kiváltására (a T201INT nyomtatványon). Alkalmazottai számára irodát szándékozik bérelni, ahonnan kizárólag a német társaságnak dolgoznak. Értékesítés és egyéb üzletszerű gazdasági tevékenység, valamint ezzel kapcsolatos költségek várhatóan nem fognak felmerülni, kizárólag a foglalkoztatáshoz kapcsolódó terhek, illetve azok adminisztratív költségei. Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: U.J.

Magyarországon bejegyzett cég áthelyezése Svájcba Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném az alábbi témában. Magyarországon bejegyzett gazdasági társaságot hogyan lehet áthelyezni Svájcba (a székhely Svájcban legyen)? Várom válaszát. Köszönöm.

Új Ptk.: nagyon fontos információ a cégek bejegyzéséről Cikk

Az új Ptk. hatályba lépésével számos változás érinti a hazai vállalkozókat is, ilyenek például az új e-cégnyomtatványok, amelyek alkalmazása körül tapasztalható volt némi bizonytalanság az elmúlt napokban. A Céginformációs Szolgálat közleményben kéthetes haladékot adott a cégeknek – hívja fel a figyelmet a Wolters Kluwer.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkahelyi baleset utáni ellátás számviteli elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Bt.-beltag, -kültag ingyenes munkavégzése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Indiai áru árutovábbítása – áfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31